Cukorbetegként miért mentek a gondozóba, hogy tanácsot kapjatok, vagy hogy szakorvosi javaslatot az adott gyógyszerhez,vagy inzulinhoz?

KérdésekCukorbetegként miért mentek a gondozóba, hogy tanácsot kapjatok, vagy hogy szakorvosi javaslatot az adott gyógyszerhez,vagy inzulinhoz?
Sára Biró kérdezte ennyi ideje: 9 év

Szeretném,ha minél többen írnátok a feltett kérdésre. Sokszor úgy érezzük,hogy csak a "papír" kell és minél hamarabb szeretnétek szabadulni a rendelőből!

4 Válasz
Zsuzsanna Német answered 9 év ago

 Én csak annyit írhatok hogy nem csak a papír a lényeg ,én nem bánnám ha minden nap megböknének csak tudjam milyenek az értékeim!

Jozsef Pintér answered 9 év ago

Én általában inkább csak véleménycserének és az aktuális helyzetet megbeszélni, értékelni megyek a gondozóba, ahol nagyon klassz orvosok és szakápolók dolgoznak! prsze jó azidőszakos állapotfelmérés is. Sajnos 40 év után sok új dolgot nem tanulok már meg. , de mindig vannak olyan apró dolgok, amire fény derül és jobb ha a végére járunk. A gyógyszerjavaslat, az egy ráadás. Mindig úgy kapunk időpontot, hogy a javaslat kiadása megelőzze az előző lejártát. Mire az orvoshoz kerülök a lányok már minden irományt előkészítenek és az orvosnál már csak a beteg a lényeg és nem a papírmunka. A kötelezőnek tekinthető megjelenéseken túl bármikor telefonálhatunk a kezelő orvosunknak és az éppen aktuális, kócos helyzetet biztosan segít megoldani. Én soha sem éreztem nyűgnek a gondozóba járást. Még a betegkör is szinte mindig ugyanaz, hiszen szinte egy napon kell a következő vizsgálaton megjelenni. Csak néha találkozunk új arcokkal.

Csonti0913 answered 9 év ago

 Én mikor megtudtam, cukorbeteg vagyok, először is azért mentem a gondozóba, hogy szakorvosi tanácsot kapjak! Azt se tudtam szinte, hogy mi vár ott rám! Aztán a gondozóban miután részletesen kitértek arra, hogy kb milyen életmódot várnak el tőlem kissé megnyugodtam!Aztán ott megtudtam, hogy van lehetőség a gondozón kívül, heti rendszerességgel tanácsadáson részt venni. Oda jártam eddig egy évet. Tanácsadóba viszont most csak akkor megyek, ha esetleg labor eredményt kell megbeszélni! körülbelül ennyi jutott hirtelen eszembe a kérdésről!

Agnes Kovacs answered 9 év ago

Kedves Sárika ! Jómagam azért járok diabetológiára, mert ott minden esetben HbA1C mérnek, ha kérdésem volna ott szakszerű választ kapok, ha bármi más diabos eszközre volna szükségem ott azonnal megkapom és igen a recepteket is ott íratom fel, mert ha esetleg kiderül h másra is szükség volna a diabhoz azt is ott a szakorvos felírja.Én nem a receptekért járok szakrendelésre, bár legtöbbször valóban csak jövök megyek, ezért érezhetitek szakemberek igy, de az egy biztonságérzett ha szükség volna RÁTOK akkor kéznél vagytok h segítsetek nekünk. Imádom és elismerem a házidokim szakértelmét is, de ÉN jobban szeretem a diabomat a szakorvossal kezeltetni. Ráadásul a szakrendelésen az újdonságokkal is azonnal ellátnak.