Milyen előnye van az analóg inzulin kezelésnek?

KérdésekMilyen előnye van az analóg inzulin kezelésnek?
Mária Balázs kérdezte ennyi ideje: 12 év
18 Válasz
Best Answer
Sára Biró answered 12 év ago

 Az analóg inzulin kezelés mellett a cukorbeteg rugalmasabb életvitelt folytathat! Nem kell minden 3 órában ennie és ritkábban alakul ki a hypoglicaemia! Ez az inzulin kezelés forma nagyon jó,mert akkor eszik a cukorbeteg amikor beadja az inzulint,nem kell várnia,vagy ha netán plusz szénhidrátot fogyaszt lehetőség van a szénhidrát adagnak megfelelően rászúrni 2-3 E rövid hatású inzulint. E kezelési mód jobban csökkenti az étkezés utáni vércukor emelkedést,naponta 3x lehet étkezni.E kezelési forma mellett sikerülhet a testsúlyt is csökkenteni! 

Hné M Melinda answered 10 év ago

 Köszi Kati! Már kibirom, kivárom, talán tud valaki diabetológust a környéken. Sopronban csak egy van, akihez járok,de nem sok sikerrel. A rendelőben csak az inzulin felirás történik és kész. Valamit értek hozzá eü.dolgozó révén,de ez nem minden.

Lamár Krisztián answered 10 év ago

Van egyáltalán hátránya az analóg inzulinnak?

Sára Biró answered 10 év ago

Én nem tudok egyelőre hátrányt, ha az nem hogy sokkal drágább mint a humán inzulin.
Gondolom vannak kutatások amik kiderítik ha lenne.

Filyó Éva answered 10 év ago

Sziasztok!
Nekem 1-es típusú cukorbetegségem van és humán inzulint kapok 3X gyors nappal és egyszer lassút adok be este. A HgbAlC 6,2 volt mindkét alkalommal mer még "csak" fél éve vagyok cukros. Vajon miért nem adnak nekem analóg inzulint?.

Sára Biró answered 10 év ago

 Tapasztalat?

Sára Biró answered 10 év ago

 A múlt héten az egyik beteg azt mondta:"napi egy órát nyertem ezzel az inzulinnal".  

Nanita answered 10 év ago

Tudod Sára én már többször írtam, lehet, hogy bennem van a hiba, de nem sok különbséget érzek. Hypok ugyanúgy megvannak, magasabb értékek is, ugyanúgy kell pótvacsiznom, délelőtt kicsi tízórai… Az inzulint sem tudom szabadon adni amikor akarom- nem tudom kitolni, a szervezetem ragaszkodik a pontos időkhöz. 🙁

Sára Biró answered 10 év ago

 Anita épp ezért van egyre többször szó arról, hogy 1.típusú cukorbetegség teljes más,  mint a 2-es típ. cukorbeteg, a májusra várható  jogszabály változás is az 1 típ.cukorbetegeknél lesz.  Akiről írtam 2-es típ.cukorbeteg