Mi a véleményetek a dohányzás szabályozásáról szóló törvénytervezetről?

KérdésekMi a véleményetek a dohányzás szabályozásáról szóló törvénytervezetről?
elekes andras kérdezte ennyi ideje: 13 év

Mit szóltok a  törvény tervezetről? Én jónak találom,mert aki nem dohányzik miért szívja a mások füstjét!?
Illetve,hátha kevesebben fognak dohányozni!

10 Válasz
Best Answer
Krisztina Kiss answered 13 év ago

 ÉN TELJES MÉRTÉKBEN EGYET ÉRTEK EZZEL MÁR RÉGEN KELLET VOLNA EZT CSINÁLNI..   FÖLEG , HOGY AZT LÁTOM  13 ÉVESEK MÁR  DOHÁNYOZNAK,, IGENIS SZABJANAK HATÁRT… 

stewes answered 13 év ago

Én nemdohányzóként nem támogatom, de ez nem oszt nem szoroz. A dohányzás káros a dohányzóra, környezetére. De számos más drog van, ami szintén. Egy méreganyag mitől legális (mondjuk alkohol), s mitől üldözendő a másik. De nem akarok nagyon elkalandozni. Jelen szabályozás is tiltja a dohányzást számos helyen. Amit nem tartanak meg. Ezen kellene változtatni. A teljes tiltás életszérűtlen. Ha leszűkítem a kérdést a vendéglátóhelyekre (tudom, nem csak arról van szó!): jelenleg is el KELL különíteni a dohányosok és nem dohányosok részét. Taxiból is lehet kérni olyan kocsit, amelyben soha nem dohányoztak. Egészségügyi intézmények, iskolák, óvodák esetében is jelentős korlátozás van most is.
Lehet, hogy a jelenlegi szabályozást finomítani kell, de a teljes tiltás… hát nem hiszem, hogy jó ötlet.
A jelenleginek egy vadhajtása:
Korábbi munkahelyemet megbüntették, mert nem volt kijelölve dohányzóhely. A tulaj – a valóságnak megfelelően – közölte, hogy azért, mert itt senki sem dohányzik. Ellenőr szerint akkor is ki kell jelölni dohányzóhelyet. No ez elég nagy marhaság!

Sára Biró answered 13 év ago

Valóban minket nem kérdeznek meg!  Én azt viszont felháborítónak tartom,hogy az én munkahelyemen ,az osztály  bejárati ajtójánál naponta szembefújják velem a füstöt a betegek ! Azok a betegek akik érelváltozás miatt kapják a kezelést infúziót,fizikoterápiát,szénsavfürdőt és sorolhatnám! Na akkor felvetődik a kérdés,hogy ha az illető az egészségéért nem teszi meg azt,hogy elhagyja a cigarettát,akkor az adófizetők pénzéből több héten keresztül kezeljék intézményben! Volt kb 25 évvel korábban egy főnököm(igaz akkor nem volt még demokrácia:)!) ,de amelyik pillanatban az érszűkületes betegen észrevette,hogy dohányzik,és kapta a drága infúziós kezelést,azt a beteget másnap hazaengedte a kórházból! Na,ehhez mit szóltok? Kíváncsi vagyok a véleményetekre!?
Én úgy gondolom,ha elmegyek egy vendéglátóhelyre nem vagyok köteles a más dohányfüstjét szagolnom!

stewes answered 13 év ago

Sára Bíró mindkét dologban egyetértek. Oly mértékben, hogy szerintem aki nyilvánvalóan szembe megy a józan ésszel, saját egészségét tudatosan vállalva rombolja, ne részesüljön közpénzből finanszírozott kezelésből. Nem szabad magára hagyni, de fizesse meg az árát, ha a legcsekélyebb elvárható dolgot sem teszi meg önmagáért.
De szeretném megismételni: a vendéglátóhelyeken ma is el KELL különíteni a dohányosakat, csak teljes tiltás nincs. Vagy külön helyiség kell, amelynek a levegője nem keveredik a többivel, vagy olyan szellőztetés, amely biztosítja, hogy a dohányzók közvetlen közelében is tiszta legyen a levegő. Létezik ilyen rendszer!

Sára Biró answered 13 év ago

Köszi!:-)  Igen egyetértek ,hogy legyen dohányzó (az kevesebb:)!) és dohánymentes hely!

Krisztina Kiss answered 13 év ago

 TELJES MÉRTÉKBEN IGAZAT ADOK SÁRINAK HUGOM OTT DOLGOZIK AZ ÉROSZTÁLYON  NAP MINT NAP LÁSSA  EGYIK LÁBÁT LEVETÉK MÁSIKAT PROBÁLJÁK MEGMENTENI ÉS KAPJAK A KÜLÖMBÖZÖ DRÁGA K EZELÉST.. ÉS HA SZOLNAK NEKI MÉG ÖK VANNAK FEL HÁBORODVA , HOGY SENKI NEM MONDTA TILOS  A DOHÁNYZÁS.. ÉN AZ ORVOSNAK LENNÉK AZZONAL HAZA ZAVARNÁM. ELNÉZÉST HA KICSIT KEMÉNY VOLTAM…MERT EZEL ELVESZIK ATTOL A LEHETÖSÉGET AKIK IGAZÁN AZON VANNAK , HOGY MEG GYOGYULJANAK…..

pityu72 answered 13 év ago

 Sajnos ha valaki tartósan dohányzik nehéz elhagyni! Állandóan kényszere van az embernek,hogy rágyújtson,függővé alakul egy idő után és nehéz megszabadulni!

penge 58 answered 13 év ago

Nagyon régen igy kellet volna csinálni bár nem lehetne gyereknek cigit eladni mégis rengeteget látni kicsi a büntetés megéri a kockázat átfogó megoldással lehetne csökkenteni a fiatalok rászokását

Zsóka answered 13 év ago

Az biztos, hogy a dohányzásról nagyon nehéz leszokni , de nem lehetetlen.Csak nagyon erős akarat és elhatározás szükséges hozzá.

mimi xd answered 13 év ago

 Most hallottam a tv-ben,hogy pl. a szívbetegek akik nem hagyják abba a dohányzást annak megvonnák a gyógyszer támogatást!