Jelek amelyek felhívják a figyelmet a cukorbetegségre!

KérdésekJelek amelyek felhívják a figyelmet a cukorbetegségre!
Sára Biró kérdezte ennyi ideje: 13 év

Szeretnélek megkérni,hogy írjátok le milyen jelek ,tünetek jelentek meg amikor kiderült,hogy cukorbetegek vagytok! Esetleg van olyan tünet ami hónapokkal,sőt évekkel a cukorbetegségre utalt,amit így utólag tudtok?
Mindezt azért szeretném összegyűjteni,hogy azok akik még nem cukorbetegek odafigyeljenek !
Köszönöm!

27 Válasz
kontra istvánné answered 13 év ago

Nekem úgy kezdődőt hogy mindig szomjas voltam, és sokszor gyenge meg szédültem, és ez már tartott egy 6hónapig mikor az egyik munka társam aki cukorbeteg volt mondta hogy megmérné a cukromat mert lehet, hogy magas és megmérte  19,2 volt még aznap elmentem a dokihoz és akkor lettem tablettás. Nálam így kezdődött.

Violetta Varga answered 13 év ago

  3éve vagyok cukorbeteg! elején,szomjusag érzetem volt,egy egyszerü porszivozásnál nagyon levert a viz,biciklizéstöl lement nagyon a cukrom és  nem kaptam mélyröl levegöt,ekkor mentunk be az ugyeletre ,és akkor ott mondtak hogy cukor gyanus vagyok,közbe börgyogyaszhoz jártam,mert kezeim ekcémásak voltak és börgyogyasz elküldött vérvételre és ott volt 15ös cukrom!átküldött a Szabó föorvos urhoz és onnantol kezdve tablettas vagyok!és napi egy szuras VICTOZA injekcioval!vissza gondolva a kezeimre mindig vörös foltok voltak rajta,nehezebben gyogyultak a sebeim pl a megmütött labujj körmömnel…állando verejtékezés,szomjusag erzet….stb,,,ilyen tüneteknél tanácsos megméretni a vércukor értéket,és orvoshoz fordulni!

Zsuzsanna Német answered 13 év ago

 Sajnos nekem a hizásból indulhatott ki a cukorbetegségem ,egy éve észrevettem h a lábfejemnél bizsergő érzések vannak sőt zsibbadások,aztán elkezdődött a viszketés!! A multhéten két napot töltöttem Kapuváron a belgyógyászaton profiloztak,hát igen 10.9-is volt! Irni fognak gyógyxert cukorra,amivel én meg segiteni tudok magamon,az a napi 3x-ori étkezés és mozgás biciklizés!

jaskó answered 13 év ago

Egy szolgálati balesetet követő műtétsorozat végén derült ki, hogy gond van. Nagyon fogytam, állandóan szomjas voltam és ittam, mint egy ló. Ami felül bement, az szinte jött is ki mindjárt. Rettenetesen legyengültem. Nagyon komoly súlyvesztésem volt és a műtéti sebek gyógyulása lelassult. Ott vették észre a kórházban , hogy baj van. Amíg a műtétek zajlottak (két hét alatt öt alkalom) a vérképem nem mutatott semmit. Csak a rehabilitációs időszak közben jöttek elő a tünetek. Nem variáltak, azonnal inzulinra állítottak, majd az orvosi bizottság elé. Azután vesztve sportot, hivatást,repültem a civil életbe. sel lelkigondozás, sem semmiféle hátszél az új életvitelem elkezdéséhez. Ha a családom nem áll mellém nem is tudom mit tettem volna. Így is tíz elpocsékolt évnek lettem "kisgazdája" mire helyrebillentem és észhez tértem.

Farkasinszkiné Kati answered 13 év ago

Nálam is úgy kezdődött, hogy állandóan szomjas voltam, de akármennyit ittam, perceken belül már
újra kitudtam volna inni egy kutat is.Minden nap fejfájással küszködtem, hiába szedtem fájdalomcsillapítót
nem használt, kiderült, hogy ez is a magas cukor érték miatt volt. Én is rettenetesen lefogytam és
már alig volt erőm, pedig enni is ettem, mert minél magasabb volt a cukrom, annál éhesebb voltam.
Mentő vitt a kórházba, ez rögtön érettségi után volt – még az izgalom is rátett- ott tértem magamhoz
és akkor tudtam meg, hogy 28-as volt a cukrom és azonnal inzulinra állítottak.

Sára Biró answered 13 év ago

 Köszönöm,hogy ilyen részletesen beszámoltatok,egy nap alatt 5 ilyen szép leírás 🙂

katalin answered 13 év ago

Én igazábol semmit nem vettem észre csak nagyon görcsöltem vakbél gyanuval mentem orvoshoz aztán ott mondták hogy nem vakbél hanem a vesém vizelet ultrahang és már a vizeletnél megmondták hogy sok cukor van benne.

Miklós Mária answered 13 év ago

Üdvözöllek kedves Sárika és természetesen  minden Sorstársamat!

Nagyon jó ötlet, mert  a prevenció nagyon fontos ennél a sunyi betegségnél.

Én depressziós lettem,  híztam is hirtelen kb.  10 kg-ot.   Nagyon kívántam az édességet, még este is, még éjszaka is képes voltam tejbegrízt készíteni -csokisan, cukrosan-.   (Nesze neked  kilók)
Az utóbbi időben  dührohamokat kaptam,  -ezt a pánikrohamnak tudtam be-. 
Reggel kb.  10 órakor  tértem észhez, mert  ömlött rólam a víz, szédültem, remegtem.   Már féltem a reggelektől.  Éjszaka szinte óránként  mennem kellett pisilni.
Azután kaptam egy gyomorfertőzést és  kivizsgálásra bementem a belgyógyászati klinikára.
Ott derült ki, hogy a cukrom  magas.   Ennek  kb. fél éve.   Azóta kapom  a gyógyszert.
Bocs.  a látásom gyengült  egy dioptriával, olvasáshoz, íráshoz használok szemüveget.
Összegezve:  Hirtelen  súlygyarapodás, kevés mozgás,   édesség utáni  iszonyatos vágy,  fáradtság,  álmosság.
Legyen  gondtalan hétvégétek:-)

Sára Biró answered 13 év ago

 Kati én úgy emlékszem,hogy a terhességed alatt is magasabb volt a vércukrod?! Nem? Mert  sokan nem figyelnek arra oda,hogy szülés után visszamenjenek és elvégeztessék a cukor terheléses vizsgálatot és,ha ez negatív akkor is legalább évente ellenőriztessék a vércukor értéket!

Mária Balázs answered 13 év ago

Nekem a második terhességem alatt magas vércukrom volt és átmenetileg inzulint is kaptam,de a szülés után "megszűnt" és elfelejtettem. 10 évig semmi nem történt,közben felszedtem 15 kg-t. Több vizet ittam,de nyár volt,aztán megfáztam és tüdő gyullladásom lett.akkor a vérvizsgálaton kiderült,hogy 19-es a cukrom.