Túlsúly + vitamin + stresz + életmód !!!

KérdésekTúlsúly + vitamin + stresz + életmód !!!
Tri-Ton kérdezte ennyi ideje: 13 év

Üdv. mindenkinek !   Mostanában többen hiányoltak a honlapról és volt aki már aggódott is miattam. Köszönöm jól és megvagyok. Időhiány miatt csak ránézni tudtam a dolgokra, de a hozzászólni nem volt lehetőségem. Most viszont megteszem, bár tudom, hogy lesznek akiknek egy kicsit nem fog tetszeni. Mostanában sajnos azt látom, hogy egyre több az olyan kérdés ami csak azért került ide, mert hát valamit illik kérdezni és a vászaszok is ehhez mérten vannak. Talán nincs meg a kellő bátorság a lényegre törő kérdéshez és a hozzáillő válaszhoz. A címben egy csokrot raktam össze, amire egyben is lehetne válaszolni. Ha bármelyikkel gondod van akkor is magadnak kell megtenned az első lépéseket !!!  Próbálj  meg egészségesebben élni, étkezni, mozogj minél többet, keresd a vidámságot. Sajnos amit viszont látok az szinte ennek az ellenkezője. Másoktól várjuk, hogy valaki mondja meg mit tegyünk. Saját egészségünkről nekünk kell döntenünk és ezt a felelősséget nem adhatjuk át senkinek sem.  Kifogásokat ugyan lehet keresni, de nem érdemes. Aki nem tud pld. futni, vagy kerékpározni, mert itt, meg ott fáj, az menjen el az ingyenes gyógytornára. Várják a szakemberek, hogy segíthessenek, de azt ne várja senki sem, hogy érte jönnek és viszik. Itt a tavasz a jó idő és a napsütés, ennek ellenére sokan a szobában ülve sajnáltatják magugat, hogy nekik milyen rosz és nem segít senki. Indulj el, vigyél magaddal másokat is és legyen egy vidám társaság aki tenni akar az egészségéért. Ha nem így teszel ne csodálkozz, hogy egyedül maradsz és közben kapsz egy – egy sajnálkozó ötletet, hogy mit kéne tenned. Vannak ugyan páran akik próbálnak segíteni, mint Sára és Eszti, de Ők egy sokkal diplomatikusabban fogalmaznak mint én és nem mernek, vagy nem akarnak egy tükröt tenni elénk és azt mondani, hogy ( ITT VAN NÉZD MEG ÉN AZÉRT DOLGOZOM, HOGY ENNEK AZ EMBERNEK JOBB LEGYEN, CSAK ÉPPEN Ő MAGA NEM AKAR ÉRTE TENNI SEMMIT  !!!! ) Pedig a megoldás egyszerű : Legyenek rövid és hosszú távú céljaid és valósítsd meg őket. Ne várd mástól a döntést, neked kell elindulni és menni,a szakember csak irányt tud mutatni, hogy merre menj.     AKKOR HÁT SZÉP HETET MINDENKINEK !!!

7 Válasz
Best Answer
Szabó Eszter answered 13 év ago

Kedves Tri-Ton!

Örülök, hogy ismét olvashatom az írását. Sajnos, igazat kell adnom. Sári és a magam védelmében azért elmondanám, hogy ezen a helyen nem biztos, hogy olyan őszintén fogalmazhatunk, mint egy négyszemközti beszélgetésen. Valóban volt rá példa, hogy én is (majdnem) ilyen keményen fogalmaztam, de itt inkább támogatunk, mint dorgálunk. 🙂
Ettől függetlenül valóban egyet értek Önnel. Addig, amíg mi magunk nem jutunk döntésre és nem tesszük meg az első lépést, nem várhatunk semmit.
Köszönöm, hogy sok embert szembesített ezekkel a dolgokkal, és remélem, ismét többet "találkozhatunk" így virtuálisan.

Krisztina Kiss answered 13 év ago

KEDVES TRI-TON! ELOLVASTAM AZ ÍRÁSÁT ÉS BEKEL VALLANOM . HOGY IGEN SOK MINDENBEN IGAZA VAN.  TÉNYLEG A PROBLÉMÁT AZ EMBERNEK MAGÁNAK KELL MEGOLDANI. DE  NAGYON SOK EMBERNEK EZ NEHÉZ FÖLEG AZ ELINDULÁS ÉS A BEISMERÉS. DE ITT MINDIG VAN AKI SEGIT AZOKNAK AKIKNEK CSAK EGYKIS ,LÖKÉSRE VAN SZÜKSÉGÜK, HOGY  BEISMERJÉK GONDJUK VAN .  EGY EGYSZERÜ KÉRDÉS AMI MÁSNAK NEM FONTOS EGYESEKNEK  NAGYON SOKAT JELENT.CSAK ENNYIT AKARTAM HOZZÁ SZÓLNI.

Tri-Ton answered 13 év ago

Köszönöm Krisztike !   SZÉP HÚSVÉTOT KÍVÁNOK !!!

katalin answered 13 év ago

Igen ez igaz hogy mindenki maga dönt az életéröl de komoly tényezö az élet körülmények is.Én is tudom hogy fogynom kell de 8 ora norma után ott a család aház  hát nem könnyü!!!!

Sára Biró answered 13 év ago

 Katikám,hisz meg is dicsértünk,hogy milyen sokat fogytál, ezúton is gratulálok csak kitartás:-)!

Zsuzsanna Német answered 12 év ago

 Emlékszel erre Toni? Azóta már sok viz" lefolyt a Dunán",és lassan ismét Húsvét:-)

Tri-Ton answered 12 év ago

Hát igen Zsuzsa emlékszem ! Ettől függetlenül, hogy közel egy év eltelt, lehet, hogy most is szó szerint leírhatnám !!! Úgy általában nem változott semmi. Itt a KEVA-n viszont egy év alatt is másképp látjuk a dolgokat.  ( legalábbis én )