TUDTAD – E HOGY A KECSKERUTA KIVONATA CSÖKKENTI A VÉRCUKOR ÉRTÉKET ?

KérdésekTUDTAD – E HOGY A KECSKERUTA KIVONATA CSÖKKENTI A VÉRCUKOR ÉRTÉKET ?
Marika kérdezte ennyi ideje: 12 év

Most , hogy Anita feltette a kérdést a gyógynövények illetve a gyógyteák hatására elkezdtem A TERMÉSZET FÜVÉSZKERTJE könyvemben keresni és itt találtam rá erre a gyógynövény kivonatra .

20 Válasz
jaskó answered 12 év ago

Nálunk a megyében Gyulán működik a parodontológiai szakrendelő, ahol kimondottan a fogágy betegségekkel és a szájban kialakuló, nehezen gyógyuló sebek, fekélyek kezelésével foglalkoznak. Nagyon készségesen vizsgálják és kezelik a cukorbetegeket. Pár évvel ezelőtt rajtam is segítettek. A fogorvosunk, amennyiben ilyen jellegű problémákat észlel rendszerint továbbküldi a betegeit Gyulára. Szűrés jelleggel is fogadják a betegeket.

Nanita answered 12 év ago

Marika, köszi az infot,a hogy Sári írta még én sem hallottam ilyet, de mivel saját magamból kiindulva tudom, hogy csodákra vagyok képes… 🙂 Kimondottan vérnyomás csökkentőt nem szedek, de az inzulin mellett rendszeres gyógyszerem a szív miatt az adexor és xanax illetve az asztma miatt az allegra gyógyszer. Ezeken kívül a vitamint leszámítva mást nem szedek.
Erős a gyanúm, hogy az utolsó 6 fogam tömésekor történt valami, vagy a tömő anyag vagy ott volt valami,mert utána lobbant be így az ínyem, előtte soha nem volt ilyen jellegű gondom. Az hogy a fogínyem csúszik lefele nem új dolog, többször mondtam a dokinak, de mindig azt mondta-alkati dolog.
Bár az is lehet, hogy korral jár 🙂 Az hogy itt fáj ott fáj…. betudható az ideg állapotomnak is, az  elmúlt időszakban nagyon sok mindenen mentem keresztül és mint tudjuk a lelki dolgok kihatnak a szervezetre is. tehát összetett nálam a dolog.
Jaskó jó, hogy nálatok van ilyen parodontológia, itt a mi környékünkön ilyenről még nem is hallottam. Gyula meg nagyon messze van. Na majd kedden az új dokinak megemlítem, kíváncsi vagyok mit mond rá. Az én lakhelyemen ha nem SZTK-ba mész pl. a fogaddal, akkor vannak helyek ahol egy foggyökér kezelésért és tömésért szinte fél havi fizetést elkérnek. :-(((

Nanita answered 12 év ago

Jelentem: fekete áfonyalevél beszerezve és kipróbálás alatt. Kecskerutát még nem sikerült.
Új fogorvos: hát nem dicsérte az elődje munkáját, ő viszont így két fogam betömése után -remélem nem kiabálom el- nagyon szépen dolgozott. Mondtam neki, hogy mennyire megszenvedtem pár hónapja a fogínyemmel a gyulladás, sebesedés miatt, még sorvadás is kialakult ( szememmel meg tudtam állapítani, hogy lejjebb csúszott az ínyem), mire megkérdezte, hogy mivel kezeltem magam, mert csoda szépen helyrehoztam,már csak alul két helyen van pici gyulladás. Én pedig elújságoltam, hogy van nekem egy kedvenc honlapom ahol ajánlotta valaki /nem tudod Marika ki is volt az 🙂 / a Gingisol oldatot, meg magamtól használtam még a Tantum Verdét+bioptron lámpa. Gyógyszer is írt fel az új orvos.
Remélem most már sínen van az ínyem, és talán én is fogok ismét tudni szép értékeket produkálni.

Marika answered 12 év ago

Kedves Anita !! Nagyon örülök , hogy gyógyulsz , mert én tudom , hogy milyen fájdalmas az ínygyulladás én nagyon sokat kínlódtam a fogaimmal !! Most már nem mert nincs egy sem , de nekem nagyon szuper fogorvosom van és olyan fogsort csinált nekem , hogy mindent megrágok vele és almát harapok és a kenyeret is harapom !! A szakvizsgájakor csinálta az első fogsoromat és azóta is én vagyok a kedvence mert én úgy megyek fogorvoshoz mintha hazamennék !!!

