Most akkor hány inzulintű jár, és mennyiért?

KérdésekMost akkor hány inzulintű jár, és mennyiért?
Lamár Krisztián kérdezte ennyi ideje: 12 év

Én úgy tudtam, hogy inzulin tipusonként 50 db tű jár negyedévente. A háziorvos ennek megfelelően 100 db-ot írt fel, mert két féle inzulint használok. Az egyik patikában 11 Ft-ért akarták adni a tűt, holott az OEP honlapján az szerepel, hogy 5 Ft a támogatott ár, a másik patikában viszont csak 50 db-ot akartak kiadni támogatott áron, a többiért a teljes árat akarták kérni.

7 Válasz
Sára Biró answered 12 év ago

 Szia Krisztián! Véleményem szerint azért akartak teljes áron adni tűt,mert most egy hónapra lehet egy receptre felírni a gyógyszert. Meg fogom kérdezni a gyógyszertárban,csak ma este értem haza és holnap délután pedig megyek a Diabétesz klubba,ezért eléggé elfoglalt vagyok.

Lamár Krisztián answered 12 év ago

Egy harmadik helyen simán kiadtál a 100 db-ot, OEP áron…

kontra istvánné answered 12 év ago

Szia Krisztián egy hónapra 30db tű jár 120ft-ér én ennyit fizettem érte.

Sára Biró answered 12 év ago

 Én is úgy tudom,ahogy Icuka írta. Van olyan gyógyszertár ahol kiadják az ampulla helyett a doboz inzulint,csak utána amikor ellenőrzés jön megbüntetik az azt felíró orvost. 
Mindenképpen megérdeklődöm,hogy 3 hónapra egy alkalommal fel lehet-e írni a tűt. 

Lamár Krisztián answered 12 év ago

Sára, én úgy tudom, hogy fel lehet írni több havi adagot, ha rá van írva az időtartam. Az én orvosom világosan ráírta, hogy mettől meddig szól a kirt adag (három hónap). Ezt egyik patikában sem kritizálták.

Sára Biró answered 12 év ago

 Rá kell írni,hogy mettől meddig tart,de úgy tudom egy receptre csak egy havit lehet írni. Gyógyszerből egy dobozzal lehet,de mint írtam a tűt nem tudom pontosan,mi egy havit írunk,ha a rendelőben kéri a beteg.

kontra istvánné answered 12 év ago

Ez így igaz hogy egy receptre csak egy havit írnak fel és azt is hogy meddig lehet kiváltani. A többi is meg írják  csak azt is ugyan úgy be dátumozzák.