Diabetes

KérdésekDiabetes
Zsuzsanna Német kérdezte ennyi ideje: 13 év

 Elég a cukorbetegség tüneteit keresni?   Természetesen nem. A említettük már a magas vércukorszint romboló hatását, a szövődményeket. Ma már tudjuk, hogy a finom érkárosodások már az inzulin rezisztencia fennállásakor megkezdődnek, ezek lefolyása gyorsul fel a cukorbetegség megjelenésével.
Nyilvánvaló, hogya helyes cél a betegség minél korábbi felismerése és komplex kezelése.
E mellett szól az is, hogy tudjuk, a betegség lefolyása jelentősen felgyorsul a vércukor -szabályozás zavarának megjelenésekor,,

3 Válasz
Sára Biró answered 13 év ago

Mennyire igaz Zsuzsika,nem a tünetet kell keresni,mert amikor  már tünet van akkor a betegség is jelen van pl. a cukorbetegség már évekkel a felfedezése előtt rombol.Igen az inzulin rezistentia és fokozza az érelmeszesedést.
A cél a megelőzés lenne ,a  rendszeres szűrés , az életmód változtatással sok betegség megelőzhető!!

etelka1964 answered 13 év ago

Valóban a megelőzésen lenne a hangsúly,erre kellene több pénzt fordítani. Az egészségnevelés elengedhetetlen lenne….és már gyerekkorban kellene… kezdeni!

Marika answered 13 év ago

Szerintem igaz hogy a cukorbetegség genetikusan öröklődik , mert nálunk a családban halmozottan fordul  elő anyai ágon , több generációra visszamenőleg . Az én MAMÁM több mint harminc évig volt inzulinos   cukros és én sok éven át szúrtam az inzulint ,ugy hogy mikor nekem kellett már rutinosan adtam be Marika.