Mit csináljak ha felmegy a cukrom ? Hipoglikémiás vagyok.

KérdésekMit csináljak ha felmegy a cukrom ? Hipoglikémiás vagyok.
Anonymus kérdezte ennyi ideje: 11 év

Sziasztok!
Tanácstalan vagyok rosszul lettem felment a cukrom 8.6 -ra köv mérés rá tíz percre 6.1 a köv tíz perc 2.0 ( már hipoztam ) a köv 10 percnél 6.5 nagyon rosszul voltam pulzusom vérnyomásom egekbe….
Eddig csak lefelé ment a cukrom így még nem volt hogy előtte felment:(
Májusban Hipoglikémiát diagnosztizáltak és előre láthatólag Kettes diabéteszes leszek….
Nincs hormonzavarom, negatív a koplalásos vizsgálat,negatív a hasi ultrahang A cukor terhelés alatt a  harmadik órájában már lement a cukrom 2.9 re.
Ha leesik azt tudom mit kell csinálnom , de ha felmegy mit tegyek? Főleg ha fél óra alatt így ingadozik.

Beszéltem az endokrinológusommal ő szerintem nem érzi meg az ember a 8.6 cukrot diétázzam továbbra is . Mondtam ,hogy a fenébe ne hát szédültem rosszul lettem … ráadásul 20 perc és leesett  2.0.
Szerinte  csak túl sokat foglalkozom magammal. Ne mérjem…
.baccus csak akkor mérték meg  amikor rosszul lettem 🙁
Szóval ha rosszul leszek a 8.6 cukrommal akkor a dokim szerint azt valójában én nem is érzem  :DDDD

6 Válasz
Best Answer
Nanita answered 11 év ago

Szia Szilvia.
Érdekesek ezek az endokrinológus szakorvosok. Akivel kellene azzal nem foglalkoznak, akinek pedig jók az értékei és egyáltalán nem indokolt, azt pedig már azonnal kezelés alá akarnák vonni.
Én azt javaslom neked, hogy keress egy számodra szimpatikus olyan belgyógyászt akiben megbízol. Mindenképp szükséged lenne egy orvosra, mert a sok hypos értékek hosszú távon nagyon sokat árthatnak/ártanak a szervezetednek. Természetesen mi is segítünk amiben tudunk így virtuálisan és kitartást. 🙂

Nanita answered 11 év ago

Kedves Szilvia.
Én mindenképp rendszeresen ennék rendszeres időpontokban, időközönként. Csak így lehetne a hypokat kiküszöbölni. Minden étkezés előtt közvetlenül és utána másfél órával mérnék cukrot 5 napon keresztül, írnám, hogy mit ettem és mennyit mozogtam, mert csak ekkor lehetne látni, hogy mikor milyen irányban mozog a cukrod.

rgyorgy answered 11 év ago

Kedves Szilvia!
A 8,6-os cukortól szerintem nem lehet rosszul lenni. Nekem anno 19,5 -nél semmilyen rosszullétem nem volt. Amiket írsz ingadozásokat olyan rövid idő alatt, az hihetetlennek tűnik.Próbáld naplóban rögzíteni a mért adatokat, és a hozzá elfogyasztott CH-t.

Hné M Melinda answered 11 év ago

 Kedves Szilvia! Szerintem is naponta rendszeresen kellene enni, 5-6x, hogy a vércukrod ne ingadozzon. Az,hogy 10 percenként ennyire változik számomra is hihetetlen, biztosan elég vért cseppentettél a tesztcsíkra? A 8,6-os cukor nekem sem okoz problémát,csakúgy mint György esetében a 19-nél sincs rosszullét, a 2-nél viszont már van.

Sára Biró answered 11 év ago

 Üdvözlünk az oldalon kedves Szilvia.
Nanita,György,Melinda  mindent megírt, ők tapasztalt betegek és egyetértek a hozzászólásukkal:-).
Milyen vércukormérő készüléked van?
Tényleg a legfontosabb,hogy naponta többször egyél, legyen rendszeres az étkezésed 3 fő és két kis étkezés , mérd a vércukor értéked a nap különböző időszakában és lehetőleg párban mérd: reggeli
előtt ,reggeli után 1,5 órával, másik nap ebéd előtt,ebéd után 1,5 órával, a következő nap vacsora előtt és vacsora után 1,5 órával,egyszer mérjél éjjel 2-3 óra körül. Érdemes leírni mit ettél,mennyit mozogtál. Ha furcsát érzel olyankor mérd meg,de az első csepp vért törüld le,mert ha szennyeződés kerül bele,akkor falcs értéket kapsz!

Zsadányi Szilvia answered 11 év ago

Kedves válaszolok !

Sajna tényleg ennyi  idő alatt ugrált a cukrom  orvos mérte nem én! Mivel Hipoglikémiás vagyok számomra is hihetetlen volt hogy felment és onnan esett le .Diétázom napi 5-6 étkezés mellőzöm azokat az ételeket, édes italokat amit egy cukros nem ehet, ihat.
Ott állok a II.  diabétesz kapujában remélem sokára lépek át!
Családomba örökölt betegség  sajna már aki cukros volt az mindenki meghalt a szövődményeibe.
Ezért is figyelek ennyire magamra. Elég sértő volt az endokrinológus velem szembe mutatott érdektelensége és lekezelő stílusa  gondolkodom rajta lehet panasszal élek  a betegjogi képviselőnél.