Nők vagy a férfiak hajlamosabbak a depresszióra?

KérdésekNők vagy a férfiak hajlamosabbak a depresszióra?
elekes andras kérdezte ennyi ideje: 13 év
5 Válasz
Best Answer
Szabó Eszter answered 13 év ago

Nőknél kétszer olyan gyakori, mint férfiaknál, de ezek az eredmények azért kérdésesek, mert fiérfiaknál gyakran az alkoholizmus dominál, aminek hátterében állhat a fel nem tárt depresszió. De a genetika is befolyásolja, ha a szülő depressziós, akkor nagy valószínűséggel jelenik meg az utódokban.

elekes andras answered 13 év ago

Az is elképzelhető lehet nem,hogy a nők könnyebben fordulnak orvoshoz,mit a férfiak és így nem kerül felismerésre?!

Szabó Eszter answered 13 év ago

Igen, ez is okozza a különbséget, hiszen melyik "erős pasi" szereti bevallani, hogy bvzony neki is vannak gondjai? A társadalmi elvárások megnehezítik ebben a férfiak dolgát, így maradnak az egyéb feszültségcsökkentő és hangulat javító módszerek

Krisztina Kiss answered 13 év ago

KIVÜLÁLOKÉNT , HOGY TUDOM  MEGÁLAPITANI, HOGY AZ ILLETŐ DEPRESZIOS MILYEN TÜNETEKET VEHETEK ÉSZRE? ÉS , HOGYAN LEHET AZ ILLETŐT RÁVENNI ARRA , HOGY KERESEN FELL EGY SZAKEMBERT ANNÉLKÜL , HOGY ESETLEG MEGSÉRTÖDNE  VAGY TOLAKODÁSNAK VENNÉ . MIKOR CSAK JÓT AKARNAK NEKI.

Szabó Eszter answered 13 év ago

Kedves Krisztina!
Nehéz a kérdés. Észrevenni abból lehet igazán, hogy az illető visszahúzódóbb lett, kevesebbet találkozik barátokkal, nem leli örömét olyan tevékenységekben, amikben korábban igen, elhanyagolja magát és a környezetét, ingerlékenyebb vagy épp ellenkezőleg, nagy problémák miatt sem izgatja magát. De sajnos néha nagyon jól el tudják rejteni az emberek, hogy baj van.
A kérdés második része a bonyolultabb, hiszen amíg ő maga nem látja be, hogy baj van, nem lehet erőszakkal orvoshoz vinni. Talán annyit lehet tenni, hogy óvatosan megemlíted neki, hogy megváltozott az utóbbi időben, úgy látod, mintha valami bántaná. Ha ezeket a próbálkozásokat elutasítja, később érdemes újra közeledni, de csak addig, hogy ne érezze tolakodásnak. Ilyenkor gyakran a legkisebb érdeklődést is tolakodásnak veszik, és előbb viselkednek elutasítóan. Segíteni sajnos csak annak tudunk, aki belátja, hogy baj van, és segítséget is kér.