Gyakori kérdés.

KérdésekGyakori kérdés.
Sára Biró kérdezte ennyi ideje: 12 év

 Többször kérdeztétek,hogy van-e olyan,hogy valaki inzulin kezelésről tablettára kerül?
Ha ritkán is,de van,természetesen csak 2-es típ.cukorbetegnél lehetséges.
Egy évvel korábban egyik betegnél 20 körüli vércukor értékek voltak,inzulin kezelésre került először naponta 4 alkalommal, majd naponta 2x kapott inzulint, gyakorlatilag már napi 10 E inzulint  adott. Rendszeresen mozog, pontosan számolja CH-t és a kalóriát, sikerült fogynia is. Most tablettás kezelésen van.

3 Válasz
Zsuzsanna Német answered 11 év ago

 Tényleg volt már itt valaki aki inzulinról tabblettás lett? Igaz én mindig azt kérdezem hogy lehetek e-még tabblettásból inzulinos!!

Sára Biró answered 11 év ago

 Ismét elhagyhatta  egy beteg az inzulin kezelést, köszönhetően annak, hogy idejében a cukorbetegség felfedezésekor már inzulint kapott. Ez nem azt jelenti, hogy a későbbiek során nem lobbanhat be újra,ha véletlen egy influenza,vagy egy lázas állapot fellép akkor előfordulhat,hogy ismét kezelésre szorul. Jelenleg tablettát sem kell szednie. Hangsúlyozom ez ritka, jelenleg is egészségesen táplálkozik,rendszeresen mozog és jó vércukor értékei vannak tabletta és inzulin nélkül is. Ja és nem paleolit diétán van és nem gyógyult meg a cukorbetegségből.

Marika answered 11 év ago

Volt egy ilyen időszak Édesanyámnál , hogy az inzulin helyett vissza állították tablettásra , de nem sokáig ,de utána rosszabb lett az állapota . Már a hetvenes évei elején történt .