A pozitív gondolkodás meghosszabbítja a várható élettartamot!

KérdésekA pozitív gondolkodás meghosszabbítja a várható élettartamot!
Sára Biró kérdezte ennyi ideje: 13 év

Most olvastam egy cikket ,hogy az optimizmus évekkel meghosszabbítják a várható élettartamot-
 "Erdély-ma"c. oldalon! Nem mintha ezt nem mondanák régóta,de egyre több helyen foglalkoznak e témával!
Azt is tudjuk,hogy a mozgás boldogság hormont szabadít fel!

22 Válasz
kontra istvánné answered 13 év ago

Én úgy gondolom, hogy nálam senki nem látja pozítivabban az életet mert én 99 évig szeretnék élni. Utána ha még jön egy két év az nagyon jól esne. Ennek érdekébe sokat kerék pározok és vigyázok evéssel és mindig jó kedvem.

Krisztina Kiss answered 12 év ago

EGY RÖVID TÖMÖR KIS TÖRTÉNET RÓLAM ÉS ÉS ARRÓL, HOGY TÉNYLEG A POZITIV HOZZÁ ÁLLÁS MENNYIT JELEN…..

Három éve babát vártam amit egészségügyi okok miatt  nem tarthatam meg ,ugy érztem egy világ omlik össze mert olyanrol kelet döntenem amiröl volt egy véleményem. Másfél évig egyszerüen nem birtam a gyerekeket szó szerint elviselni a közelebben de ez kivüröl nem mutatam soha , senki nem látta ,ha rossz kedvü voltam mert nem mutatam csak mikor ajtot becsuktam magam után. DE mielöt teljesen bele merültem volna az önsajnálatban felráztam magam és mondtam vannak ennél sokal rosszabb dolgok az életben és én panaszkodok?  Nem volt könnyü higyétek ell mert segitséget nem fogadtam el  gondolván nincs olyan amit én nem tudok megoldani,álltam már én fel ennél mélyebbröl is segitségnélkül. Akkor is sikerült  és hála elmondtahatom azota eltelt 18 honap és ujra önmagam vagyok és ami a legfontosabb IMÁDOM A GYEREKEKET, keresztanya lettem -:)))) szóval ezt azért írtam le , hogy mindig van kiút……..És egy társ aki bizot bennem ……………

Marika answered 12 év ago

Krisztina !!! Nagyon fontos dolog az életben , hogy érezzük ,hogy valaki mellettünk áll és erőt ad ahhoz , hogy az elviselhetetlent is elviseljük . A szeretet ereje határtalan és szárnyakat is ad !!!Gratulálok az erődhöz és a hozzáállásodhoz !!! Szeretettel Marika . Nagyon közel állsz a szívemhez , mert nekem is van egy Krisztinám , aki csak egy évvel fiatalabb Nálad és Ő is ilyen kemény . Két éve küszködött egy autoimmun betegséggel , úgy néz ki , hogy most már rendben van !!!

Zsuzsanna Német answered 12 év ago

 Draga Krisztinám,minden tiszteletem a tiéd!!Szomorúan kezdődött ,és vidáman fejeződött be az irásod!!Tudod csodálatos vagy!!!!!

Sára Biró answered 12 év ago

 Krisztike ezt én sem tudtam,tényleg csodállak!!

Marika answered 12 év ago

Szerintem a pozitív gondolkodást nagyon befolyásolja az időjárás is . Gondoljátok el ,ha szürke az ég , vagy száz ágon süt a nap máris mennyire más a közérzeted . Ha jól érzed magad akkor pozitívak a gondolataid is . Ha rendben vannak a dolgaid , pozitívak a gondolataid.  Nagyon sok dolog van hatással a gondolkodásunkra. Ha valami rossz dolog történik velünk , nem mindenki tud gyorsan " átlépni " van akinek tovább tart feldolgozni az eseményt . Sajnos én ebbe a csoportba tartozom , nagyon sokáig tudok " rágódni " ha megbántanak igazságtalanul , vagy ha valamilyen sérelem ér . Nem jó ez , de nem tudok változtatni ezen , már a koromnál fogva sem , és az sem igazán jó , ha az igazságérzeted túl erős .

Zsuzsanna Német answered 11 év ago

Ezt már én is igy látom és tudom !!Használjátok "POZITIV GONDOLKODÁST"!!!

Pityu answered 11 év ago

Örüök Zsuzsa. Gratu….

Zsuzsanna Német answered 11 év ago

Pityu köszönöm!!!Mindezt tőletek tanultam itt keva!!!!!!