Mire figyeljen a cukorbeteg ha külföldre utazik?

KérdésekMire figyeljen a cukorbeteg ha külföldre utazik?
Edina kérdezte ennyi ideje: 12 év

Sziasztok!Egy cukorbetegnek kell-e és ha igen milyen védőoltás ha külföldre utazik?Mire figyeljen jobban?

6 Válasz
Sára Biró answered 12 év ago

 https://egeszseg.keva.hu/kerdes/1046/

Edina hová szeretnél utazni? Küldöm egyik választ:-)

Gyöngyi answered 12 év ago

Amennyiben inzulinos, akkor mindenképp orvosi igazolást kell vinni, hogy az inzulint felvihesse a gépre. Csomagba nem szabad inzulint feladni a gépre, célszerű kézi poggyászban felvinni a gépre. Íme az igazolás szövege magyarul és angolul. Én nemrég Svédországba utaztam, nem igazán foglalkoztak az inzulinnal.

Orvosi Igazolás
Alulírott Dr. ……………………………………….. orvos igazolom, hogy …………………………………….(születési hely, év: ………………………………..,
útlevélszám: ………………………..) cukorbeteg (diagnózisa: ………………………………….).
Elengedhetetlenül szükséges, hogy a beteg a szükséges gyógyszereit (inzulin) és a beadáshoz szükséges eszközöket (tű, fecskendő) magánál tartsa. Külföldi utazásra betegünket az alábbi gyógyszerekkel láttuk el:
………………………………………………………………………………………………………………………………………….
………………………………………………………………………………………………………………………………………….
Gyógyszer hiányában a beteg életveszélyes állapotba kerülhet. A fentiekre tekintettel kérünk minden érintettet, hogy tegye lehetővé, hogy betegünk a gyógyszereit a hozzá tartozó eszközökkel együtt (ideértve tűt is) mindig magánál tarthassa, és a repülőgép fedélzetére magával vihesse.

2012. …………………………………………..

……………………………………………………
Kezelőorvos
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Medical Certificate
Hereby, I the undersigned Medical Doctor certify that ……………………………………….. of (Born place, date…………………………………………………; Passport No: ………………………………………) is my patient and suffers from diabetes (his/her diagnosis: ………………………………………).
It is essential, that the above named patient has direct access to his/her prescribed medication (insulin), and to the accessories (needle, syringe) which is self-administrated by the patient. I have given this patient the following medications for use, while abroad:
………………………………………………………………………………………………………………………………………….
………………………………………………………………………………………………………………………………………….
If denied the necessary medication, this patient could lapse into a life-threatening condition. In view of above – stated medical condition, its life-threatening nature and required mode of treatment, I would respectfully request that this patient be permitted to keep his/her medications and accessories (including needles and syringe) with him/her at all times and permit him/her to administer the neccessary medication whilst onboard the airplane.
2012. ……………………………………..
……………………………………………………
Medical Doctor

Edina answered 12 év ago

Sziasztok!Olaszba mennénk.Sosem voltam külföldön,így nem tudom mi a menete.Bár párom ma szilánkosra törte a bokáját és nem biztos,hogy addiga olyan állapotban lesz:-(most értem haza tőle.De bízom,hogy ez a rossz után lehet egy szép pihenés.

Sára Biró answered 12 év ago

 Edina kedves mielőbbi gyógyulást kívánunk a férjednek, biztos összejön a nyaralás is még május van.

Edina answered 12 év ago

Köszönjük szépen Sára!De úgy döntöttünk ,hogy kevés az a 6hét ami az utazásig lenne ilyen súlyos sérülésnél és nem  tudja majd a munkáját folytatni,így felelőtlenség lenne ennyi pénz elkölteni.(szerencsére csak minimálisat bukunk rajta)Majd ha rendbejön.

Sára Biró answered 12 év ago

 Gyógyulást kívánunk a férjednek és ha rendbe jön elmentek itthon valamerre!