Miért nem kapom meg a 3 doboz tesztcsíkokt amit az orvos 3 hónapra?

KérdésekMiért nem kapom meg a 3 doboz tesztcsíkokt amit az orvos 3 hónapra?
Julcsi kérdezte ennyi ideje: 12 év

3 doboz tesztcsíkot ír ki a háziorvosom és ma 2-szor fordult velem elő a gyógyszertárban, hogy csak 2-t kaptam. Vajon miért? Talán nem jó helyen van az x?

6 Válasz
Best Answer
Gyöngyi answered 12 év ago

Én a tűvel jártam így. 3 havonta jár penenként 50 db tű, két penem van, így 100 db. Mivel ugyanolyan a két pen, ezért ezt a 100 db tűt a háziorvosom egy receptre szokta felírni. A múltkor a patikában azt mondták, hogy így nem tudnak csak 50 db-ot adni, mondjam meg a háziorvosnak, hogy két külön receptre írja fel. Én ezt megmondtam, mire Ő azt mondta, hogy Ő meg csak egy receptre írhatja fel. Hát legközelebb nem hagytam magam. Egy másik patikát próbáltam, ahol kezdődött minden elölről. Mutatta a patikus a gépet, hogy így a gép csak 50 db-ot engedélyez. Én meg mondtam, hogy a háziorvosom mit állít, és én senkivel nem fogok vitatkozni. Mondtam, neki hogy van szakorvosi javaslatom, hogy penenként mennyi jár, én ehhez ragaszkodom, nem hiszem, hogy nincs megoldás, és a beteg nem juthat ahhoz a mennyiséghez hozzá, ami jár neki. Valamilyen megoldást kellene találni. Valamint, hogy én azt gondolom, hogy a háziorvos szakorvosi vélemény alapján írja fel az adott mennyiséget, amelyért Ő vállalja a felelőséget majd az egészségbiztosító felé. Nem hiszem, hogy a patikának ezt még felül kellene bírálni. Ekkor telefonált az egészségbiztosítónak, ott is tanakodtak. Közben én is felhívtam a kollégákat az egészségbiztosítónál, és végül az a megoldás született, hogy a háziorvos írja rá a receptre, hogy két penre  vonatkozik a felírt mennyiség. Délután visszamentem, és odaadtam a patikusnak a szakorvosi vélemény fénymásolatát, és így kiadta a 100 db tűt.
Szóval ne hagyd magad!!!! Ami jár, ahhoz ragaszkodni kell.
Kolléganőm is mondta, hogy Ő is járt már nem egyszer így, igaz másfajta gyógyszerrel (a gyermeke epilepsziás) és egy párszor próbáltak neki kevesebb gyógyszert adni különböző indokokat keresve. Ő kitartó volt, így mindig megkapta a felírt mennyiséget. Nem egy esetről hallottam, az okot most itt nem akarom leírni, nem szeretnék meggyanúsítani senkit.
Elszomorító, hogy a betegnek kell odafigyelni és szaladgálni, hogy megkapja a neki járó gyógyszer mennyiséget.

Sára Biró answered 12 év ago

 Julcsi nagy valószínűséggel nem jó helyen volt az "X",mert a múltkor engem felhívtak a gyógyszertárból, hogy kiadhatnak-e 3 csíkot egy hónapra, ha  az általános rubrika van "X"-ve.  Ha valaki 4-5x ad inzulint akkor az Eü.rend.-nél kell legyen az X, akkor kiadhatja a gyógyszertár.

Julcsi answered 12 év ago

A tűből mennyit lehet felírni?15-nél többet nekem nem írnak havonta, amit én nagyon kevésnek tartok! Lehetséges?

Sára Biró answered 12 év ago

 Tollanként 15 darabot lehet írni egy hónapra.

Sára Biró answered 12 év ago

 Julcsi érdeklődtem tesztcsík ügyben és a gyógyszertár ténylge nem adhatja ki a csíkot,ha ne jó helyen van az "X".Korábban valaki a doboz tűt is kérdezte az sem adható ki (mi 30 darabnál soha nem írtunk többet egy receptre!).

Julcsi answered 12 év ago

Köszi Sárika!