Az útóvacsora lassú vagy gyors szénhidrát legyen??

KérdésekAz útóvacsora lassú vagy gyors szénhidrát legyen??
13 Válasz
Gyöngyi answered 12 év ago

Én úgy tudom lassú. Én amikor 5-ször étkeztem, csak lassút ettem.

Nanita answered 12 év ago

Ahogy Gyöngyi is írta, csak lassú legyen.

rgyorgy answered 12 év ago

Én éjszakára Humulin N- t adok.Általában régen pótvacsira 2dl joghurtot ettem három szem diabos keksszel.
Évekig be tudtam állítani a reggeli előtti vc-t 4,8-4,9-re. Mindig este 9-kor adom be az éjszakai jussomat.Idén minden felborult, de úgy tapasztalom, mindegy, hogy egyáltalán eszem e, vagy sem.Este megmérem a cukrom, ha relative magas több inzulint adok,párszor már elhagytam a pótvacsit.Nekem a lényeg, hogy reggeli előtt minél jobb legyen a vc, mert ez meghatározza a napi vc szintet.Ha csacsiságot írtam, Sárika majd helyre tesz engem is.:-)

Sára Biró answered 12 év ago

 Lehetőleg lassan felszívódó CH-t javasolt fogyasztani, de van olyan cukorbeteg aki ilyenkor eszik egy kefirt.
György által leírt sem rossz, mert ő kitapasztalta saját magán,hogy neki mi a jó. Kedves György"kit tettem helyre,mikor" ?,jó a humorod?!:-)
Zsóka próbálkozz utó vacsoraként pl.2-3 Korpovittal,vagy egy marék bulátával , esetleg fél alma 2 Korpovittal,vagy egy Abonettel.
Ha lefekvéskor a vércukor 6 mmol!l alatt van ( van akinél 7 a küszöb) akkor mindenképpen  15-20 gramm lassan felszívódó CH-t kell enni pluszban.
Kinél hányas vércukor okoz lefekvéskor gondot?Mit tesztek?

rgyorgy answered 12 év ago

Kedves Sárika!
Elnézést kérek.Úgy gondoltam, ha valamit nem jól írtam, akkor kijavítod, megfelelő tanácsot adsz.Ezt csak  magamra értettem.

Sára Biró answered 12 év ago

Ugyan, nincs amiért elnézést kérni:-)

Gyöngyi answered 12 év ago

Nekem lefekvéskor még az 5-ös cukor sem okoz gondot,szerencsére. Alatta már szoktam korrigálni, 4-5 db bulátát eszek. Éjszaka egyetlen egyszer vettem észre, hogy leesett a cukrom, szerencsére felébredtem. Csupán azt éreztem, hogy hányingerem van, egyéb tünet nem volt. Valamiért mégis gyanakodtam a cukorra, már nem emlékszem pontosan mennyi volt, rögtön ettem és vártam 20 percet, és megnyugodtam, amikor már normalizálódott a cukrom.

Zsóka answered 12 év ago

Köszönöm a jó tanácsokat , én is kipróbálom melyik nekem a legjobb.Eddig a Korpovit volt.K, nekem sajnos nem megy le a cukrom éjszaka sem, vagy marad vagy emelkedik, sokszor arra ébredek hajnali háromkor, hogy fáj a gyomrom, remegek, sokszor fájdalmat érzek a jobb oldalamon a bordám alatt.Nem fogom megvárni az októbert elmegyek soron kívül a cukor rendelésre.Ha megmérem a cukrom 7 körül mozog, pedig lefekvéskor alacsonyabb volt, és beadtam a Levemírt is.

Sára Biró answered 12 év ago

 Zsóka mennyi lefekvéskor a vércukor értéked?

Kornélka2012 answered 11 év ago

Üdvözletem! 9 hónapos kisbabám cukorbeteg lett még egy hónapja sincs. Sajnos nagyon rossz evő, és ugye neki nem lehet megmondani hogy muszály megenned. Az utóvacsorával mi is bajban vagyunk. Este 9-kor a cukra még jó de aztán éjszakára mindig fölmegy 15 fölé és ugye reggel pedig még magasabb az éhgyomri. Most megemelték neki egy egységgel. Mit adjak neki estére enni hogy tartsa neki normálisan ne is menjen le ugye, hogy több inzulint kap?