Hogyan fogyókúrázzon a cukorbeteg,ha a cukrosnak megéhezni nem ajánlatos?

KérdésekHogyan fogyókúrázzon a cukorbeteg,ha a cukrosnak megéhezni nem ajánlatos?
lusánszkiné anc kérdezte ennyi ideje: 14 év
6 Válasz
Sára Biró answered 14 év ago

Az anyagcsere helyzet rendezésének legfontosabb lépése a normális testsúly elérése,vagy megközelítése.
Az étrend összeállításánál figyelembe kell venni,hogy kalóriaszegény legyen,naponta többször étkezni,vagyis 3 főétkezés és közti étkezés bevezetése javasolt.Célszerű egyéni mozgással kiegészíteni !Fontos az egészséges táplálkozás és életmódbeli szokás kialakítása mellyel a visszahízás kockázata csökkenthető!
A fogyókúra legalább 6 hónapos,de testsúlyfeleslegtől függően több év is lehet!Egy év alatt 10 kg testsúlycsökkenést érdemes tervezni,már ezzel kedvezően alakul az anyagcsere!

Ati42 answered 14 év ago

 Lehet fogyókúrázni a cukrosnak is csak nagy akarat kell és főleg kitartás.Én naponta 1-2 órát biciklizem,sok zöldséget eszem,nem eszem zsíros ételt,a fehér kenyér helyett rozs kenyeret eszem. Eddig 5 kg az eredmény ,de legalább még ennyit szeretnék ebben az évben fogyni!

MariMarton answered 14 év ago

 Nagyon nehéz megtartani,ha sikerül fogyni! Muszáj kialakítani úgy az életmódbeli szokásokat,hogy meggátoljuk a visszahízást,vagyi rendszeres mozgás,kalóriaszegény étrend,az étkezési idők betratása.

klari50 answered 13 év ago

 Fokozatosan kell lefogyni! A cukorbetegség egyik tünete  a hasi elhízás! Ha egyszerre lefogyunk a kilók hamar visszajönnek. El kell osztani a napi energiabevitelt kisebb étkezésekre,úgy a cukorbeteg is fogyókúrázhat,sőt kell is! Csak nehéz!

etelka1964 answered 13 év ago

 Természetesen a cukorbetegeknek kell fogyókúrázni,mert a cukorbetegek nagy része elhízott. Nagyon fontos az étkezés mellett a rendszeres testmozgás  végzése!

éva75 answered 13 év ago

 Sok mozgással,zsírszegény étrenddel!