Fronthatásra hogyan reagáltok?

KérdésekFronthatásra hogyan reagáltok?
rgyorgy kérdezte ennyi ideje: 12 év

Ma még hidegfronti hatás van. Hogyan reagálja le a vc- értékeitek? Mik a tapasztalataitok?
Én egy E-vel kevesebb inzulint adtam ma, és négy mérés átlaga 4,7 mml/l.

37 Válasz
Best Answer
Edina answered 12 év ago

Én azt figyeltem meg,hogy ha hidegfront van akkor sokkal jobban érzem magam(de ez gyerekkoromban is így volt és csak 13éve vagyok cukros,mindig Anyu mondta itt a hidegfront ha túlpörögtem és tele voltam eneriával:-)  ),a melegfrontnál meg alig birom magam vonszolni.

Pityu answered 12 év ago

A következő sem a kérdéshez kapcsolódik, de talán segíthet gyengébben látó társainknak:  Ha internetes oldalon olvasol valamit (mint pl. itt), a képernyő jobb alsó sarkában a kék sáv (tálca) fölött láthatod a nayító gombot, ikont. Mellette egy csúcsára állított kis háromszög is látható, ide kattintva akár 400 szoros nagyításra is beállítható a képernyő. Hátránya: többet kell a csúszkákat (visszintes és függőleg) használni.

rgyorgy answered 12 év ago

Kedves Pityu, köszönöm a segítséget. Majdnem mindent Word-be szoktam írni, majd átmásolni ahova kell. Az én szövegszerkesztőmből ide csak hibásan tudok átmásolni. Nálam a tálca másképp van beállítva, nagyítani a
Ctr + kombinációval szoktam.Már hozzászoktam ehhez a szerkesztőhöz. Mentéshez már átálltam a Ctr c-re.
Sikerült telepíteni a Dcont.hu-t?

rgyorgy answered 12 év ago

Bocsánat, tévedtem. Nem te vetted meg a Dcontot.

Gyöngyi answered 12 év ago

A frontra korábban nagyon megfájdult a fejem ill. migrén kapott el. A migrén nálam gyakori volt és emiatt triptán készítményt voltam kénytelen szedni (imigrán és társai). Ezek a készítmények nagyon jók, de nagyon drágák, volt olyan készítmény melyben 4 szem volt, ha jól emlékszem és 6 vagy 8 ezer Ft. Már nem tudom pontosan csak nagyságrendileg. Szerencsére 3 éve már utolsó próbálkozásképp elmentem egy orvoshoz akupunktúrás kezelésre, és azóta ritkán fáj a fejem és általában már fájdalomcsillapítók is segítenek (cataflam, kefalgin). Azóta havonta járok kezelésre, sokat segít. Nem csak a fejfájást kezeli, hanem a cukorbetegséggel összefüggő egyéb problémákat is, mert ugye minden összefügg mindennel. Hátránya igen költséges, bár a fent leírt gyógyszereimnél nem drágább, (sőt mostmár olcsóbban jövök ki) és  legalább nem gyógyszer. Tehát javaslom mindenkinek az akupunktúrát, nagyon jó.

rgyorgy answered 12 év ago

Ha migrén, akkor van egy jó hírem. A kor előre haladtával egyre könnyebb elviselni. Az átmeneti látászavar enyhébb, rövidebb ideig tart. A fejgörcs erőssége is szép lassan csökken. Nekem erre már évek óta nem kell gyógyszert szednem, és ma már félóra alatt lezajlik az egész. Fiatal koromba borzalom volt, egy napra teljesen használhatatlanná váltam.Sokat jártam kivizsgálásokra, de nem találták meg az okot.Egyetlen fájdalom csillapító se segített. Végül egy ismerősömnél az orvosa csak annyit mondott, egyszerű eset, ez migrén. A doki szerint erre egyetlen gyógyszer volt, a Quarelin. Mindjárt fel is írta, és tényleg kiváló fájdalom csillapító volt.

rgyorgy answered 12 év ago

Hétvégén érdekesen fog alakulni az időjárás. Holnap, pénteken még frontmentes nap lesz. Szombatra gyenge melegfrontot jeleznek.Vasárnap kettős fronthatás lesz,és hétfőn jön a hidegfront.
Én fogom figyelni lesz e hatása a vc-ra.

Sára Biró answered 12 év ago

 Kedves György ! Figyeld és jegyzeteld és közben csak remélem,hogy keddre ér ide a hűvös idő.

rgyorgy answered 12 év ago

Alakuljon úgy az idő, ahogy neked a legjobb.

Nanita answered 12 év ago

Én eddig a hideg frontra jól reagáltam a fejfájáson kívül jók az értékek. Bár azt hiszem erre rásegített az egy hetecske szabi és a négy nap alatt rendszeres séta délelőtt és délután. Jól esett.

rgyorgy answered 12 év ago

Egészségedre! Kíváncsi vagyok, most először fogom figyelni a vc-ra gyakorolt hatást. Egyéb élettani hatást, ami engem érint nagyjából ismerem.