Milyen füszer növény a borsikafű? Mely ételekben használható?

KérdésekMilyen füszer növény a borsikafű? Mely ételekben használható?
Krisztina Kiss kérdezte ennyi ideje: 11 év

És  miért hasznos a szervezetnek.?

7 Válasz
Marika answered 11 év ago

 A borsikafüvet hüvelyesekből készült főzelékek, káposztafélék burgonyaételek , saláták ,mártások és pácok készítéséhez használjuk . A kapor uborka eltevéshez nélkülözhetetlen és főzelékekhez is nagyon fínom , és csökkenti a vércukor szintet!!!A tárkonyt mártások , saláták  vadételek és ecetes savanyúságokhoz használjuk . Nagyon fínom ízt ad az ételeknek !!

Krisztina Kiss answered 11 év ago

Használatával vigyázni kell, mert erős aromája keserűvé teheti az ételt. Csak a főzés végén kell az ételhez keverni. A diétás főzésnél nagyon hasznos a fekete  Bors pótlékaként. Gyomorerősítő, görcsoldó, étvágygerjesztő, bélféregirtó, felfúvódást gátló hatása van.

Sára Biró answered 11 év ago

 Krisztike én már a főzés kezdetekor beleteszem a csombort-vagy borsikafüvet és soha nem keserű az étel tőle. Amikor elkészül a káposzta,vagy hús még  szórok a tetejére, főleg nyáron amikor friss borsikafű van nagyon kellemes ízt kölcsönöz az ételnek. Nagyon finom sertéssült készíthető  vele, más fűszer nem  is kell csak só ,borsikafű és ha megpirult vörös borral felönteni:-)

Krisztina Kiss answered 11 év ago

Bevalom én ezt olvastam …..-:)))

Zsuzsanna Német answered 11 év ago

 Nem tudom mi az a borsikafü? Hol lehet venni?Nem használok ilyet!!

Sára Biró answered 11 év ago

 Zsuzsa majd küldök a csomborból egy kis kóstolóra valót:-))

Zsuzsanna Német answered 11 év ago

 Köszönöm szépen Sárika de nem várom el,de én még nem használtam ilyet!!