Dió és mogyoró kedvező hatásai.

KérdésekDió és mogyoró kedvező hatásai.
Ilona50 kérdezte ennyi ideje: 11 év

 A dió és a mogyoró is nagy mennyiségben tartalmaz rák kialakulását gátló kémiai anyagokat. Sok telítetlen zsír van bennük,valamint Calcium

Fogyasztotok olajas magvakat?

8 Válasz
Mária Miklós answered 11 év ago

Nem fogyasztok diót, mert szerintem a vércukorszintet megemeli. Mióta cukorbeteg lettem, nem merek diót enni. Mogyorót sem:-(

Sára Biró answered 11 év ago

 A dió hangulatjavító is , a természetes eredetű omega-3 zsírsavak, amelyek a lazacban, a lenmagban és a dióban vannak jelen  kedvező hatásúak.
A dió sok B1-, B2-, B6-, C- és E-vitamint, kalciumot, vasat, magnéziumot tartalmaz. Jelentős az élelmirost-, a fehérje-, valamint az egyszeresen telítetlen zsírsav-tartalma is. Kalóriaérték:100g/669 kcal,a mogyoró sok
 B1-, B2-vitamint, kalciumot, magnéziumot, vasat és cinket tartalmaz. Jelentős az élelmirost-, a fehérje-, valamint az egyszeresen telítetlen zsírsav-tartalma is. Kalóriaérték: 100g/648 kcal. 
Az olajos magvakat mindig be kell számolni a napi CH és a napi kalóriabevitelbe!
Mindenképpen javasolt a fogyasztásuk.

Sára Biró answered 11 év ago

 Marika éppen egyszerre írtunk a kérdésre. Mindenképpen javasolnám,hogy naponta egy két diót elfogyasszál, a sötét téli napokban kell a hangulatra és az ereknek is jó!!

Marika answered 11 év ago

A dió és az olajos magvak jó hatással vannak a szellemi képesség javítására !!! A dió alakja is olyan mint az emberi agy , megfigyeltétek már ???

Mária Miklós answered 11 év ago

Sacikám gondoltam Rád-:)  Köszi….akkor  eszem diót..régebben ettem sokat, csak mostanában nem.
Köszönöm:-)

Horváth Anita answered 11 év ago

Terhes kismamáknak is csak ajánlani tudom,mert a kálcium és magnéziumhiány is gyakran kialakul a várandósság alatt.Ha nem elegendő a kálciumbevitel akkor bizony a szervezet először a fogakban lévő kálciumot kezdi el kioldani.Elégtelen magnéziumbevitel esetén pedig kellemetlen izomgörcsök jelentkeznek.Ezek megelőzésére nagyon jó a dió és a mogyoró.A bennük lévő omega 3 zsírsav pedig jótékony hatással van a magzati agy fejlődésére.Túlzásokba itt sem kell azért esni,mert kalóriatartalmuk is jelentős és ugye 1 kismamának sem kell 2 helyett enni,csak napi 300 kcal-val többet.5 dkg dió vagy mandula máris 300 kcal.

Sára Biró answered 9 év ago

 Dió,mogyoró milyen gyakran kerül az étrendbe?

Árvai István answered 9 év ago

Nem mértem még dióevés után, de glikémiás indexe 30 alatti. Inzulin indexet nem találtam. 1 szem energiatartalma 13 kcal, szénhidrát 0,3 g.