Miért nincs hypos készlet a táskában?

KérdésekMiért nincs hypos készlet a táskában?
Sára Biró kérdezte ennyi ideje: 12 év

 Árulja már el nekem valaki,hogy mi lehet az oka hogy egy inzulinos cukorbeteg nem viszi magával a hypo elhárításához szükséges kellékeket?
Hihetetlen már két alkalommal volt ugyanazon beteg rosszul a rendelőben és egyszer sem volt nála semmi! És hölgy még táska is van vele!!!
Amúgy ma két beteg is rosszul volt a rendelőben egyiknek odaadtam az almám, a másiknak már csak a szőlőcukrom maradt. Aki az almát kapta,annál a betegnél legalább kockacukor volt,de víz már nem. Mindkét betegnek többször elmondtam,hogy mi legyen mindig a táskában! Sokszor rákérdezek mi van a táskában és elismételem,de hiába…
Marika, Kati, Jaskó és Mindannyian Nálatok hogy mondják el? Mit nem csinálok jól??

9 Válasz
jaskó answered 12 év ago

Nekem soha senki nem mondta, hogy mi legyen nálam. Ettől függetlenül táska nélkül soha nem indulok el hosszabb távra sehová. Egy doboz szöllőcukor, Egy szendvics, zsömle, vagy kifli mindig van velem. Ráadásnak ott a Hypo-kitt készletem. Erről minden ismerősöm, családtagom és barátom tudja mire való és hogyan kell kezelni. már használtam 3 alkalommal, igaz utoljára kb 10 évvel ezelőtt. Nagyon hatásos és tényleg gyorsan segít, de utána kajálni kell valamilyen CH tartalmú ételt. Erre van a zsömle, vagy a kifli. Amikor vezetek, vagy tényleg hosszabb útra indulok egyedül még a nyakamban van egy katonai "dögcédula", amin rajta van a nevem, címem a cukorbetegségem és az inzulin fajtáim elnevezése. Tudom kicsit túlbiztosítom magam, de már megjártam párszor és borzasztóan útálok kiszolgáltatott helyzetbe kerülni. Egyik álmom, hogy úgy indulhassak útra, hogy nem lóg rajtam egy táska, de már tényleg csak álom.

Krisztina Kiss answered 12 év ago

Anyunál is van mindig víz, szőlőcukor,  keksz.Ö soha ezek nélkül nem indul el.   De ismerösömnél soha semmi nincs. Minek alapon. Még inzulint sem viszi magával. Ami igazán fontos.

katalin answered 12 év ago

Sári szerintem ez nem elmondás kérdése és nem töled függ ez egyszerüen nemtörödömség.Hidd el már én is látom sokan egyáltalán nem veszik komolyan ezeket a dolgokat.

kontra istvánné answered 12 év ago

Hát bizony ez nem tőled függ SÁRIKA ha nem a beteg trehánysága és a nem törődömség. Én hétfőn voltam a cukorgondozóban  és ott is egy hölgy rosszul lett és adtam neki kekszet meg üdítőt. Nagyon meglettem dicsérve mert aHaemoglobin  6,3 a cukrom 4,9 volt

Sára Biró answered 12 év ago

 Icuka gratulálok a jó HgbAlC értékedhez, megérdemelted a dicséretet. 

Nanita answered 12 év ago

Icuka elárulod, hogy ezt hogy csináltad/csinálod? 🙂  Én akárhogy próbálom 7 alá nem megy az átlag.
Mitől függ az,hogy valakinek ilyen szép és mitől az, hogy pl. bármit megteszek érte és mégsem sikerül ilyenre? 🙁

kontra istvánné answered 12 év ago

Szia Nanita  hogy őszinte legyek pontosan én sem tudom. Én úgy gondolom hogy híztam 6kg és most fogyni szeretnék és most sokat kerékpározok és diétázom. Bár a legutóbbi  is 6,8 volt meg nagyon betartom az orvosi utasitásokat.

Agnes Kovacs answered 9 év ago

Sárika kérdése jogos,  hisz egy cukorbetegnél inzulin és a vércuki zuhanást kompenzálására használt készítmény kéne hogy legyen, de ami elfogyhat az gyakran el is szokott fogyni…….. ráadásul inzulinosoknál sokkal gyakoribbak a váratlan hípozások ezért a vésztartalék édesség készlet sokkal hamarabb elfogy én is számtalanszor kerültem inzulin penes korszakomba olyan szituációba ami életszerű h elfogyott a müzli, nápolyi, cukorka vésztartalékom a retikülből és persze pont akkor hypozik a cukorbeteg amikor nincs nála semmi vésztartalék , ezernyi élethelyzet van amikor nincs nálunk a vércuki emeléshez szükség cucc, sokszor munkamegbeszéléseken, előadásokon, konferenciákon, iskolai szóbeli, vizsgákon , vagy egy családtag váratlan orvoshoz vitele kapcsán több órás várakozás alkalmával amikor sehol egy büfé egy étel-ital automata és persze váratlanul hipozunk, ezek a szituációk bármennyire próbáljuk elkerülni és csökkenteni a rizikót , bebiztosítani magunkat épp annyira előfordulnak mint a magas vércuki ami szintén beesik a cukorbeteg életébe. Csak az a kérdés milyen gyakran ???? Természetesen  jogos Sárika kérdése hisz azonos szituációban találkozott a hölgyekkel ráadásul pont a  diabétesz gondozóban amikor az ember még ha szeretné sem feledkezik meg arról h cukorbeteg,  ilyenkor sokkal felkészültebbnek és alaposabbnak kéne legyünk , mégis bármennyire elővigyázatos a cukorbeteg nem mindig lehet és nem mindig tud az ember toppon lenni h cukorbetegségét mindig minden elé helyezze

Agnes Kovacs answered 9 év ago

Szerencsére most inzulinpumpával egyáltalán nem szükséges h legyen nálam édesség,  mert a magas inzulinérzékenységem miatt, ami a vércuki zuhanásokat kiváltotta  ami  ugyanigy visszafele is hat , ha lekapcsolom a pumpa inzulin adagolását az átmeneti inzulinhiánytól nagyon hamar kb 15-20 perc alatt reagál a szervezetem és kajálás nélkül nagyon gyorsan vissza emelkedik a  vércukim a hypoból így nincs szükség arra h édességet tömjek magamba feleslegesen csak mert épp hípozom . Természetesen ez nem mindenkinél lehet megoldás pumpával sem, de nálam jól működik. Én ezt utáltam a cukorbetegségben h akkor is kell enni ha nem vagy éhes csak a diabéteszért, akár egy  bekövetkezett hipo korrigálása vagy  hipo elkerülése miatt h az anyagcsere egyensúly fennmaradjon , inzulinpumpával tényleg akkor ehetek amikor én kivánom és annyit amennyit én megbírok enni.  Azért mégiscsak várom azt az okosinzulin elnevezésű új hatóanyagot ami tuti nem okoz váratlan vércukizuhanást, mert még tökéletesebben igazodik a szervezetünk folyton  változékony inzulin szükségletéhez.