Ki ismeri közületek a csicsókát ?????

KérdésekKi ismeri közületek a csicsókát ?????
Marika kérdezte ennyi ideje: 12 év

Tudjátok mi a csicsóka esetleg fogyasztottatok már ???

9 Válasz
Best Answer
katalin answered 12 év ago

Marika a csicsoka nem a krumpli?

katalin answered 12 év ago

BOCSI MEGNÉZTEM OLYAN MINT A NAPRAFORGO!

etelka1964 answered 12 év ago

 Olyan mint a krumpli,de édesebb.Jó a cukorbetegeknek,de be kell számolni a szénhidrát tartalmát amikor esszük.Én egyszer ettem csak,mert nem ízlett.A szirup,ami belőle készül jó édesítésre.

Marika answered 12 év ago

Katikám !! a csicsóka más néven édes burgonya és a napraforgók családjába tartozik . Nagyon jó hatása van a hasnyálmirigy működésére . Igen készül belőle szirup is , de nagyon fínom salátát is lehet készíteni belőle  , vagy több fajta salátanövénnyel együtt is nagyon kellemes.

Nanita answered 12 év ago

Én tegnap vettem csicsókat felbuzdulva azon, amit itt a fórumon írtatok róla. Egy gondom van csak. A csicsókát hogyan kell hatákony, egyszerűen, gyorsan jól  megpuculni, mivel egy csicsóka tele van ksiebb gumóval? Hú, nem tudom, hogy érthetően írtam-e le amit szerettem volna kérdezni.

Sára Biró answered 12 év ago

 Nanita  ez nekem is gondot okozott és elég vastagon hámoztam meg . Egy kedves ismerősöm hozta nekem,de a zöldségesnél is láttam 300 forint volt egy kg. Ha valami jó receptet kipróbálsz oszd meg velünk.
Marika,vagy aki próbálta jó csicsóka receptre várunk:-) Köszi!

Sára Biró answered 12 év ago

 https://egeszseg.keva.hu/kerdes/596/

Marika answered 12 év ago

A csicsókát könnyű megtisztítani egy edény súrolóval , fém vagy szivacsos mindegyik jó . Én azzal szoktam így hamarabb készen van . Ízlett a belőle készített saláta ????

Nanita answered 12 év ago

Kedves Marika! Tényleg könnyebb volt az általad javasolt módszerrel megpucolni a csicsókát. 🙂 Bár erős a gyanúm, hogy a páromnak sikerült a leggörcsötösebb/bogosabbakat kiválasztanai. 🙂 Én tegnap csak simán megfőztem a párolt zöldségekhez és sült húsihoz, de nagyon ízlett.