Az útóvacsora lassú vagy gyors szénhidrát legyen??

KérdésekAz útóvacsora lassú vagy gyors szénhidrát legyen??
13 Válasz
Sára Biró answered 11 év ago

 Kedves Kornélka! Üdvözlünk a körünkben. Megpróbálom a kérdésed megosztani . Itt inkább egy kis lelki segítséget tudunk adni, az oldalunk mindig próbál segíteni a betegtársaknak.  Ma egy 3 év  körüli cukorbeteg nagymamájával beszélgettem, aki elújságolta hogy az unokája milyen boldog volt,hogy megdicsérte a doktorbácsi. Hova jártok gondozásra? Én azt javasolnám,hogy csak a gondozó orvos tanácsát fogadd meg,mert egy pici babánál nem lehet az inzulin adagokon módosítani"csak úgy"

Halász Gabriella answered 11 év ago

Énnekem 8-kor kell megennem az utóvacsorát. Én mindig csak Korpovitot eszem, 5 db-ot.Perste néha elcsúszok az evéssel, így az éjszaki inzulinnal is.
Nekem a reggeli cukrom általában 5 körül van. Néha alatta, és nagyon ritkán 6 alatt.
Arra ügyelek, hogy az éjszakai inzulin beadása előtt 6 alatt ne legyen a cukor értékem. Ezt sem mondta senki, csak az első cukornaplóm leghátsó oldalán volt, ott olvastam.

Reggel 6 egységet adok be, délben 8 vagy 10-et, délután ez kicsit zűrösebb, néha még 12-t is kell szúrni -gondolom azért, mert akkor már kevesebbet mozgok, mint délelőtt, amikor elmegyek vásárolni, vagy főzök-sütök. Éjszakára 6 egység elég.
Én Insuman Rapidot, ill. Knsuman Basalt-kapok.

Amikor a kórházban voltam -akkor 24 egységeket kaptam. 5 nap alatt próbálták beállítani- úgy ahogy sikerült. Most már lassan egy éve ezek az egységek állandóak. Volt amikor a délutánra is sokkal kevesebbet kellett beadnom, de a nyár óta ezek az egységek a jók.

Gondolom talán attól is van, hogy többet kell beadni, merthogy sokat fáj a térdem, és nem tudok mozogni.

Kornélka2012 answered 11 év ago

Köszönöm a választ!:)))))))