A borsikafüvet hüvelyesekből készült főzelékek, káposztafélék burgonyaételek , saláták ,mártások és pácok készítéséhez használjuk . A kapor uborka eltevéshez nélkülözhetetlen és főzelékekhez is nagyon fínom , és csökkenti a vércukor szintet!!!A tárkonyt mártások , saláták vadételek és ecetes savanyúságokhoz használjuk . Nagyon fínom ízt ad az ételeknek !!
Használatával vigyázni kell, mert erős aromája keserűvé teheti az ételt. Csak a főzés végén kell az ételhez keverni. A diétás főzésnél nagyon hasznos a fekete Bors pótlékaként. Gyomorerősítő, görcsoldó, étvágygerjesztő, bélféregirtó, felfúvódást gátló hatása van.
Krisztike én már a főzés kezdetekor beleteszem a csombort-vagy borsikafüvet és soha nem keserű az étel tőle. Amikor elkészül a káposzta,vagy hús még szórok a tetejére, főleg nyáron amikor friss borsikafű van nagyon kellemes ízt kölcsönöz az ételnek. Nagyon finom sertéssült készíthető vele, más fűszer nem is kell csak só ,borsikafű és ha megpirult vörös borral felönteni:-)