Milyen hatása van a fejlődő szervezetre a vegetáriánus és vegán életmódnak?

KérdésekMilyen hatása van a fejlődő szervezetre a vegetáriánus és vegán életmódnak?
Anett kérdezte ennyi ideje: 14 év

4 Válasz
Horváth Anita answered 14 év ago

A vegánok kizárólag növényi ételeket fogyasztanak,nem esznek egyáltalán állati eredetű táplálékot.Ez a fajta étrend nem fedezi a napi vitamin és ásványianyag szükségletet sem.Kialakulhat D-vitamin és B 12 vitamin-kalcium és vashiány is,melyek következtében vérszegénység és csontritkulás ( a csúcscsonttömeg csak 25 éves korra alakul ki teljesen) jöhet létre.Lassul a fejlődés,romlik a teljesítmény.Gyerekeknek,serdülőknek,fiatal felnőtteknek,várandós és szoptatós anyáknak nem ajánlott ez az étrend.Vegetáriánus étrend:ebből több fajta is létezik,de az előbb felsorolt korcsoportoknak ez sem megfelelő,mert nekik többféle élelmiszert tartalmazó vegyes étrendet ajánlott fogyasztani.

Cuki Baba answered 14 év ago

 Véleményem szerint mind a fejlődő szervezetnek,mind a felnőtt embernek a legjobb a változatos táplálkozás! Mindenből mértékletesen lehet fogyasztani,természetesen nem a zsíros ételekre gondolok!

Agnes Kovacs answered 9 év ago

ha körültekintő a táplálkozás semmilyen káros hatása nincs a vegetáriánus étrendnek fejlődő szervezetre. Én cukorbeteg gyemekként nem ettem meg a húst, bár korábban se nagyon szerettem, de megutáltam, megundorodtam a hústól egy helytelen kórházi táplálkozási kényszer miatt mikor kiderült h cukorbeteg lettem, téves diétára fogtak. Azóta nem eszem meg a húst, még a szagát is utálom. Nem mondom h tapsikolt örömében a diabetológusom és hát anyám se  h kis gyermekként nem eszem mega  húst, de kénytelenek voltak elfogadni a helyzetet, igy a diabetológusom nem riogatott és kényszíreitett egy táplálkozásra hanem inkább támogatott segített h ne legyenek hiánybetegségeim abból h nem eszek húst. Nem mell szednem vitaminokat, se pirulákat a természetes táplálkozással vegetáriánus étrend épp úgy biztosít minden szükséges ásványianyagot és vitamint ami kell a szervezetnek. Azt nem mondom h nem körülményes egy adott étrend követése, hiszen a fehérjék és bizonyos aminosavak a növényekben ha van is, a húshoz képest ezek kevésbbé tárolódnak a szervezteben ezért tudatosan kell arra figyelnem h gyakrabban kell bizonyos növényi alapú élelmiszereket beiktatni az étrendembe ami húsfogysztás mellett könyebben tartalékolódik a szervezetben. De nálam ez nem áldozat hiszen ha valaki utál, undorodik valamitől akkor arra nem kényszeríthető h egye meg.

Agnes Kovacs answered 9 év ago

én azt tapasztalaom intenzív, aktív, mozgásban gazdag életvitel mellett okozhat nehézséget a vegetáriánus étrend, mert csak a növényi alapú táplálkozásból nyert energia nem tartós, nekem is étkezési praktikákat kell beiktatnom a táplákozásom során ha tudom h edzést és tartós fizikai megterhelést végzek. Amúgy számomra ez a természetes, de én is a változás, mindent együnk amit szeretünk táplálkozás híve vagyok