Egészséges Életmód

KérdésekEgészséges Életmód
Zsuzsanna Német kérdezte ennyi ideje: 12 év

 Van valami tapasztalatotok a Bioptron lámpáról?Kölcsön kaptam a lámpát egy jó ismerősünktől ,és meglámpáznám párxor a térdeim !!Sajnos én nem tudom h gyógyit-e!!

24 Válasz
Sára Biró answered 12 év ago

 Zsuzsika azt ,hogy sebre jó tudom,de a térdedre hát..???

Szabó Eszter answered 12 év ago

Nekem az ínhüvely-gyulladásos csuklómra jó volt, mert a különböző hullámhosszú színek nem csak a bőr felületén, hanem azon belül is hatnak. Nyugodtan próbáld ki, de lehet, h először rosszabb lesz, mint minden kezelés esetén. Kitartás, sokat tud segíteni a lámpa.

Krisztina Kiss answered 12 év ago

Szia zsuzsa szüleimnek van de igazábol ök nagyon nincsnek elragadtatva töle. Hugom visszi ell tölük mindig ö használja.

Zsuzsanna Német answered 12 év ago

 Sziasztok! Köszönöm szépen a válaszokat,még nem próbáltam de este kipróbáljuk,a térdre 10-percet mondtak annyit csak kibirok:-) Esztike akkor már te használtad is jól van,egyébként Krisztina egy ketten mondták h nincsenek megelégedve vele,csodálkoztam is hisz nem olcsó mulatság!!150 000 HUF-körbe van….

Marika answered 12 év ago

Csak nyugodtan használjad Zsuzsikám !!! Néhány kezelés után fogod érezni a javulást !!! Nekem nincsen , de volt szerencsém kipróbálni , milyen jó hatása van , nekem más készülékem van az meleg fénnyel infrával és infrahővel gyógyít és erősítí az immunrendszert . Nem is szedek össze -vissza gyógyszereket !!!

jaskó answered 12 év ago

Amikor lefűrészeltem a bal kezem hüvelyk ujját, a gyógyulás gyorsítása miatt használtam. Kölcsön kaptam egy rokonomtól. Szerintem jó hatással volt a gyógyulásra.

Nanita answered 12 év ago

Én is csak javasolni tudom. Évek óta használjuk és már sok mindenben segített ( de nem egy kezelés kell): gyermekeimet a fülszúrásoktól mentette meg nem is egyszer, ha az orruk tele van, az is gyorsabban javul. Különféle gyulladásoknál is segített: ínhüvely, fogíny gyulladásomból adódó ínysorvadást, ízületi fájdalmak. Nagy fiamnál a rendszeres törések-zúzódások is sokkal gyorsabban gyógyultak. Sőt anyósomat a kétszeri szívműtétje után Balatonon a szívszanatóriumban is ezzel kezelték.
Én minden nap meglámpázom a szemeimet, fogínyemet. Szuper találmány!

rgyorgy answered 12 év ago

Nanita, szemen, fogínyen hogy kell végrehajtani a lámpázást? Milyen hatása van?

Gyöngyi answered 12 év ago

Térdfájdalom kezelése Bioptronnal:
Natúr fénnyel: mindig 2 oldalról és közvetlenül világítsuk meg az izületet, térdizület esetén behajlított térd mellett kétoldalt, esetleg a térdhajlatban is 6-6 perc. A kezelés hatékonyabb ha 1 óra múlva megismételjük.
Színterápia: ha izületi gyulladás van, mindenütt zöld színnel kezeljük, ha csak kopás okozta fájdalom van, akkor: alsó végtagnál narancssárga színnel körbepásztázva 6 percig ízületenként (térd, boka). Egy óra múlva ajánlatos ismételni.

Szemgyulladás, szemirritáció, allergia:
Alkalmazás kezelés előtt  és után természetes alapú szemcseppek (Tears Naturales v. Humalac B műkönny. Gyulladás esetén ehelyett használhatjuk az orvos által felírt szemcseppet heveny gyulladás esetén nap 3-4 alkalommal, általában 3-5 napos kezelés elég, idült gyulladás napi 2*, és hosszabb ideig alkalmazzuk. Ha más szembetegségre használjuk a lámpát ugyanígy műkönny mellett végezzük a kezelést napi 2-3 alkalommal, 4-6 hét múlva szemészeti ellenőrzés ajánlott.

Natúr fénnyel: 1. ha van vegyük ki a kontaklencsét, 2. a szemet 4-6 percig közvetlenül világítsuk meg 3. majd cseppentsünk 1-2 cseppet Ismétlés naponta 1-2*
Kontaklencse esetén erős szemirritáció esetén ajánlatos 2-4 napig szemüveget hordani, míg az irritáció megszűnik.
Színterápia:  Heveny vag yidült gyulladásos folyamatokban zöld színnel mindkét szemre 6-6 percig – napi 2-3 alkalommal – a fentiek szerint. Egyéb szembetegségek esetén: sárga szín 6-6 percig napi 2-3 alkalommal. Színterápiával a kezelés sokkal hatékonyabb!

Nanita answered 12 év ago

Kedves György!

Gyöngyi tökéletesen leírt mindent. 🙂
Szemre a sárga színt szokták ajánlani,mert az erősít, míg gyulladáscsökkentőként a zöld szín jön szóba a fogínynél.
Én a féléve tartó inzulin mizériám miatti problémáknál a közepes Bioptron lámpát használtam szín nélkül, mert azzal egyszerre nagyobb felületet tudtam kezelni: egyszerre mindkét szememet, fél arcomat, illetve mindkét kézfejemet egyszerre.