Egészséges Életmód…

KérdésekEgészséges Életmód…
Zsuzsanna Német kérdezte ennyi ideje: 12 év

 Sokan azt gondolják, hogy a szalonna, a zsír, a kolbász hízlal, tiltò listán van, ha fogyni szeretnél!
TÉVEDÉS!!! A zsír, csak finomított szénhidrát ( finomlisztből, barnalisztből, teljes kiörlésű lisztből készített pékáru) mellett hízlal!!!

Kerti party, szalonna sütögetéskor nyugodtan egyétek a szalonnát, kolbászt, csak a kenyérre figyeljetek!  Hát hozzálehet szólni:-)

6 Válasz
Pityu answered 12 év ago

Osztom a véleményedet. Márc. 21.-étől lemondtam a félbarnáról, (meg még más egyéb dologról is) csak grammokban mérhető korpás és egyéb diabet.kenyeret fogyasztok. Húsféleségeket, kolbászt, marhát, vadat-halat mi jó falat gyakran fogyasztom. Mellőzöm viszont a lisztből készült kifőtt tésztákat, pedig fáj a szívem egy jó túróstésztáért. Dehát had fájjon. Rendszeresen mérem a kaját, írom naplóba, értékelem naponta. Az edemény: 94,9 kg.-ról 86,2 kg.-ra csökkent a testsúly (pardon: tömeg) tehát 8,7 kg fogyás 2 hónap alatt. Persze tettem még pár dolgot az eredmény érdekébe, um. pl.: mozgás, stb. Most újra mozgékony vagyok, nem fáj a lábam ha gyalogolni kell, és minden szál gazért lehajolok a kertben. Arról meg nem is beszélve, hogy "kedélyállapot, frissesség, életöröm" és hasonló pozitív dolgok történnek. 

Tri-Ton answered 12 év ago

Igazad van Zsuzsa, a szénhidrát hízlal és nem a zsír. Dr. Atkins fógyókúrás diétája teljesen mellőzi a szénhidrátot és bármilyen mértékben engedélyezi a zsírokat. A gond csak annál van, mint pld. nálam, akinek a koleszterinnel is gondja van. Úgy-hogy csak óvatosan a szalonna és egyéb zsíros étkekkel is. Nem hízlal, csak a lerakódások eltömítik az ereket.

Sára Biró answered 12 év ago

Alkalmanként lehet enni sült szalonnát,meg kolbászt,de nem rendszerességgel. Ilyenkor is igyekezzünk zöldséget fogyasztani vele. A rostok lassítják a zsírok,cukrok felszívódását.Ja és utána egy jó kis séta:-)
Pityunak gratulálok a szép eredményhez és örömmel mondom,hogy van néhány beteg akinél nagy változás történt és ennek végtelenül örülök.  Teljes kiőrlésű lisztből túros tésztát  nyugodtan meglehet enni. Vagy itt a finom zöld káposzta,nagyon finom káposztás tészta készíthető. Vigyázni kell a zsírokkal és a túlzott fehérje fogyasztással,mert az ereknek nem jó !   

Sára Biró answered 12 év ago

 Ehhez mit szóltok,ez is tészta http://blog.keva.hu/?p=687

Zsuzsanna Német answered 12 év ago

 Hm ez az étek jöhetne most is ,super:-)

Lamár Krisztián answered 12 év ago

Én is úgy gondolom, hogy a sült kolbászhoz kenyér helyett káposzta salátát kell enni, fokhagymás öntettel…