Ma délelőtt valaki nézett tévét, vagy hallgatott rádiót? Állítólag a tesztcsíkok támogatottságáról volt szó ! Információ??

KérdésekMa délelőtt valaki nézett tévét, vagy hallgatott rádiót? Állítólag a tesztcsíkok támogatottságáról volt szó ! Információ??
Sára Biró kérdezte ennyi ideje: 12 év

 A délelőtt egyik cukorbeteg mesélte,hogy azt hallotta a rádióban, hogy csökkentik a tesztcsíkok támogatottságát? 

15 Válasz
Sára Biró answered 12 év ago

 Köszi Anita!

jaskó answered 12 év ago

Megnéztem és nem csalódtam. A MACOSZ-nak nem várni kellene a felkérésre, hanem teli torokból kiabálni, sőt, talán ordítani, szervezkedni kellene a betegek védelme érdekében,  hiszen itt súlyos egészségkárosodott emberek, társadalmi csoportok tudatos felszámolásáról van szó. Abban igaza van Kincses Jánosnak, ha a csík árárt emelik, még kevesebben fognak mérni, mert inkább a szív gyógyszerüket veszik meg a betegek. De az a pihent agyú ötletelő embercsoport, aki ezzeket a bődületes és valóságtól elszakadt baromságokat kitalálja, felmérte egyáltalán, hogy a várható szövődmények kezelése mekkora költséget fog jelenteni az egészségügy és a TB, illetve az adófizetők számára. Vagy aki nem tudja majd a kezelését megfizetni, az pusztuljon?. Ráadásul miért kell a fegyelmezetlen, érdektelen emberek miatt az önmagukért tenni akaró betegeket büntetni? Elnézést, de érintettként nem tudok indulatok nélkül beszélni, írni a témáról. Nem kívánom és nem is szeretném a politikát belerángatni ebbe a közösségbe, de számomra tényleg érthetetlen és megmagyarázhatatlanok ezek a kapkodó intézkedések. Véleményem szerint egy jól kezelt beteg, akinek akár 7, vagy a manapság elfogadottabb 8 HBa1C értéke van, kórházba csak látogatóba jár, a szakrendelőbe is inkább probléma feltáró beszélgetésre megy sokszorta kevesebbe kerül a költségvetésnek, mint egy állandóan kezelésre szorulószövődményekkel terhelt diabéteszes.. Bármely oldalról is próbálom megérteni ezeket az ötleteléseket, csak a rosszra tudok gondolni, de inkább nem is fokozom.

Nanita answered 12 év ago

Hát tudod Jaskó én is nagyon elszomorodtam, sőt mi több tegnap este még sírtam is.
Úgy gondolom, hogy ügyesen bezárták a kört, ok-okozatra is gondoltak:
– kezdték azzal, hogy nem kaphat analóg inzulint az, akinek kétszer egymás után a HBa1C értéke 7 fölött van. Na mármost, ha 7 alatt lenne az érték, akkor valószínűleg nem is beszélhetnénk cukorbetegségről
– a jó vércukor érték alapvető feltétele, hogy naponta legalább 4-szer mérsz ( persze ennek ellenére is lehet magasabb átlag érték, lásd: gyulladás,megfázás, idegeskedés…..
– ha megvonják a stix támogatását vagy drasztikusan lecsökkentik, akkor nagy valószínűséggel nem tudod megvenni a havi 3 doboz stixet- ha nincs 3 havi stixed akkor nem tudod naponta 4-szer mérni, ha nem tudod naponta 4-szer mérni, akkor esélyed sincs arra, hogy max. 8 legyen az átlagod, nem hogy 7-s, ha nincs meg a megfelelő átlagod, nem kapsz analóg inzulint, ha nem kapsz analóg inzulint, akkor az ezer éves inzulinok mellett jönnek a még rosszabb értékek- még rosszabb értékek mellett a szövődmények, aztán a szövődmények miatt szépen idő előtt elhuny a beteg.  ( arról nem is beszélve, hogy idővel a gyártónak nem fogja megérni, hogy ide is forgalmazzon analóg inzulint és tollat gyártson hozzá) Soha nem szoktam ilyet mondani és remélem nem büntet meg érte a Jó Isten, ha tudnám, hogy hova és kinek kellene eljuttatni, isten bizony megtenném azt, hogy ezt rövid kis hozzászólásomat elküldeném neki/nekik a következő záró mondattal együtt:
Aki ezt ilyen okosan jól kitalálta, annak semmi mást nem kívánok, mint, hogy ő maga vagy hozzátartozója legyen cukorbeteg, csinálja azt végig amit én 30 éven keresztül és legyen olyan kétségbe esett mint amilyen most én vagyok, hogy nem tudja azt, hogyha ezt véghez viszik, vajon meddig fogok élni!!!!!
Márpedig amit eddig kitaláltak, azt véghez vitték.
Ne haragudjatok rám, de ennek ki kellett jönnie.

Julcsi answered 12 év ago

Egyszerű a képlet: irtsuk ki Magyarországot! Aki még foglalkozik a betegségével, mert szeretne minél tovább a szeretteivel lenni, nahát azt sem engedik. Biztosan túl sokan vagyunk! 

