Cukorbeteg gyerek.

KérdésekCukorbeteg gyerek.
matildxd kérdezte ennyi ideje: 13 év

 Egy ismerősöm mesélte,hogy a gyereke cukorbeteg lett és az édesanya nehezen fogadja el a betegséget,különböző természetgyógyászokhoz kezdte hordani a gyereket.Mi a véleményetek?
Én úgy gondolom ezzel csak árt a gyereknek.

4 Válasz
Best Answer
jaskó answered 13 év ago

Vigyázat! Fontos
Mindaddig, amig a természetgyógyász azt nem mondja, hogy  a kezelés hatására el lehet, kell hagyni az inzulin beadását, addig nem túl veszélyes. A természetgyógyászati kezelést csak kiegészítésképpen ajánlom. Olvastam, sőt komoly szaktekintélyektől hallottam, hogy gyerekek esetében a betegség felfedezését követően az inzulin kezelés beindításának hatására rövid időn belül jelentősen csökkenhet az inzulin igény. DE nem hagyható el. Ennek meghatározása szakemberre tartozik!!!!. Ha egy lelkiismeretlen természetgyógyász ilyen fázisban kezdi el a kezelést és elhagyatja az inzulint ÉLETVESZÉLYES HELYZET is kialakulhat. Tudomásom szerint évekkel ezelőtt már volt emiatt haláleset is. A végsőkig való elmenetel esetenként nagyon sok időt és energiát vesz el az érintettektől és végső esetben nagyon költséges is lehet. A várt eredményt viszont nem fogja meghozni.
Javaslom a két kezelési forma együttes alkalmazását. A természetgyógyászok inkább a szövődmények hatásának enyhítésében tudnak fontos szerepet játszani.
Javaslom, hogy a szakorvost ne hagyják ki soha semmiből, mert esetleg félrekezelést is eredményezhet.
Nem vagyok természetgyógyász ellenes!!! Magam is alkalmaztam és vettem már igénybe természetgyógyász által készített szereket, illetve magam is gyűjtöm a gyógynövényeket és esetenként igen szép eredményt produkáltam velük, de mindig egyeztettem a kezelőorvosommal, aki ezt figyelemmel tudta kísérni.

Krisztina Kiss answered 13 év ago

SZERINTEM  ÁRTANI BIZTOS NEM FOG VELE. MERT AZ EMBER AKÁR ELMEGY A VÉKSÖKIG IS HA A GYERMEKÉRÖL VAN SZÓ.

Krisztina Kiss answered 13 év ago

TELJESEN EGYET ÉRTEK VELED. A SZAKORVOS TUDJON RÓLA. KIEGÉSZITÖ KEZELÉS KÉNT JOBB ALKALMAZNI. DE ELÖSZÖR AZ ANYUKÁNAK KELL ELFOGADNI EZT A HELYZETET.

matildxd answered 13 év ago

 Olvastam itt a kevan is hasonló történetet,úgy látszik nem csak én hallottam ilyent. elképesztő.
Az ember azt gondolná most már felvilágosultabbak az emberek és nem teszik ki a gyerekeiket ilyen veszélynek.