Melyik az a módszer szerintetek amivel egy cukorbeteg” némi” életmódbeli változtatást elsajátít?

KérdésekMelyik az a módszer szerintetek amivel egy cukorbeteg” némi” életmódbeli változtatást elsajátít?
Sára Biró kérdezte ennyi ideje: 12 év

 Adjatok nekem ötleteket! 

6 Válasz
katalin answered 12 év ago

ÉLETMOD VÁLTOZTATÁST AZ ÉTKEZÉS ÉS MOZGÁS VÁLTOZÁSA JELENTI SZERINTEM.

Tri-Ton answered 12 év ago

A legjobb módszer szerintem egy nagy és szigorú tükör. Amit vagy önmagunk elé is tarthatunk, vagy egy igazi jóakarónk tarthat elénk. Mellé a szöveg :  itt az eddigi életmódod, nézd meg hova jutott az egészséged!!! Változtass, ha nem akarod, hogy tovább romoljon!!! Ha nem megy egyedül kérj segítséget, mert van aki szívesen segít, de KÉRNI NEKED KELL !!!

Sára Biró answered 12 év ago

 Na végre egy kis segítség,ötleteket azért összeírhatsz! Hitelesen egy olyan ember tudja elmondani ,aki megtapasztalt dolgokat és időben rájött,hogy változtatni kell.. Sajnos sokan nem hiszik el,és akkor kevés idő marad az érdemi dolgokra. Most van a környéken egy-két háziorvos,aki érdeklődő betegeket küld, frissen vagy 1-2 éve felfedezett diabéteszeseket. Remélem siker is lesz!

Tri-Ton answered 12 év ago

Nem hiszem, hogy éppen Nektek kéne ötletet adnom, de a történetemet egy kicsit leírom. Nálam még nincs 2 éve a kezdet. Mikor kiderült a cukor problémám, a háziorvosom ( akivel őszinte és jó viszonyba vagyok ) azt mondta :  Nézze ez a betegség így néz ki és ez a fő probléma. Két képet vázolt fel: egyik egy hosszú és könnyű élet reményét adta, míg a másik egy keserves, de rövid lehetőséget mutatott. Őszintén elmondta, hogy kezelgethetjük ,, itthon,, is egy ideig, de ha az első lehetőség jobban tetszik nekem akkor már most induljak a ,,szakemberekhez,, Így kerültem Hozzátok és már az első találkozáskor tudtam, hogy jó helyen vagyok. Láttam, hogy Nálatok is a korrekt, őszinte viszony a leglényegesebb. Megértettétek a tiltakozásomat és félélmeimet is ( sorry nekem is voltak ).  Nem volt részetekről semmi erőltetés, flegmaság, vagy ,,nekünk mindegy,, hozzáállás. Láttam, hogy tényleg az én javamat akarjátok és mindezt megértő türelemmel. Ezért van nálatok a mai napig is tömeg, máshol pedig alig vannak a diabetológián. Az ötletem tehát : ne változtassatok semmin, de számítsatok rá, hogy egyre több lesz a munkátok !  Ha csökkenteni akarjátok a beteg létszámot az ellenkezőjét tegyétek és meglesz. Remélem nem !!! 

Sára Biró answered 12 év ago

 Vélemény? Ötlet?

Szabó Eszter answered 12 év ago

Szerintem a legfontosabb a beteg félelmeinek, kétségeinek elfogadása, megértése és lehetséges eloszlatása. Ha nem legyintünk ezekre, az illető biztosan embernek érzi magát, olyannak, akire figyelnek.
Ha ez megvan, akkor lesz képes bármilyen változtatást elfogadni, és nem fog azonnal ellenállni minden segítségnek, ami a jól kialakult, kényelmes életének megváltoztatására irányul.