Dió és mogyoró kedvező hatásai.

KérdésekDió és mogyoró kedvező hatásai.
Ilona50 kérdezte ennyi ideje: 13 év

 A dió és a mogyoró is nagy mennyiségben tartalmaz rák kialakulását gátló kémiai anyagokat. Sok telítetlen zsír van bennük,valamint Calcium

Fogyasztotok olajas magvakat?

8 Válasz
Mária Miklós answered 13 év ago

Nem fogyasztok diót, mert szerintem a vércukorszintet megemeli. Mióta cukorbeteg lettem, nem merek diót enni. Mogyorót sem:-(

Sára Biró answered 13 év ago

 A dió hangulatjavító is , a természetes eredetű omega-3 zsírsavak, amelyek a lazacban, a lenmagban és a dióban vannak jelen  kedvező hatásúak.
A dió sok B1-, B2-, B6-, C- és E-vitamint, kalciumot, vasat, magnéziumot tartalmaz. Jelentős az élelmirost-, a fehérje-, valamint az egyszeresen telítetlen zsírsav-tartalma is. Kalóriaérték:100g/669 kcal,a mogyoró sok
 B1-, B2-vitamint, kalciumot, magnéziumot, vasat és cinket tartalmaz. Jelentős az élelmirost-, a fehérje-, valamint az egyszeresen telítetlen zsírsav-tartalma is. Kalóriaérték: 100g/648 kcal. 
Az olajos magvakat mindig be kell számolni a napi CH és a napi kalóriabevitelbe!
Mindenképpen javasolt a fogyasztásuk.

Sára Biró answered 13 év ago

 Marika éppen egyszerre írtunk a kérdésre. Mindenképpen javasolnám,hogy naponta egy két diót elfogyasszál, a sötét téli napokban kell a hangulatra és az ereknek is jó!!

Marika answered 13 év ago

A dió és az olajos magvak jó hatással vannak a szellemi képesség javítására !!! A dió alakja is olyan mint az emberi agy , megfigyeltétek már ???

Mária Miklós answered 13 év ago

Sacikám gondoltam Rád-:)  Köszi….akkor  eszem diót..régebben ettem sokat, csak mostanában nem.
Köszönöm:-)

Horváth Anita answered 13 év ago

Terhes kismamáknak is csak ajánlani tudom,mert a kálcium és magnéziumhiány is gyakran kialakul a várandósság alatt.Ha nem elegendő a kálciumbevitel akkor bizony a szervezet először a fogakban lévő kálciumot kezdi el kioldani.Elégtelen magnéziumbevitel esetén pedig kellemetlen izomgörcsök jelentkeznek.Ezek megelőzésére nagyon jó a dió és a mogyoró.A bennük lévő omega 3 zsírsav pedig jótékony hatással van a magzati agy fejlődésére.Túlzásokba itt sem kell azért esni,mert kalóriatartalmuk is jelentős és ugye 1 kismamának sem kell 2 helyett enni,csak napi 300 kcal-val többet.5 dkg dió vagy mandula máris 300 kcal.

Sára Biró answered 11 év ago

 Dió,mogyoró milyen gyakran kerül az étrendbe?

Árvai István answered 11 év ago

Nem mértem még dióevés után, de glikémiás indexe 30 alatti. Inzulin indexet nem találtam. 1 szem energiatartalma 13 kcal, szénhidrát 0,3 g.