Nanita answered 12 év ago

Marika, képzeld a fogínyem teljesen meggyógyult! :-)))) Köszönöm.
A fekete áfonylevélnél van egy tapasztalatom, nem tudom,hogy te/ ti tapasztaltatok e ilyet:
azokon a napokon amikor iszom a látásom olyan szuper, hogy csuda. Kipróbáltam, hogy nem ittam két napig és nem volt jó. Ma ismét ittam egy pohárral és tökéletes a látás. Valóban lehet ilyen hatása vagy csak véletlen egybeesés?

Marika answered 12 év ago

Szia Anita !! Őszintén örülök , hogy sikerült rendbe jönnöd , nem véletlen ez a tea is tartalmaz vitaminokat , amiből így a nyár végén már igen kevés van a szervezetünkben . Az alma sem olyan már ilyenkor , nagyon sokat veszít a tárolásnál . Az egy borzasztó kín amikor az ínyed fáj és milyen megkönnyebbülés a gyógyulás !!A látás élessége tapasztalatom szerint a vérnyomástól és a vércukor értéktől is függ . Nekem minkét szemem műtve lett szürke hályog miatt ,  így a látásom jó , de nagyon száraz azóta a szemem és állandóan kell használni a műkönnyet .

Nanita answered 12 év ago

Kedves Marika!
Bízom benne, hogy valamikor erre jársz majd. 🙂 Kérdezni szeretnék tőled.
A fekete áfonyalevél nálam nagyon bevált ( gyönyörű a cukorértékem). Az interneten utána olvastam és valóban ettől is lehet az, hogy a szememmel élesebben látok. Továbbá jó reumatikus problémákra ( kezem) és gyulladásokra is ( ínyem). Azt is olvastam, hogy a vesékre is jó, enyhe vizelethajtó ( gondolom ettől van, hogy sűrűbben járok).
Kérdéseim lennének, ha lehet:
a nagykönyvben nincs leírva, hogy napi hány dl fogyasztható, csak az ,hogy 2 dl-hez egy teáskanálnyi levél kell. Ha én napközben elosztva iszogatok ( délelőtt és délután) összesen 4 dl-t melyben egy teáskanálnyi van, akkor azzal nem csinálok rosszat ugye ? ( azt írják, hogy a levél túlzott fogyasztása mérgezést okozhat). Gondolom, az hogy 4 dl mennyiséget iszok de kevesebb hatóanyaggal az jó, bőven messze vagyok a mérgezéstől. :-))) A vizelethajtó hatása valamikor csökkenni fog? ( jelenleg főleg a délelőtti órákban vagyok törpevízmű).
Olvastam hogy felső légúti megbetegedésekre is nagyon hatásos. Kislányom amióta az ovit elkezdte folyamatosan küzd az arcüregével ( van hogy naponta többször arcüreg öblítés). Kisgyermeknek adható e és ha igen milyen arányban?
Köszönöm Marika ha válaszolsz nekem. 🙂

Marika answered 12 év ago

Szia Anita !!! Nagyon örülök , hogy jó hatással van a tea a látásodra . A könyv szerint tartós használat estén sincs mellékhatása . ( A TERMÉSZET FÜVÉSZKERTJE ) Azt írja : a vénás keringési elégtelenség és látászavarok enyhítésére ajánlja . A pilótáknak is ajánlják , mert segíti a szem ideghártyapigmentjének regenerálódását . Az autóversenyzőknél is sikeresen alkalmazták . Azt írja még , hogy 100mg száraz kivonatot tartalmazó tabletta azaz napi 3-6db 1 pohár vízben feloldva vagy a folyékony oldatból 50 csepp egy pohár vízben étkezés előtt . A tea mennyisége nem okozhat problémát nem mérgezőhatású a gyermekekről nem ír semmit .Kérdezd meg a gyermekorvostól !!?

Nanita answered 12 év ago

Köszönöm Marika a válaszod. 🙂
Képzeld még a macosz honlapján is úgy hívják, hogy a fekete inzulin:
http://www.macosz.hu/feketeafonya.html
Marika titokban elárulod nekem, hogy ugye azért olyan szép neked is a cukrod, mert te is iszod? :-))))))

Marika answered 12 év ago

Kedves Anita !! Igen én is iszogatom a teát és hasonlóképpen sokszor látogatom azt a bizonyos helyet ahová a király is gyalog jár . Ez jó mert így kimossa a veséket és a felesleges vizet is eltávolítja , az a jó ha a délelőtti órákban történik az egészséges . Megnéztem ezt az oldalt most , hogy írtad , még nem voltam előbbre ott , megnyugtató , hogy ugyanazt az információt kapod mint amiről a könyvben olvastam .A fekete inzulin elnevezést még nem hallottam eddig !!!