Mérjük mérlegen a kalóriákat és a szénhidrátokat?

KérdésekMérjük mérlegen a kalóriákat és a szénhidrátokat?
Pityu kérdezte ennyi ideje: 12 év

Főleg kezdőknek fontos a kalóriák számolgatása, ami főzéskor nehézkes dolog. Ezen segíthet a kalóriamérleg. Csak tegye rá a sütés-főzés alapanyagait, a mérleg máris megmutatja, mennyi kalóriát, fehérjét és szénhidrátot tartalmaz! Nagyon hasznos azoknak, akik egészségesen szeretnének táplálkozni, mert a kalóriamérleg nem csak a kalóriákat számolja ki, hanem az is leolvasható róla, hogy a mérlegre helyezett táplálék mennyi koleszterint, fehérjét, zsírt, szénhidrátot tartalmaz. A készülék 1000 élelmiszer adatait ismeri, méri a beépített szoftver segítségével. Arra is képes, hogy ha bizonyos időn belül mérünk le alapanyagokat, akkor azok értékeit összeadja. Így nem kell számolgatnunk, hogy mennyi kalóriát és egyéb tápanyagot fog tartalmazni összesen az elkészült étel. Segítségével könnyedén főzhetünk olyan ételeket, amelyek egészségesek, és kalóriaszámban is megfelelők. Ha kíváncsi arra, hogy az egész nap során mennyi kalóriát és tápanyagot fogyasztott? Mentse el az adatokat, és a nap végén lehívhatja őket! Van valakinek tapasztalata ennek az eszköznek a működéséről, használatáról?

5 Válasz
katalin answered 12 év ago

Nincs de biztos jo de az árára kiváncsi lennék mert amugy tényleg hasznos lehet.

Sára Biró answered 12 év ago

 Köszönjük Pityu a jó ötletet . Ismét újat hallottam,nem tudtam,hogy van ilyen. Hol lehet megvásárolni?

Gyöngyi answered 12 év ago

Nekem van ilyen mérlegem, és nagyon szeretem. Megkönnyíti a mérést, sokszor sietek, ezért a legfontosabb élelmiszerek kódját egy kis papírra felírtam, így csak ráteszem az élelmiszert, beírom a kódot és már látom is a CH-t stb.-t.
Nem olyan drága. Néha szokott lenni a LIDL-ben is, én még az Egészségpont-ban vettem, az drágább volt, ha jól emlékszem kb. 8000 Ft, de már az anyunak a LIDL-ben, az már kb. 2-3000 Ft.

Zsuzsanna Német answered 12 év ago

 Nem lenne rossz ilyen nekünk  sem mert ketten is cukorbetegek vagyunk a családban,megnézetem a LIDL,ben-köszönjük szépen a tájékoztatás Pityunak!!

Sára Biró answered 12 év ago

 Nem fogjátok elhinni,hogy a rendelőben levő mérlegen rajta vannak ezek az információk,csak nem használtam. Annyira megszoktam a táblázatot és a számolást. Ma eszembe jutott és megnéztem közelebbről,hát meglepődtem!