A munkahelyemen el kell-e mondjam,hogy cukorbeteg lettem?

KérdésekA munkahelyemen el kell-e mondjam,hogy cukorbeteg lettem?
Ati42 kérdezte ennyi ideje: 13 év
7 Válasz
Best Answer
MariMarton answered 13 év ago

 Természetesen meg kell mondani,hogy cukorbeteg vagy! De miért kellene titkolni?

Sára Biró answered 13 év ago

Érdemes a közvetlen környezetünknek elmondani,hogy cukorbetegségek vagyunk, mert esetleges hipo- vagy hiperglikémiás rosszullét esetén gyorsan tudnak a kollégák segíteni.

Zsóka answered 13 év ago

Nem kell szégyellni a betegséget! Rosszullét esetén gyorsabban tudnak a munkatársak segíteni, ha tudják mi a baj.A betegség egy állapot és nem szégyen!

Juhász Róbert answered 13 év ago

Az orvosok mindig azt mondják,hogy a diabetes egy állapot,de a munkáltató ahová jelentkeztem azt mondja nem vesszük fel mert beteg,nem vállalnak kockázatot.
Akadt olyan aki megváltozott munkaképességű dolgozót keresett éjjeli munkára /15 órás!!!!!/.
A havi járadék kevés a kiadás ezalatt a gyógyszerek stb..értem az sok.
Még a munkaügyi központban se igen látnak esélyt a beteg ember elhelyezkedésében.Persze vannak kivételek.Még az egészséges sem tud manapság elhelyezkedni.
Az én példámat veszem nekem azért mondtak fel,mert beteg lettem.
Szégyen,hogy a fent ülő hatalmasok többszáz ezer forintból élnek,a kis ember meg fillérekből,akit meg le is százalékoltak,most még annak sem biztos a megélhetése,mert meg is vonhatják tőle bármikor.   

nika0422 answered 13 év ago

tudom ez egy ördögi kör ha meg mondod elküldhetnek a munka helyről ha nem kockáztatod az életedet hipora gondolok én az első agyi infartust mikor megkaptam azonnal el küldtek indok nem vállalják a kockázatot hozzá kell tennem már 50 éves voltam esélyem nem volt másik munkahelyhez

Mária Balázs answered 13 év ago

 Nekem tudják a munkahelyemen,hogy cukorbeteg vagyok! Én nem szégyenlem ! Az ismerőseimnek is elmondom,mert ha véletlen rosszul lennék csak így tudnak segíteni! Elég csúnya dolog,hogy valakit a munkahelyéről elküldenek azért,hogy ne kockáztassanak! Hogy tudna egy ember 15 órát dolgozni?  Ahhoz nem kell cukorbetegség,senki nem bírná hosszútávon!

Tri-Ton answered 13 év ago

A kérdést ketté bontanám. Ha a munkaköröd ellátásában sem a kezelőorvos, sem a saját véleményed szerint nem zavar és a munkaegészségügyi vizsgálaton sem kizáró ok, akkor a munkáltatónak nem kell feltétlenül tudnia. Viszont egy-két bizalmas viszonyban lévő kolléga jó ha tudja, hisz egy esetleges rosszullét esetén a kiérkező segítségnek ( orvos,mentő ) valaki meg tudja mondani, hogy mit vegyenek figyelembe a kezelés megkezdése előtt. Ezen kívül én úgy gondolom, hogy ezzel lehet úgy is együtt élni, hogy kívülről teljesen egészségesnek látszom és egészségesnek is érzem magam, valamint egészségesen is élek. Az meg hogy gyógyszert is szedek, meg odafigyelek magamra, csak rám és a családomra tartozik. Magyarul: reklámozni nem illik, szégyenleni meg nem kell. Érezzük magunkat egészségesnek !