Inzulin egységek-adagok

KérdésekInzulin egységek-adagok
Nanita kérdezte ennyi ideje: 11 év

Sziasztok.
Felmerült bennem kérdésként, hogy mi lehet annak az oka, hogy cukorbetegek egy részének más más a napi egysége , inzulin igénye annak ellenére, hogy viszonylag egyforma szénhidrát mennyiséget esznek, viszonylag betegként eltöltött idejük is megegyezik? lehetséges, hogy sok sok idő után is még valamennyi saját termelés van, jó az inzulinrezisztencia ( ezek lehet, hogy buta kérdések).?
Én pl. 31 éve vagyok cukorbeteg, napi 130-150 Ch-n vagyok és a napi inzulin mennyiségem összesen 25E ha jók a mérték értékek.
Mások ennek a dupláját vagy netán még többet adnak.
Ti mióta vagytok betegek, mennyi Ch-n vagytok és mennyi a napi össz inzulin egység?

3 Válasz
Sára Biró answered 11 év ago

 Szia Nanita. Nem butaság :-), de pontos választ adni sajnos nem tudok 🙁  Nagyon csodálkozom,hogy ilyen kevés CH-t eszel , nincs túlsúlyod (ahogy én tudom). Sok mindennek szerepe van az inzulin adag különbségnek egyrészt az inzulin rezistentiának, másrészt a testsúlynak, természetesen mozgás, elfogyasztott CH. Ennyi idő után biztos nincs már inzulintermelésed.

Nanita answered 11 év ago

Szia Sára.
Azt sejtettem, hogy már inzulintermelésem nincs, csak érdekes, hogy van aki többet van aki kevesebbet ad.
Azt sem értem, hogy vannak napok, általában 4-5 nap csodálatos értékek, szinte teljesen mintha egészséges lennék, se hypo, se hiper értékek, aztán jön egy nap amikor folyamatosan hypozok, utána meg egy-két nap amikor ez miatt magas.
Nem hiszem, hogy kevés lenne a CH. 🙂 A délutáni tornán és jó időben az esti sétán kívül, tudod, ülő munkát végzek , nincs fizikai aktivitás. Reggeli és vacsira egy szelet kenyér melynek súlya 40 gramm, szalámi, sajt, zöldség. Ebéd ami éppen- általában 50-60 CH, és pótvacsi 20 g Ch, no meg a hypo miatti "nasik".

Sára Biró answered 11 év ago

 Anita ha napi 130 gramm CH-t eszel ,akkor 1000 ckal lenne ideális, hogy a CH, zsír, fehérje arány megfelelő legyen 🙂 Évekig ilyen keveset enni, hát ?  150-160 gramm CH már más, lehet emellett nem kellene nasi:-)
Véleményem szerint az időjárás is hozzájárul ehhez az ingadozáshoz, na és persze a stressz, a menses.
Mennyi a BMI-d?