Segítsetek, miért……?? !

KérdésekSegítsetek, miért……?? !
Sára Biró kérdezte ennyi ideje: 8 év

Nem tudok jobbat, mint kiírom magamból…  Tudjátok évek óta szerkesztem az oldalt, igen az utóbbi időben kevesebbet foglalkozom ezzel az oldallal,mivel a legtöbb kérdésre érkezett válasz, vélemény,illetve azért mert kezd engem is utolérni a kiégés, kiábrándultság. Akik ismernek tudják örök optimista vagyok, és mégis most nem találom, nem találjuk a választ a feltett kérdésre:
 mi lehet annak az oka, hogy felnőtt emberek a vércukornaplóba,nem a mért adatokat írják be ?
lehet elfásultság,igen lehet
bele lehet fáradni, igen mindenképpen
nincs rá idő, igen így van sok esetben
rossz az eredmény és szeretnék megfelelni, igen lehet…sorolhatnám

Várom a válaszokat, hogy tovább lehessen lépni.
Nem helyi probléma, hanem országos.
Néhány hónapja egyik vércukormérős cég lehetőséget biztosított, hogy a mért adatokat számítógép rendszerre feltöltsük,azóta győződtünk meg a valós problémáról. 

6 Válasz
G Zsóka answered 8 év ago

 Kedves Sára!  
Én gyakran vagyok fenn a neten-évek óta. Olvastam számtalanszor olyan aggodalmat, hogy a a 8 -as cukorátlag tartása nagyon fontos. Efölötti átlagérték esetén megvonhatják az inzulin támogatását a betegtől. Ettől fél sok beteg, nem gondol arra, hogy a HbA1c érték leleplezi a csalást. 
Sokan meg akarnak felelni emellett az orvos elvárásainak. Nem is értem hogyan oldható meg, hogy a
vércukormérőben tárolt és a naplóba vezetett eredmények ne egyezzenek meg. SEHOGY.               Arra ne is gondolj, hogy itt hagysz bennünket. Tudom, hogy fárasztó ez a munka. Gondolj arra, hogy rendkívül fontos vagy nekünk itt a fórumon. Én a mások által feltett kérdésekre adott válaszaidat is olvasom, a recepteket úgyszintén. Ezúton is mindent megköszönök Neked. Szeretettel Zsóka

Joó49 answered 8 év ago

 Valamikor azt mondták a gyerekeknek: „néz a szemembeés mond meg az igazat” így nevelték igazmondásra őket. Aztán arra tanítottak,hogy „a hazug embert előbb utolérik, mint a sánta kutyát”. Közben nagyotfordult a világ, manapság szinte elfogadott dolog a „kegyes hazugság” mindegy, hogycsak vagányságból, vagy valamilyen érdekből (anyagi előny, a másikakfélrevezetése, stb.) történik az igazság elferdítése, vagy egy adott dologeltitkolása. Mint ismeretes a cukorbeteg ember és a gyógyulni segítői közöttalapvetően fontos és elengedhetetlen dolog az őszinte bizalom azért, mert abeteg legdrágább féltett kincséről az egészségéről van szó. A cukorbeteg egészségi állapotát mérő számokkalfejezik ki, és ezeket az adatokat nyilván kell tartani valamilyen módon:Étkezési Napló, Vércukor Napló, Testsúly kimutatás, és nem utolsó sorban aLabor Lelet. Ezek adatait az orvos a beteggel együtt értékeli, majd meghatározzaa további terápiát. (ami az is lehet, hogy nem változtatunk semmin, megfelelőaz eddigi gyógyszerek mennyiségének és minőségének alkalmazása) Ugyanakkor, havalaki hazug vagy meghamisított alapadatokat ad az orvosa, gyógyítója kezébe,megteremti a félre kezelés esélyét, ami ugye azt jelenti, hogy a beteg felelőtlenülsaját egészségi állapotát rontja. 

Joó49 answered 8 év ago

 Az előző folytatásaként, folytatom: Ilyenkor felmerül az orvosban, gyógyítóban a kérdés:megtettem mindent, de a terápia nem hozta a kívánt eredményt, mi történt,hogyan lehet ez? A megoldás macerás és időigényes dolog, hisz a rendelőbebekért, behozott vércukormérőket számítógépre kell tenni, adatait a programbabetölteni, majd a kapott, a képernyőn megjelenő adatokat a beteg által anaplójába beírt adatokkal összehasonlítani, értékelni. Így derülhet fény avalótlan adatok használatára, így bomlik fel az eddig őszinteségre alapozottbeteg orvos kapcsolat. 
A beteg nem csak saját helyzetét nehezíti meg, hanemrabolja a rendelési idő drága idejét amíg az egész tortúra zajlik, kényelmetlenhelyzetbe hozva, várakozásra, sorbaállásra, várólistára való feliratkozásraítéli betegtársait. A tapasztalat azt mutatja, hogy ezek a betegek szoktákleghangosabban szidni az egészségügyet, a rendelőt, és minden érintettet, pedig ekkor sem mondanak igazat.

Patricia answered 8 év ago

 És persze nem ő a hibás a rossz laborért, az állapota romlásáért, hanem az orvos, az őt ellátók, neki segíteni akarók…. És ő, aki csal a mérésekkel, nem tartja a diétát, tesz az egészre, ő természetesen ártatlan…. És nem érti….

Krisztina Kiss answered 8 év ago

 Sajnos szomoru , hogy a ember még az orvost is becsapja azzal , hogy hamis eredményeket ír be.De arra nem gondol , hogy igazàbol magàt csapja be és ha problémàja lesz meg les most mivan…..Na az ilyenektöl kapàsbol elvenném a támogatást.

Hné M Melinda answered 8 év ago

 Szia Sára! Lehet, hogy egyszerűen elfelejtik beirni-sajnos en alam is előfordul-de akkor visszalapzok a vercukormérőben aztan lehet irni a valos eredményt. Ők meg lehet, hogy csak a hasukra ütnek és beirnak valamit, lehet nem akarnak rosszat. Em tudom elképzelni, hogy valaki magát is becsapja, de lehet