TUDTAD – E HOGY A KECSKERUTA KIVONATA CSÖKKENTI A VÉRCUKOR ÉRTÉKET ?

KérdésekTUDTAD – E HOGY A KECSKERUTA KIVONATA CSÖKKENTI A VÉRCUKOR ÉRTÉKET ?
Marika kérdezte ennyi ideje: 12 év

Most , hogy Anita feltette a kérdést a gyógynövények illetve a gyógyteák hatására elkezdtem A TERMÉSZET FÜVÉSZKERTJE könyvemben keresni és itt találtam rá erre a gyógynövény kivonatra .

20 Válasz
Marika answered 12 év ago

Azt írja a könyv , hogy Franciaországban , Bulgáriában és Indiában használják a cukorbetegség " gyógyítására" . Csak kiegészítő kezelésként és az orvos véleményét kikérve !!Hatóanyaga a galegin  ami a bevétele után 3-4 órával hat és 9 órán át tart . Hatással van a véralvadásra , csökkenti és egyensúlyban tartja az ingadozó vércukor értéket és segít megelőzni az érgyulladás kialakulását . Mellette ajánlja a mikroelemek szedését( kobalt , cink, nikkel )

Nanita answered 12 év ago

Köszönöm Marika, hogy kutakodsz. 🙂
Akkor a fekete áfonya levél és ez a fura nevű kecskeruta kipróbálható természetesen orvos tudtával.:-)

jaskó answered 12 év ago

A kecskerutafű alkotóelemei a rutascorbin nevű gyógyszer alapanyagául is szolgálnak. Érfalerősítésre, bevérzések felszívódásának gyorsítására is ajánlott. Amikor gyakran bevérzett a szemem, a pásztortáska fű mellett ezt is kevertem a teába és rendszeresen ittam.

Marika answered 12 év ago

Szia Anita !!örülök ha valamiben tudok segíteni , látod Jaskó is igazolja , hogy ez jó Ő nagyon jól informált és komoly tudással rendelkezik !!! Mi újság van a fogínyeddel kapcsolatban ? Rendbe jött már, használt az ecsetelés? 

Nanita answered 12 év ago

Kedves Marika!
Aranyos vagy, hogy érdeklődsz az ínnyemért. Az biztos, hogy örökre hálás szívvel fogok rád gondolni, azért mert megosztottad velem azt hogy létezik a Gingisol oldat. Jövő hét kedden megyek új fog dokihoz, mert hét közben ki is lyukadt az egyik fogam. Itt a " lehetőség" váltani. Egy-két helyen érzékeny már az ínyem, de már teljesen normál a színe, nem olyan vörös mint a hozzászólás mellett mínusz 1 jel hátterében. Borzasztó volt, de már szinte színre tökéletes. Köszönöm

Marika answered 12 év ago

Anita !! Azért kérdeztem Tőled a múltkor , hogy szedsz -e vérnyomáscsökkentő tablettát mert nekem az egyik okozott fogínygyulladást . Hátha ez áll a háttérben !! Az egyik gyógyszernél mint lehetséges mellékhatást nagyon ritka esetben jelölték meg . Nálam ezek az esetek mindig bejönnek . Bocsi , hogy ismét zavartalak .

Sára Biró answered 12 év ago

 Sziasztok! Marika melyik vérnyomáscsökkentő okozta az ínygyulladást? Látod én sem hallottam erről?!
Anita mindenképpen keressél fel egy jó fogorvost és a vitaminokat(Diabétesz) szedd,mert az javítja az ellen állóképességet!

jaskó answered 12 év ago

A fogorvosnál is célszerű a kezelés megkezdése előtt közölni, hogy cukorbeteg vagy. Esetenként más féle kezelést is kell alkalmazniuk. Ajánlom a betegtársaknak, hogy évente még panaszmentes időszakban is menjenek el a fogorvoshoz kontrollra!

Marika answered 12 év ago

Sárika!! A CARDURA XL nevezetű vérnyomáscsökkentő okozott nekem nagyon csúnya csomós fogínygyulladást . A betegtájékoztatón a nagyon ritkán előfordul részben jelölte meg . Sajnos nekem nagyon sok gyógyszerérzékenységem van és mindig ezek a "nagyon ritkán előfordul " dolgok szoktak bejönni . A fogorvoshoz én is évente megyek ellenőrzésre .

Sára Biró answered 12 év ago

 Köszi Marika,hogy megírtad mert erről tényleg nem is hallottam.
Igen mindenkinek,de cukorbetegeknek évente legalább el kell menni fogorvoshoz még akkor is ha csak protézisük van!!