A pozitív gondolkodás meghosszabbítja a várható élettartamot!

KérdésekA pozitív gondolkodás meghosszabbítja a várható élettartamot!
Sára Biró kérdezte ennyi ideje: 13 év

Most olvastam egy cikket ,hogy az optimizmus évekkel meghosszabbítják a várható élettartamot-
 "Erdély-ma"c. oldalon! Nem mintha ezt nem mondanák régóta,de egyre több helyen foglalkoznak e témával!
Azt is tudjuk,hogy a mozgás boldogság hormont szabadít fel!

22 Válasz
Krisztina Kiss answered 13 év ago

Hány olyan embert ismerünk, akik mindenben csak arosszat veszik észre? Ezek az emberek csodálkoznak, ha életük nemműködik. Ugye tudjuk, mit kell tennünk, ha nem szeretnénk mi is ígyélni? Pozitívan gondolkodni!80

Sára Biró answered 13 év ago

 Így van Krisztike,nagyon jól mondod!

elekes andras answered 13 év ago

 Ez biztos! ha az ember szomorú,a   betegség is jobban megtámadja,sőt a fájdalom is erősebben érződik!

Aranka Horváth answered 13 év ago

 Teljes mértékben egyetértek! Aki állandóan panaszkodik,elmélyül a betegségtudat és akkor is betegnek érzi magát ,amikor nem kellene! De a legjobb,ha panaszkodik,gondolja az illető így észreveszik! Ezért van ennyi beteg ember!

Szabó Eszter answered 13 év ago

A pozitív gondolkodás sok mindentől megvéd.
Ha elhagyjuk magunkat, csak a negatívumokat, a rosszat, a fájdalmat vesszük észre, valóban beszűkülünk. Másrészt ezzel jelentősen legyengítjük az immunrendszerünket, mert ez állandó, krónikus stresszt jelent, így sokkal könnyebben betegszünk meg, amitől még rosszabbnak látjuk a helyzetünket – így alakul ki az önmegbetegítő, önsorsrontó kör. Meg kell nézni, hogy ebből hogyan lehet kijönni, egyedül vagy segítséggel, és a pozitív gondolkodás hatására annak is megtanulunk örülni, hogy ha felhős az ég, legalább nem esik, vagy ha esik, akkor az jó a növényeknek, amiket éppen elültettünk. 🙂 Ha már tavasznál tartunk. 🙂

Sára Biró answered 13 év ago

 Eszter,teljes mértékben egyetértek Veled! Hajlamos az ember sok mindenben a rosszat látni és bizony aki így gondolkodik hamarabb utoléri a betegség! Ha szomorúak vagyunk,vagy nem találjuk a helyünket az a jó,ha elfoglaljuk magunkat és valami olyant csinálunk ami"feldob"!:-)

Zsóka answered 13 év ago

Az optimista ember. könnyebben veszi az élet nehézségeit . A betegségeken, is könnyebben úrrá lesz.Vidámabb természet , nem mindenben a rosszat keresi látja.Ezzel a szemlélettel hozzáállással pedig hosszabb életre számíthat.Főleg elkerüli a depressziót.

MariMarton answered 13 év ago

 Valóban fontos,hogy pozitívan nézzük a dolgokat. Csak,ha valami betegség jön akkor elfeledkezünk a pozitív gondolkozásról  és ez baj. 

Szabó Eszter answered 13 év ago

Betegség idején az ember valóban először megfeledkezik a pozitív gondolkodásról, de az első elkeseredés után tudatosan, akarattal elő lehet újra hívni. Ha sikerül, sokat tud javítani nem csak a hangulatunkon, hanem sok esetben a betegségünkön is. Fontos, hogy legyünk aktívak a betegségünkkel kapcsolatosan, tegyünk meg minden tőlünk telhetőt a javulásért, a jó közérzetért.

Ilona50 answered 13 év ago

 Sziasztok! Nagyon fontos lenne mindenkinek,hogy a jó oldalról közelítsük meg a dolgot,de sokszor nehezen megy.Biztosan az optimista ember valóban könnyebben megél egy betegséget,még ha az krónikus betegség is.