Julcsi answered 12 év ago

Egyszerű a képlet: irtsuk ki Magyarországot! Aki még foglalkozik a betegségével, mert szeretne minél tovább a szeretteivel lenni, nahát azt sem engedik. Biztosan túl sokan vagyunk! 

Sára Biró answered 12 év ago

 Utána érdeklődök ennek a tesztcsík dolognak,de olvastátok a blogban ugye, hogy mennyi tesztcsík van kiváltva ?
A vércukor önellenőrzésre fölírható
tesztcsík mennyisége:
36 doboz / év (1 doboz=50 db)
Valóság: 9 doboz / év
Az ismert cukorbetegek száma és a fogyás alapján
A következő kérdésem :MI AZ OKA, HOGY NEM MÉR A BETEG?

http://blog.keva.hu/?p=66

Elhiszitek hogy van olyan analóg inzulin kezelésen levő beteg akinek 4 hónapig elég egy doboz csík?
Erről már rég beszélünk, hogy ha nem váltják ki a betegek a felírható mennyiséget,akkor  csökkentik .
sajnos az a beteg is rosszul jár aki mindig becsületesen mér.
Az analóg inzulinnal kapcsolatos jogszabály mint olvastuk nem visszamenőleges,ez azt jelenti,hogy dokumentálni kell ebben az évben 2 darab 7 alatti HgbAlC-t.
Sajnálom,hogy azt kell írnom,de vannak olyan betegek analóg inzulin kezelésen akiknek 10 feletti hgbalC értéke van, és nem is mér minden nap vércukrot nemhogy 3-4x-er.
Én ha cukorbeteg lennék biztosan nem merném beadni úgy az inzulint,hogy ne tudjam milyen a vércukrom! Itt az oldalon  csupa olyan beteg van aki mindent megtesz az egészségéért, öröm veletek beszélgetni. :-))
Nem kell elkeseredni,mert mindig kialakul valahogy csak pozitívan kell hozzáállni!!!

jaskó answered 12 év ago

Megértem a Nanita elkeseredését! Én is és sok embertársam, hasonló módok el vagyunk keseredve. Sajnos kezdem egyre jobban úgy érezni, hogy itt már ész érvekkel nem lehet dűlőre jutni. Én nagyon jól tudom, hogy abba akategóriába fogok esni, akitől megvonják a humán inzulint, ha ezeket az értékeket fogják érvényesíteni. Elég egy hetes nátha és már több hét munkáját, átlagát tönkretettem. A kezelőorvosom mindig is a 8 as értéket tartotta elfogadhatónak. Véleményem szerint, aki 7 est fog produkálni, az csodaszámba megy és esélyes a Kossuth díjra. Ahhoz ugyanis, hogy ezt az értéket hozzam, a három hónapból legalább kettőben hypo határon kell tartanom az értékeimet, annak érdekében, hogy az objektív okokból bekövetkező magas értékeimet lenullázzam.Ha pedig hypohatáron vagyok, akkor oda a látásom! Várhatóan néhány hónap múlva megszületik az unokám. Nagyon szerettem volna még néhány évig végig kísérni a fejlődését, cseperedését, örülni a hátra lévő napjaimnak. De ez a beígért baromkodás elveszi a biztonságérzetem és nagyon kétségbe ejt. Higgyétek el a 36 év diabéteszes létem alatt elég jól kitanultam a "mesterséget", de biztosan állítom, hogy nekem nem lesz meg a kétszer 7! Jön a fűnyíró elv. Javulni fog a statisztika, mert Magyarországon igen jelentős mértékben csökkenni fog az inzulinnal kezelt cukorbetegek száma. Sajnálom, hogy lassan már öregnek számítok és minden lehetőségem elszállt, de legszívesebben úgy itt hagynám ezt az országot, amiért (szó szerint értendő) éltem és majdnem haltam, hogy többet soha vissza nem jönnék ide még egyszer

Sára Biró answered 12 év ago

Jaskó én továbbra is úgy gondolom, hogy nem lesz egy olyan éles határ, hogy 7,0!!! Biztos vagyok benne,hogy sikerül a józan észnek felül kerekedni!

Nanita answered 12 év ago

Sári. A doboz kérdésed: lehet hogy nem tud többet kiváltani. Nem biztos, hogy mindenki azért nem váltja ki a ahavi 3 dobozt, mert "trehány" ( ezt nem is te mondod, hanem a fenti okosok), hanem mert nem tudja kiváltani az egyéb gyógyszerei miatt. Én csak kérdezem, mert ehhez nem értek, mint tudod már más a szakterületem: miért baj az, miért károsítja meg az államot valaki azzal, ha a számára felírt stix mennyiség helyett kevesebbet vált ki? Analóg inzulin mellett  is lehet magasabb egy betegnek az értéke. Nekem is magasabb átmenetileg az értékem, ha a fogínyem be van gyulladva, ha nem alszok…A kezelő orvos hatásköre legyen a beteget ismerve, hogy milyen támogatással írja fel.