Cukorbeteg ehet kocsonyát? Ha igen mennyi a megengedett?

KérdésekCukorbeteg ehet kocsonyát? Ha igen mennyi a megengedett?
Krisztina Kiss kérdezte ennyi ideje: 11 év
12 Válasz
Tri-Ton answered 11 év ago

Kriszti !  Szerintem a kocsonya egy zselés állapotú leves, ezért abból bármennyit lehet enni. Nem mindegy viszont a mellé elfogyasztott kenyérféle, már aki fogyaszt hozzá, mert én nem. Jó a kérdés, hisz lassan itt az ideje a kocsonyának. ( és mi van az ecettel ?, én ki nem állhatom )

Krisztina Kiss answered 11 év ago

Kocsonyában van bőrke, husi , lé is csak zsirosabb azért . Biztos nem korlátlanul ehető. ecetet én sem eszem hozzá bár már ezt nem ehetem meg én. Más okbol..

Tri-Ton answered 11 év ago

 OK Kriszti, de azt egyiket sem kell beszámolni a cukorba. Én akkor is nagyon jól tudnék lakni belőle, legalább is most.

Krisztina Kiss answered 11 év ago

Köszönöm Toni akkor most tévhitben voltam . Azt hittem zsírosabb ételt sem ajálatos enni a cukorbetegnek, Jó pap is holtig tanul , nem még én-:))

Tri-Ton answered 11 év ago

 Nem vagy tévhitben, ügyelni illik a zsírokra is, mert emeli a koleszterint és aki hajlamos rá, növekedhet a súlya is miatta. ( de azért a kocsonya, mégis csak kocsonya : – évente egyszer-kétszer kell ,, bűnözni,, is )

Tri-Ton answered 11 év ago

 A szabad és a lehet két külön fogalom. Tudatosan, ha nem szabad is, büntetlenül meg lehet szegni egy szabályt. ( csak tudni kell mit tesz az ember ) Pld.: – Oktatóként mindig azt tanítottam, hogy, ha nincs forgalom és nem teszed ki az indexet, azért legfeljebb a rendőr büntet meg, de mindig nézz körül. Ha viszont forgalomban körülnézés nélkül kiteszed is és fordulsz, lehet, hogy te leszel a hibás a balesetért, mert nem néztél körül. No ez is egy elv, csak úgy szegjünk szabályt, ha tudjuk, hogy mit teszünk !!! 

Krisztina Kiss answered 11 év ago

Nagyon találó mondat.! Nagyon tetszik és menyire igaz!! Ez az csak nem mindig tudják egyesek ., csak teszik. Utána meg jön a következmény! Amin meg meglepödnek.

Tri-Ton answered 11 év ago

Vissza az eredeti témához. Ha valamikor is túl sok, finom kocsonyát készítesz, szívesen elfogadom a meghívást, hisz ami jól esik az egészséges is. Amiből meg több volt benne, arra rá böjtölünk egy kicsit. 

Krisztina Kiss answered 11 év ago

MEGYEGYEZTÜNK–:))  BÁR PÁROM FŐZI Ö ENNEK A MESTERE……… Nem bírunk vele szólok-:))

Sára Biró answered 11 év ago

 Mindenből csak mértékkel szabad enni. A kocsonyával hagyma  után sok mozgás.