Mikor kell a tablettás kezelésről átállni az inzulios kezelésre?

KérdésekMikor kell a tablettás kezelésről átállni az inzulios kezelésre?
simon946 kérdezte ennyi ideje: 13 év
5 Válasz
Sára Biró answered 13 év ago

Kedves Simon946!
 Azt,hogy a 2-es típusú cukorbetegségben melyik kezelés szükséges a kezelőorvos határozza meg, a betegség aktuális állapota,a laboratóriumi vizsgálatok ismeretében mérlegelve az eddigi kezelést is! Szeretném elmondani,hogy például az inzulin kezelés indítása nem a cukorbetegség súlyosságát jelenti,hanem annál a betegnél az a kezelési forma a leghatékonyabb a szövődmények megelőzése,illetve súlyosbodásának a megakadályozása céljából! Naponta találkozom olyan beteggel aki azt mondja csak inzulint ne! Egy idő után azt mondják,ja nem is fáj,vagy jobb a közérzet stb.. De van egy szűk réteg aki azt mondja inkább meghal,de inzulint soha! Fontos,hogy ti akik inzulin kezelést kaptok elmondjátok a társaitoknak,hogy inzulin kezelés mellett is lehet teljes életet élni!

Kedves "Kevasok" Szeretnék minél több véleményt olvasni ezzel kapcsolatosan!
Köszönöm:-)

MariMarton answered 13 év ago

 Így van az ember sokáig halogatja,és nem hiszi el amikor az orvos mondja,hogy inzulin kell.

kontra istvánné answered 13 év ago

Ez így igaz. én nagyon nehezen hagytam jóvá az orvosomnak hogy inzulinra álljunk át. De ha tudom, hogy sokkal jobban érzem magam tőle akkor hamarabb át álok. Lehet hogy az orvosoknak erőszakosabbnak kéne lenni a beteggel szembe.

Sára Biró answered 13 év ago

Nagyon sok beteg,sőt a többség ezt mondja,hogy sokkal jobban vannak amióta inzulint kapnak,sőt a közérzet is megjavul. Köszönöm kedves  Kontráné,hogy ezt leírtad!

Cuki Baba answered 13 év ago

Valóban nem annyira rossz az inzulin kezelés,nehéz megszokni a rendszert,de egyértelmű,hogy a közérzet jobb. Ha az orvos azt mondja inzulin kell akkor el kell fogadni.