Akkor rizs vagy krumpli a cukorbetegnek?!

KérdésekAkkor rizs vagy krumpli a cukorbetegnek?!
Mária Balázs kérdezte ennyi ideje: 14 év

 Azt mondta a háziorvosom,nehogy krumplit egyek,mert abban sok a szénhidrát! 

21 Válasz
Best Answer
Violetta Varga answered 14 év ago

 Burgonya: 100g-ban 20g szénhidrát (kb.2db tojás nagyságú krumpli).Heti többször is  szerepelhet a diétában.

Violetta Varga answered 14 év ago

 Rizs: értékes élelmi anyag de magas szénhidrát tartalma van. 100g-ban 77,5g szénhidrát van. Egy adag köret kb.mérsékelt fogyasztas rizsböl…

Violetta Varga answered 14 év ago

 Szénhidráttartalma:rizsnek..  80g =62g szh., ami nagyon sok az egész napi bevitelt tekintve.

Sára Biró answered 14 év ago

 Lehet enni krumplit is és rizst és az adott szénhidrátmennyiséget betartva! Mellette párolt zöldség,vagy saláta! A lényeg a változatos étrend!

Hné M Melinda answered 12 év ago

 A burgonyával a baj inkább a glikémiás index miatt van. Szerintem a rizsnek alacsonyabb, ezért lassabban szívódik fel. Nálunk a zöldség a nyerő, krumplit nagyon ritkán készítek, akkor is szinte csak hasábot a gyerekeknek. 

Zsuzsanna Német answered 12 év ago

 Hú Violetta ez már régen volt,de azért azóta is próbálkozunk küzdünk!!!Hasáb krumplit soha nem eszünk ,pici rizs zöldségköret kinaikel saláta ilyesmik!!Esetleg adhatna még valaki  ötletet köretnek szivesen vennénk!!

Sára Biró answered 12 év ago

 Violetta max heti egyszer szerepelhet  a két krumpli az étrendben,de káposzta,a brokkoli,a zöldbab,spenót,padlizsán,cukkini stb.akár minden nap.
Zsuzsa milyen zöldség köretet készítesz? Hogy csinálod?

Sára Biró answered 12 év ago
Zsuzsanna Német answered 12 év ago

 Sárika én ahogy csinálom a zöldségköretet azt kint tanultam meg egy háznál!! MEGPÁROLOM A ZÖLDSÉGKEVERÉKET VAGY ZÖLDBORSÓT VAGY KARFIOLT stb ,ÉS TESZEK ALÁA PICI VAAT IGEN KEVÉS AZAZ MOKKÁSKANÁL LISZTET ,A  VAAT MEGOLVASZTOM, RÁ A PICI LISZT A ZÖLDSÉGEKKEL ÖSSZEKEVEREM ÉS FINOM!!     j BETÜ NINCS ))

Lamár Krisztián answered 12 év ago

Személyes tragédiám, hogy a burgonya a kedvenc zöldségem. Nyersen, főzve, héjában főzve, sütve, a legváltozatosabb ételekben, mindeféle formábban, soha nem tudom megunni. A rizst is szeretem, de ott sokkal könnyebb a silány minőséget kifogni. Még az "A" rizsben is sok a törmelék és az idegen anyag, a " B" riszről pedig nem is érdemes beszélni. Rizsben az Uncle Ben’s a kedvencem, még soha nem okozott csalódást, bár krumpliból sokkal többet fogyasztok, mint rizsből.