A közösség ereje a mindennapokban.

KérdésekA közösség ereje a mindennapokban.
Sára Biró kérdezte ennyi ideje: 9 év

Lehetőség nyílt a pályázat kapcsán a Diabétesz Iskola megvalósítására.Sokan éltek a lehetőséggel.
Jó lenne,ha még többen jelentkeznének.
Vannak visszajáró betegek is,egy kis  közösség is kialakult a cukorbetegek között. Jó lenne,ha a későbbiek során folytatódna,akár a  meglevő Diabétesz Klubhoz is lehetne kapcsolódni.
  Fontosnak tartom,hogy a betegek elmondják véleményüket közösen megbeszéljük, kiértékeljük a mért vércukor-értékeket, étrendet stb.
Ma nagyon meghatódtam ,amikor egyik inzulinos beteg felajánlotta a tablettás betegnek,hogy kölcsön adja a mérőjét.

1 Válasz
Csonti0913 answered 9 év ago

 Igen, én is járok, mondhatni rendszeresen ebbe a kis közösségbe! Hiszen nekem is érdekem hogy minél többet tudjak a betegségemről! Nagyon sok étkezési és életmódi jó tanácsot kapunk és tanulunk meg itt! Ennek a kis közösségnek és oktatásnak köszönhetően, elmúltak a kezdeti mondhatni, pánik hangulataim, hogy jajj mi lesz most velem, hogy cukorbeteg vagyok! Megtanultuk, hogy igenis normálisan lehet élni ezzel a betegséggel és megfelelő módon kordában is lehet tartani! Sok mindent át lehet beszélni, amire szakrendelésen nem nagyon jut idő, vagy eszébe se jut az embernek hogy megkérdezze! Itt egymással át tudjuk beszélni ki mit  csinál jól, esetleg rosszul. Ebből a többiek csak tanulhatnak! Nem mellesleg kiváló ötleteket kapunk mindennapi étkezéseinkhez! Sok érdekes receptet hall az ember! Meg itt kötetlenül meg lehet beszélni , kinek mi a gondja a betegségével meg a táplálkozással, esetleg az életmódjával! Mert valljuk be, ha ott ülünk az orvos előtt, kicsit feszélyezettek vagyunk és hajlamosak vagyunk ezt azt elhallgatni! Szóval ha valaki érintett, csak javaslom hogy néha látogasson el ilyen oktatásra! De aki nem cukorbeteg, az is meghallgathatja, mert a megelőzés szempontjából is fontos dolgokat tanulhat!!!!!!!!