TUDTAD – E HOGY A KECSKERUTA KIVONATA CSÖKKENTI A VÉRCUKOR ÉRTÉKET ?

KérdésekTUDTAD – E HOGY A KECSKERUTA KIVONATA CSÖKKENTI A VÉRCUKOR ÉRTÉKET ?
Marika kérdezte ennyi ideje: 9 év

Most , hogy Anita feltette a kérdést a gyógynövények illetve a gyógyteák hatására elkezdtem A TERMÉSZET FÜVÉSZKERTJE könyvemben keresni és itt találtam rá erre a gyógynövény kivonatra .

20 Válasz
Marika answered 9 év ago

Azt írja a könyv , hogy Franciaországban , Bulgáriában és Indiában használják a cukorbetegség " gyógyítására" . Csak kiegészítő kezelésként és az orvos véleményét kikérve !!Hatóanyaga a galegin  ami a bevétele után 3-4 órával hat és 9 órán át tart . Hatással van a véralvadásra , csökkenti és egyensúlyban tartja az ingadozó vércukor értéket és segít megelőzni az érgyulladás kialakulását . Mellette ajánlja a mikroelemek szedését( kobalt , cink, nikkel )

Nanita answered 9 év ago

Köszönöm Marika, hogy kutakodsz. 🙂
Akkor a fekete áfonya levél és ez a fura nevű kecskeruta kipróbálható természetesen orvos tudtával.:-)

jaskó answered 9 év ago

A kecskerutafű alkotóelemei a rutascorbin nevű gyógyszer alapanyagául is szolgálnak. Érfalerősítésre, bevérzések felszívódásának gyorsítására is ajánlott. Amikor gyakran bevérzett a szemem, a pásztortáska fű mellett ezt is kevertem a teába és rendszeresen ittam.

Marika answered 9 év ago

Szia Anita !!örülök ha valamiben tudok segíteni , látod Jaskó is igazolja , hogy ez jó Ő nagyon jól informált és komoly tudással rendelkezik !!! Mi újság van a fogínyeddel kapcsolatban ? Rendbe jött már, használt az ecsetelés? 

Nanita answered 9 év ago

Kedves Marika!
Aranyos vagy, hogy érdeklődsz az ínnyemért. Az biztos, hogy örökre hálás szívvel fogok rád gondolni, azért mert megosztottad velem azt hogy létezik a Gingisol oldat. Jövő hét kedden megyek új fog dokihoz, mert hét közben ki is lyukadt az egyik fogam. Itt a " lehetőség" váltani. Egy-két helyen érzékeny már az ínyem, de már teljesen normál a színe, nem olyan vörös mint a hozzászólás mellett mínusz 1 jel hátterében. Borzasztó volt, de már szinte színre tökéletes. Köszönöm

Marika answered 9 év ago

Anita !! Azért kérdeztem Tőled a múltkor , hogy szedsz -e vérnyomáscsökkentő tablettát mert nekem az egyik okozott fogínygyulladást . Hátha ez áll a háttérben !! Az egyik gyógyszernél mint lehetséges mellékhatást nagyon ritka esetben jelölték meg . Nálam ezek az esetek mindig bejönnek . Bocsi , hogy ismét zavartalak .

Sára Biró answered 9 év ago

 Sziasztok! Marika melyik vérnyomáscsökkentő okozta az ínygyulladást? Látod én sem hallottam erről?!
Anita mindenképpen keressél fel egy jó fogorvost és a vitaminokat(Diabétesz) szedd,mert az javítja az ellen állóképességet!

jaskó answered 9 év ago

A fogorvosnál is célszerű a kezelés megkezdése előtt közölni, hogy cukorbeteg vagy. Esetenként más féle kezelést is kell alkalmazniuk. Ajánlom a betegtársaknak, hogy évente még panaszmentes időszakban is menjenek el a fogorvoshoz kontrollra!

Marika answered 9 év ago

Sárika!! A CARDURA XL nevezetű vérnyomáscsökkentő okozott nekem nagyon csúnya csomós fogínygyulladást . A betegtájékoztatón a nagyon ritkán előfordul részben jelölte meg . Sajnos nekem nagyon sok gyógyszerérzékenységem van és mindig ezek a "nagyon ritkán előfordul " dolgok szoktak bejönni . A fogorvoshoz én is évente megyek ellenőrzésre .

Sára Biró answered 9 év ago

 Köszi Marika,hogy megírtad mert erről tényleg nem is hallottam.
Igen mindenkinek,de cukorbetegeknek évente legalább el kell menni fogorvoshoz még akkor is ha csak protézisük van!!