pl.habarást tejföl helyett kefírrel készítsünk,rántás legyen száraz rántás vagy saját anyaggal való sűrítés is alkamazható.Rántott,bundázott ételek helyett inkább párolni,alufóliában vagy sóágyon sütni,grillezni,speciális edények használata,főzni (a főtt hús jellegtelen ízét kiemelhetjük mártásokkal vagy ha zöldségekkel együtt főzzük).
Ha bármit változtatunk elveszíthetjük a ,,Magyaros,, jelleget. Az energiatartalmat legegyszerübben az elfogyasztott mennyiség változtatásával tudjuk befolyásolni. Bocsi, de szerintem ilyen egyszerű.
egyet értek Tri-Ton63 véleményével minden legyen az ami a Hofi is megmondta a csoki legyen barna,a krumplileves krumpli leves a csirke paprikás meg csirke tejfő nokedi( Győr-M-Sopron megyében) legalábbis
illyen. Inkább egyen kevesebbet de az legyen igazi "Magyaros"a nap többi étkezésén spórolja meg!!!!!!!!
Köszönöm Erzsi ! Az én véleményem ugyanez, bár az igazsághoz hozzá tartozik , hogy én is GY-M-S megyei vagyok. Ettől függetlenül bárhol járok az országban, a Magyaros az legyen Magyaros , a diétás pedig diétás. Számolni és figyelni nekünk kell tudnunk. Köszi. Üdv.: Tóni
Kedves Erzsi a nokedli tényleg finom,de a cukorbetegnek úgy megemeli a vércukrát,hogy utána napokig felborul!A mozgás,ha segít valamit rajta!
Kedves Klari 50 ! Tudom, hogy eretnekségnek tűnik, de kérem engedje meg nekem és a hozzám hasonló gondolkodásúaknak, hogy ha egy jó ,, magyaros pörkölt, nokedlivel,, kaját kívánunk akkor ne az legyen az első. hogy mi lesz holnap. Úgyis megvan egy normális önkontroll, ezért hadd ne érdekeljen, hogy ez mennyire befolyásolja 20 év múlva az életemet. Egy esetleg két nap és újra rend van, tehát hosszú távon nem történt semmi, de tudom, hogy milyen az igazi Magyaros ,, pörkölt nokedkivel,, ! Nem szeretnék ezzel senkit sem negatív irányba befolyásolni, de lehet, hogy leöblítem egy pohár vörösborral is. Ezt csak azért írtam le, mert szerintem sokkal rosszabb, ha valaki sok éven át vágyik valamire és nem kapja meg, mintha egyszer megkapja és egy napra nem egészen tökéletesek az értékei.
Azért szállnék vitába,mivel egy cukorbeteg nem csak egy nap étkezik és vágyik az íz érzetre! Vannak emberek akiknek bizonyos ételek nagyon megemelik a vércukrokat pl. a nokedli is! Ezért keresem a megoldásokat,hogyan lehetne egy kicsit a jó magyar konyha ételeit másképpen elkészíteni,úgyhogy bátran lehessen időnként fogyasztani!
Sziasztok. A nokedlihez szólnék hozza. Voltam egy előadáson ,ahol többek között a közkedvelt nokedli volt a téma, és az előadó azt javasolta,hogy fele arányban túrót kell tenni a nokedliben,ezzel csökken a szénhidrát tartalom. Ezt még nem hallottam korábban,nem is próbáltam,de ha van kedvetek próbáljátok ki.
Én is azon az állásponton vagyok hogy mindent nem szabad megvonni magunktol mert egy életen át ugyse megy.Akinek sikerül annak gratulálok.Én annyit tudnék mondani hogy mivel nagy családom van fözök tésztát és nokedlit is.A déli ebédnél nem emeli meg a tészta nagyon a vércukromat.Aszilvás gomboc után többször mértem és jo értékeim voltak.máskor amikor nem gondolnám pont magasabb ez szerintem sok mindentöl függ.
Igazad van Kati,reggel hamarabb megemelkedik a vércukorszint,azért is nem javasolt a gyorsan felszívódó CH így pl a tej,mert hamar megemeli a vércukrot. Figyeld meg,hogy amikor hirtelen vércukor emelkedésed volt mivel párosítottad az ételt és legközelebb mással próbálkozol.