Ha kánikula, akkor sör! Vagy mégsem?

KérdésekHa kánikula, akkor sör! Vagy mégsem?
Lamár Krisztián kérdezte ennyi ideje: 12 év

Jól tud ám esni ezekben a nehéz napokban. Az alkohol végső soron cukorrá alakul, aztán ott van a kalória is, mégsem könnyű ellenállni neki. Megjelentek a gyümölcsös sörök, ezekben keveseb az alkohol, de arra figyelni kell, hogy cukorral, fruktózzal, vagy édesítőszerrel csinálják. Nekem az új kedvencem a Borsodi Friss Grapefruit. Alkohol: 2 térfogatszázalék, édesítés: édesítőszerrel. A szubjektív közérzetjavulás leírhatatlan. Kinek mi a tapasaztalata?

8 Válasz
Sára Biró answered 12 év ago

Inzulinos cukorbeteg alkoholt mindig étkezést követően fogyaszthat, mert ha nagy melegben valaki megiszik egy üveg sört hamar hypo alakulhat ki. Erre figyeljetek. Véleményem szerint ebéd,után egy kis pohár sör elfogyasztható. Csak ne felejtsétek el  a kalória és a CH tartalmat beszámolni:-)
Krisztián kipróbálom, hogy milyen  is a gyümölcsös sör?!

Krisztina Kiss answered 12 év ago

Sári nagyon finom én is vettem mostanába párszol.

Lamár Krisztián answered 12 év ago

Én úgy számolok, hogy durván három korsó gyümölcsös sör felel meg egy korsó valódi 5%-os sörnek.

jaskó answered 12 év ago

N ekem a citromos, alkoholmentes Gösser jön be, de a legfinomabb mégis a 3%-os, Erdélyből származó citromos sör.  Három hete kaptam a rokonoktól egy kartonnal. Nagyon vigyázok rá és csak ritkán fogyasztom. Szerencsére jó hosszú a szavatossági ideje. Mindig a nagyobb folyadékvesztéssel járó (izzadás) fizikai munkát követően iszom sört és ilyenkor nagyon minimális mértékben emeli a cukrom. de ezt is csak nyáron. Télen nem bírnék egy pohárral sem meginni.

Lamár Krisztián answered 12 év ago

Kb 20 éve találkoztam először ilyennel Németországban, Radler néven lehettet kérni a szórakozóhelyeken. Magyarosrzágon még nyoma sem volt. Saját magam kísérleteztem ki a következő "receptet": 50% jó sör 50% Schweppes citrus mix szénsavas üdítőital, amely narancs, grapefruit, lime és mandarin keveréke. Ezt sajnos cukorbetegek nem ihatják, de családi összejövetelen, ahol a nem betegek vannak többségben, nagy sikert lehet vele aratni. Fontos, hogy csak jó sörből érdemes csinálni (pl: Zlatý Bažant), az éppencsak iható sörök ettől sem lesznek jobbak. Van egy másik német sörkeverék is, amely hozzánk még nem jutott el, a neve Diesel, összetétele 50% sör + 50% kóla. Én eddig kétszer kóstoltam meg: először és utoljára.

Edina answered 12 év ago

Én nem iszom és a sört se szeretem igazán,de megkóstoltam a grapefruit zérót,nagyon izlik és melegben jól esik.

Sára Biró answered 11 év ago

 ?

Pityu answered 11 év ago

Megleptek egy körte ízesítésű alkoholments sörrel. Nagyon ízlett. Azt az illúziót keltette mintha féldecit és sört ittam volna.