Jelek amelyek felhívják a figyelmet a cukorbetegségre!

KérdésekJelek amelyek felhívják a figyelmet a cukorbetegségre!
Sára Biró kérdezte ennyi ideje: 13 év

Szeretnélek megkérni,hogy írjátok le milyen jelek ,tünetek jelentek meg amikor kiderült,hogy cukorbetegek vagytok! Esetleg van olyan tünet ami hónapokkal,sőt évekkel a cukorbetegségre utalt,amit így utólag tudtok?
Mindezt azért szeretném összegyűjteni,hogy azok akik még nem cukorbetegek odafigyeljenek !
Köszönöm!

27 Válasz
katalin answered 13 év ago

 É n már 15 éve cukros vagyok tehát a 3 dik terhességemkor már az voltam elötte is.

Sára Biró answered 13 év ago

 Kati a 3-ik terhesség előtt tudtad,hogy cukorbeteg vagy?

katalin answered 13 év ago

Igen tudtam hogy cukorbeteg vagyok de a terhességet nem terveztem ez véletlen müve aminek most már nagyon örülök mert a két nagylányom mellé kaptam egy cserfes harmadikat aki most a mindenünk.

Hné M Melinda answered 11 év ago

 Sziasztok! Nekem első terhességem alatt derült ki a cukorbetegségem, ami kb. 1,5 évig nyugalomban volt a szülés után, aztán beindult. Igy visszagondolva, már jóval a terhesség előtt is voltak gyanus tüneteim, pl. nagylány koromban gyakran voltam ok nélkül nagyon szomjas, később miskor dolgozni kezdtem volt hogy du. 2 óráig nem ettem semmit, ilyenkor mindig leesett a vércukrom, mivel egészségügyben dolgozom néztünk is éhgyomrit, de akkor olyan 3 körülire emlékszem, inkább alacsony volt mint magas, viszont egy krémes után meg 9 fölé emelkedett. Utólag ennek már gyanúsnak kellett volna lenni, de mivel a családban nincs cukorbeteg, és én nagyon sajnáltam a cukorbetegeket- mindig azt mondtam csak ezt ne- szóval valószínű hárítottam, nem is gondoltunk rá, hogy ez vár rám.

Sára Biró answered 11 év ago

 Többieknél mi volt az első jel?

Marika answered 11 év ago

Nálam ötven éves koromban kezdődött és a szájszárazság , homályos látás , verejtékezés néha remegés voltak az első tünetek Állandóan szomjas voltam és sok vizeletet ürítettem. Nekem Anyukám példájából azonnal világos volt , hogy mi a bajom . Egy évig csak diéta , majd tablettás voltam két évig és utána inzulin.Rendszertelenül étkeztem én is mert olyan volt a munkám .

Sára Biró answered 11 év ago

 Köszi Marika,hogy megosztottad velünk . Amikor tablettás voltál már elkezdtél "diétázni", mozogni, vércukrot mérni? 

Marika answered 11 év ago

Igen próbáltam diétázni , vércukrot mértem Anyukám készülékével és kevés sikerrel . Egy alkalommal mikor a kórházba került Anyu a doktornő megtanított beadni az inzulint . Azután egy alkalommal elmentem a szakrendelésre saját elhatározásomból és akkor felajánlotta a doktornő az inzulint és én elfogadtam ez 14éve történt , azóta jobbak az értékeim . 2000 – ben kaptam analógot mondhatom , hogy az elsők között azóta adom a Humalógot. A  mozgással nem volt probléma mert én egy örökmozgó vagyok  ma is .

Szabó Judit answered 11 év ago

Nálam 23 évesen derült ki hogy cukorbeteg vagyok, és talán elég hamar. 48 kilóról 41-re fogytam, rengeteget ittam, még lefekvéskor is vittem magammal az ásványvizes üveget, hogy éjjel is tudjak inni. Előtte nem igazán szoktam felébredni, felkelni éjjel semmiért. A szemem is romlott (szerencsére átmenetileg, mert aztán a cukor helyreálltával az is helyre állt.), a digitális kijelzős órán kb. 5 m-ről homályosan láttam a számokat. És persze a fáradékonyság. 10 percre laktam a munkahelyemtől, gyalog jártam, de mire beértem reggel, már akkor fáradt voltam és gyenge. A főnökasszonyom kérdezte, hogy nem e viszketek, mert akkor lehet hogy cukorbeteg vagyok, Mondtam, hogy áááá….nem, nem viszketek. Meg hogy van-e valaki a családban aki cukorbeteg. Hát….olyan sincs.
Hogy elinduljunk valamerre, egy kardiológushoz mentünk, Ő adott beutalót laborra. Hát igen, ott akkor épp 26,2 volt a cukrom. Napokon belül kórház és inzulin. Akkor azt mondta a kezelőorvos, hogy valamennyire még működik a hasnyálmirigyem, mert kevés inzulinnal helyre állítható volt, és aztán nem voltak kiugróan magas értékeim.
25 évesen (másfél éves kezelt cukorbetegség után) született meg a fiam, aki most már 18 éves. Nála minden rendben és bízom benne hogy így is marad.

Sára Biró answered 11 év ago

 Üdv. kedves Judit. Köszi,hogy leírtad, ezzel sok embernek segíthetünk.
Terhesség alatt voltak kiugró vércukor értékeid? Milyen súllyal született a fiad ? 
Judit van valamilyen szövődményed?