Diabetes.

KérdésekDiabetes.
Zsuzsanna Német kérdezte ennyi ideje: 13 év

 Kedves diabetes sorstársaim mi a véleményetek a Meforal gyógyszerről,biztosan van olyan köztetek aki szedi,van e- valami mellékhatása ?

6 Válasz
Tündi answered 13 év ago

Szia Zsuzsika. Nem tudom egy gyógyszerről beszélünk-e.?Én a Merckformin xr 500-ast szedem Galvus 50mg al. Volt nemrég mikor szedtem a Mercformint Onglyzával, attól mindig édes ízt éreztem. Leváltották az Onglizát a Galvusra és szépen lassan elmúlt az édes íz érzése. A Mercforminnak nállam nincs semmi rossz hatása. Persze ha egy gyógyszerről beszélünk arra értettem. Remélem neked sem lesznek kellemetlen mellékhatásai. Szeretettel üdvözöllek:Tündi.

Sára Biró answered 13 év ago

 Kedves Tündi! Köszi az információt a Merckforminnak és a Meforalnak is ugyanaz a hatóanyaga.Az XR változat annyiban különbözik,hogy azt annak a betegnek írják fel aki pl a Meforat nem tudja szedni a hasi panasz,hasmenés miatt. Az XR sokkal drágább.
Tündi a vércukor értékeid a Galvus mellett ugyanolyan jók mint az Onglyza mellett? Van esetleg különbség?

Tündi answered 13 év ago

Sárikám nekem hála Istennek meg az Orvosnak és a gyógyszernek jók az értékeim. Bár egyszer reggel nagyon hányingerem volt, akkor volt 4,1 a cukrom. Mióta a Galvussal szedem a másikat reggelente jól vagyok, és az édes íz is megszünt. Nagyon picit érzem és ritkábban. Remélhetőleg elmúlik ez is. Nagyon szépen köszönöm a rám figyelést is. Jól vagy??Jó egészséget kívánok neked is, és szép estét mindenkinek.Puszillak:)

Miklós Mária answered 13 év ago

Kedves Zsuzsa!
Én Meforalt szedek, napi 3 szemet -reggel-délben és este-.   Semmiféle panaszom nem volt vele, mellékhatást egyáltalán nem érzek.   Van aki panaszkodik, hogy hasmenése  lett.  De nekem hála Istennek nem.  Pedig IBS bélszindróma és gyomorfertőzés diagnosztizálása során  derült fény cukorbetegségemre.
Szívből kívánom, hogy  Neked is megfelelő legyen egy gyógyszer.
Szép napokat kívánok:-)

Zsuzsanna Német answered 13 év ago

 Sziasztok!!  Nagyon szépen köszönöm a válaszaitokat örülök nektek!!! A helyzet az h holnap kapom meg a záróm  ,a múlthéten" profiloztak" és felmerült a Merforal szedése! Ezért érdeklődtem tőletek ,a mellékhatásai végett! De ilyet is mondtak h lehet h jobban járnék az inzulinnal,bevallom kicsit félek h mire állitanak! Tegnap és tegnap elött jó  cukraim voltak,6,8-7-9 de ma már 10,6 🙁 Köszönöm szépen a segitségeteket tanácsaitok ,megirom majd h mi lett a sorsom 🙂 Sziasztok!!

Zsuzsanna Német answered 13 év ago

 Sziasztok! Megkaptam a gyógyxereimet Merforal 500mg napi 2x,és Normadiab reggel 2 tabletta,(e- kettő tabletta a cukorra) hát hála isten semmi probléma nincs a Merforal is jól működik,nagyon örülök mivel régebben nagyon féltem ha új gyógyxert kaptam h ugyan milyen mellékhatást vált ki! Szép napot kivánok nektek!!:-)