Vércukor hirtelen leesés

KérdésekVércukor hirtelen leesés
Nanita kérdezte ennyi ideje: 12 év

Sziasztok. Lehetséges-e egészséges embernél, hogy pihenő helyzetben hypo tüneteket produkál: hófehér, folyik róla a víz, az egész teste remeg, vércukrát megmérve 3,5?

6 Válasz
Pityu answered 12 év ago

Kedves Nanita! Én úgy gondolom, hogy igen, lehetséges. Kiváltó okát pedig a koplalásban, és "a nem evett nam ivott és semmire sem ért rá"  állapotban látom. De lehet mások ezt másképp látják.

Nanita answered 12 év ago

köszönöm Pityu. Biztosan tudom, hogy evett, mert együtt vacsiztunk este 6-kor és napközben is evett ( hála jó étvágya van) és ivott is folyadékot, mert a férjemről van szó. Nem is koplal. 🙂
Résen leszek és ha előfordul még egyszer, akkor irány orvos.

Sára Biró answered 12 év ago

Nanita !Leggyakrabban a Pityu által leírt tényezők okozzák. Lehet háttérben vírus infekcio is,vagy kialakulhat   valamilyen fizikai,vagy pszichés terhelés következményeként is. Milyen a testalkata,van a családjában cukorbeteg?  
Augusztusban vizsgáltunk egy beteget,akinél ilyen tünetek jelentkeznek, nála felszívódási zavar volt a háttérben ,teljesen jó a Se.inzulin szint is.  Egy általános  labor vizsgálat semmiképpen nem ártana.

Nanita answered 12 év ago

Sziasztok. Kifaggattam a férjem és elmondása szerint akkor jön ez a hypo rosszullét amikor napközben nem iszik eleget illetve ha délután erős-űtős kávét iszik és arra nem eszik rá. Érdekes.

Sára Biró answered 12 év ago

 Nanita! Hogy van a férjed? Volt még rosszulléte?

Nanita answered 12 év ago

Köszönöm Sára kérdésed, azóta nem volt rosszulléte és remélem nem is lesz.