Frissen diagnosztizált cukorbeteg

KérdésekFrissen diagnosztizált cukorbeteg
Nanita kérdezte ennyi ideje: 12 év

Mit tanácsolnátok, javasolnátok egy friss cukorbetegnek vagy közvetlen családjának mit tegyen ha kiderült, hogy diabeteses?

25 Válasz
Marika answered 12 év ago

Köszönöm , hogy itt Nálatok nagyon sok olyan dolgot tanulhattam meg amit tovább adhatok a tanácstalan és idősebb sorstársaknak , mert a cukorbetegség tényleg népbetegséggé vált . Most mesélte az unokám a fiam kislánya , hogy valószínű , hogy ő is "beáll a sorba" . Neki is a családi halmozottság fokozta az esélyét, de ő még csak 23 éves !!Az anyai nagyi , én is , a dédi is cukorbeteg . Ez a szomorú amikor egy " gyerek" lesz beteg és próbáltam vele beszélgetni erről az életmód változtatásról a rendszeres étkezésről .Szomorú vagyok emiatt de Nála még nincs későn elkezdeni . Nem túlsúlyos , de nem eszik rendszeresen . A jövő héten megy laborba és az orvoshoz .

Sára Biró answered 12 év ago

 Kedves Marika majd légy szíves számolj be,nagyon sajnálom. Mértetek otthon vércukrot,milyen értékei vannak? Milyen jel hívta fel a figyelmet arra,hogy lehet az unokád is cukorbeteg?

Marika answered 12 év ago

Az időszakos orvosi vizsgálatnál magasabbak az értékei már nem először és tünetei is vannak . Majd a vizsgálatok után leírom az eredményeket.Sajnálom Őt nagyon !!

Sára Biró answered 12 év ago

 A múlt héten jelentkezett egy "frissen" diagnosztizált cukorbeteg,akinek augusztus óta fekély van a lábán. Több mint két hónapja kezelik,rendszeresen kötözik,de a sebe nem gyógyult !!! Nem csoda 16-os volt a vércukra.
Érdekesség,hogy a betegnél már 2008-ban egy műtét kapcsán 15 mmol/l-s vércukor értéket mértek,de műtét óta rendeződött?! Persze az elmúlt időszakban vérvétel nem volt.
Ugye nem lehet eleget hangsúlyozni,hogy évente legalább mindenki menjen el a háziorvosához, és labor vizsgálatra is érdemes beutalót kérni. 

Mária Miklós answered 12 év ago

Köszönöm..Marika!