Mit gondoltok az infulenza elleni oltásrol?

KérdésekMit gondoltok az infulenza elleni oltásrol?
katalin kérdezte ennyi ideje: 13 év

Én nem igazán tudom eldönteni mi jobb ha beadatom vagy ha nem?

17 Válasz
Best Answer
etelka1964 answered 13 év ago

 Véleményem szerint akinek van valamilyen krónikus betegsége és sokat jáér tömegbe be kell adatni az oltást.Én minden évben rendszeresen beadatom és nincs mellékhatása,1-2 napig a karom fáj,-ennyi!

Sára Biró answered 13 év ago

 Akik krónikus betegségben szenvednek,kis gyerekeknek javasolt az influenza elleni védőoltás! Ki kell kérni a kezelőorvos véleményét,ha nem tudod eldönteni mit tegyél! 

katalin answered 13 év ago

A LÉNYEG HOGY MIRE ELHATÁROZTAM HOGY BEADATOM ADDIGRA PONT BETEG LETTEM EZ AZ ÉN FORMÁM!

Sára Biró answered 13 év ago

Influenzás lettél ? Ha nem, amikor jobban leszel beadathatod!

hgeza60 answered 13 év ago

Én inzulinos cukorbeteg,májbeteg,magasvérnyomásos beteg vagyok.Sem a régi sem a mostani háziorvosom nem kérdezett rá egyszer sem hogy beadatnám e.Azt se tudom krónikus betegnek számítok e.Igaz legalább 20-éve nem voltam influenzás.Szerintetek beadassam?

katalin answered 13 év ago

ÉN IS INZULINOS VAGYOK ÖTSZÖR SZUROM MAGAM DE A HÁZIORVOSOM NEKEM SE SZOL CSAK HA RÁKÉRDEZEK.AMUGY TAVALY BEADATTAM DE CSAK A H1 ELLENIT SIMA INFULENZA ELLEN NEM.

Hajni Udvarhelyi answered 13 év ago

sajnos még most sem tudom el dönteni cukorbeteg magas vérnyomás és krónikus hasnyálmirigy betegségem van 3x kaptam agy infartust én félek be adatni. SZERETNÉM TUDNI MIT TEGYEK KÖSZÖNÖM

Sára Biró answered 13 év ago

Mint fent írtam  a krónikus betegségben szenvedőknek javasolt beadatni,mert egy influenza,vagy szövődményként kialakuló tüdőgyulladás sokkal súlyosabb következményekkel járhat mint pl. az influenza oltás beadás után jelentkező tünet. Mindenképpen meg kell kérdezni a háziorvost,hogy ajánlaná-e az influenza elleni védőoltást,ebben a döntésben a beteg háziorvosa segíthet! Már a cukorbetegség önmagában is krónikus betegségnek számít,nem beszélve a felsorolt társbetegségekről! Javasolnám kérdezzétek ti meg a háziorvostól,hogy indokolt -e a védőoltás beadása!

Farkasinszkiné Kati answered 13 év ago

Krónikus betegségben szenvedőknek a háziorvos ajánlja a védőoltást.Kb. 10 évvel ezelőtt rábeszélésére én is beadattam. Két héten belül olyan beteg lettem, hogy kórházba kerültem. Minden évben elkapom az influenzát, de azóta nem adattam be a védő oltást, azt mondta a főorvos, hogy mivel az immunrendszerem gyenge így az oltás hatására még súlyosabb kimenetelű lett az influenzából két oldali tüdőgyulladást kaptam ugyanis. Azóta szerencsére védőoltás helyett inkább vitaminokat szedek és eddig megúsztam újabb tüdőgyulladás nélkül.

Julcsi answered 13 év ago

Minden évbe baadatom, de hál isten nincs gondom. Szerintem megéri beadatni.