Miért élnek tovább a NŐK mint a férfiak ???

KérdésekMiért élnek tovább a NŐK mint a férfiak ???
Tri-Ton kérdezte ennyi ideje: 13 év

 Saját példámból kiindulva fogalmazódott meg bennem ez a kérdés. A feleségem sokkal többet foglalkozik az egészségemmel mint én magam ! Ők féltik z egészségüket ! Lehet, hogy ez az egyik oka annak, hogy a NŐK a legtovább, a nős férfiak közepes, míg a nőtlenek a legkevesebb ideig élnek ? Ha így van akkor itt egy újabb ok amiért köszönetet illene mondanunk !

5 Válasz
Best Answer
Sára Biró answered 13 év ago

Kedves Tri-Ton! Én tényleg gratulálok a feleségednek,amiért egészséges ételeket főz,mert ez nagyon fontos! Végre egy elismerés a nőknek:-)!
Én a kérdésre választ adni nem tudok,de ha a rendelőben megforduló betegek arányát nem szerint elosztanánk bizony sokkal több nő fordul meg! A diabetológián azért férfi is van! De egyszer meg is nézem ezt az arányt! Korábban, kb. olyan 2/3 nő -1/3 férfi volt!

Tri-Ton answered 13 év ago

 Köszi ! Mint mondtam én sem magamnak, hanem a páromnak köszönhetem, hogy Nálatok ,,kötöttem,, ki. Először ugyan bosszús voltam, de ma már tényleg köszönöm !

Tri-Ton answered 13 év ago

 Egy kis információ rólam, ÚGY MINDENKINEK !  Engem szó szerint a feleségem vitt el magával a laborba, mivel neki menni kellett, én meg már úgyis régen voltam címszóval. Itt derültek ki a problémáim, de panaszaim nem voltak. Ha ez akkor nem így alakul, lehet, hogy egy statisztikai szám lettem volna az infarktus, vagy a sroke listán és kész ennyi volt a Tóni. Ezért hirdetem azóta is nyilvánosan, hogy a hozzám hasonló ,,nagyszájúak,, is nem árt ha időnként papírt is szereznek arról, hogy milyen egészségesek. ( vagy mégsem ! ) 

Sára Biró answered 13 év ago

Valóban sokszor kell mondani,mert nagyon kevés ember megy el szűrésre. Az oldalon is a legtöbben a cukorbetegség tüneteire kíváncsiak! Megelőzésről általában nagyon kevés szó esik!

Szabó Eszter answered 13 év ago

Ebben azért nagyon benne vannak a társadalmi elvárások is. Hiszen a férfiaknak sokáig nem lehetett bajuk, nem lehettek betegek, mert az "férfiatlan". Ezért nyúltak sokan alkoholhoz, ha lelki problémájuk volt, mert az mondjuk ideiglenesen jól orvosolta a problémákat. Ah fájt valahol, "majd elmúlik", "nem kell vele törődni", "nem hagyhatom el magam, mert megszólnak". Emiatt sok férfi nem ment el orvoshoz, mert számított az is, "mit szólnak a haverok", inkább nyögött nagyokat, és addig húzta a dolgot, amíg gyakran nem volt mit tenni. Persze a másik véglet sem jó, amikor egy férfi "nőiessé" válik, de fontos, hogy figyeljünk oda azokra a dolgokra, amik a szokásostól eltér, ami megváltozik "bennünk". Nemtől függetlenül. De arra is vigyáznunk kell, hogy ne essünk át a ló másik oldalára, hogy a legkisebb aprósággal is orvoshoz rohanunk, pedig lehet, hogy csak végig kellene gondolni, hogy változott-e valami körülöttünk. Nehéz megtalálni az arany középutat, de meglehet.
Krónikus betegeknél a ló másik oldala könnyebben előjön, mert gyakran normális jelenségeket is tünetként értékelnek, főleg, ah nem tudják elfogadni betegségüket. Belőlük lesznek a "nehéz betegek". De megfelelő tájékoztatással, türelemmel ők is megváltoztathatók.