FIGYELEM! Analóg inzulin törvény módosítás-alleluja

KérdésekFIGYELEM! Analóg inzulin törvény módosítás-alleluja
Nanita kérdezte ennyi ideje: 12 év

Módosították az analóg inzulinkészítmények támogatását 2012. március 22. 15:45-kor tették fel a Kormány honlapjára a január óta sok cukorbeteget félelemben tartó rendelet immár kedvező módosítását azzal, hogy a véleményezési határidőt 2012. március 24. 10:00-ban adták meg.A jogszabálytervezet módosítása az alábbiak szerint fogalmaz:„Felnőtt beteg esetében a gyógyszer („analóg inzulinkészítmény”) alkalmazása egy év után csak akkor folytatható, amennyiben a megfelelő szénhidrátanyagcsere-háztartás (HbA1c<8,0%) a szakorvosi javaslat kiállítását megelőző fél éven belül legalább két mérés alapján fenntartható volt (kivéve legalább egy – az orvosi dokumentációban feltüntetett – súlyos, az elhárításhoz külső segítséget igénylő hypoglikaemia esetén).”

18 Válasz
Nanita answered 12 év ago

Szia Sára. Tudod, hogy mindig a törvényi változásokat keresem 🙂

Sára Biró answered 12 év ago

 Anita és Mindannyian  ez törvénytervezet, és meg kell még szavazniuk.

jaskó answered 12 év ago

Bízzunk, hogy a józan ész fog győzni! A mondás szerint a remény hal meg utoljára

Sára Biró answered 12 év ago

Í gy van!

Nanita answered 12 év ago

Sára, mond mit nem szavaznak meg mostanában? :-))) Még azt is amit nem kéne. Ezért merem én 100%-ra venni. Hiába lázadtunk eddig különböző törvényi tervezetekre, sajnos meg sem hallgattatott.
Bízzunk benne, hogy most is szavazni fognak és ezáltal magasabb lesz az érték. 🙂

Sára Biró answered 12 év ago

Biztosan megszavazzák ezt,csak arról még nincs szó,ha pl.valakinek rossz az eredménye és nem "jogosult" az analóg inzulin kezelésre,akkor hogyan válthatná ki a különbözetet,ha mégis ragaszkodna ehhez a kezelési módhoz. Szóval még sok részlet van,ami nem világos. Ez a 8-as HgbAlC érték a szakma szerint is elfogadott érték.
Elmesélek egy mai esetet: a múlt héten volt egy beteg analóg inzulin kezelés 10,8 %-os HA1C érték.
Rákérdeztem mennyit és mit eszik, a válasz,hogy reggel semmit és gyakorlatilag alig eszik valamit ( a testsúly 120 kg). Adtam 4 lapot és leírtam írja mit eszik, és mérje a vércukrát!
Ma jelentkezett reggeli után a vércukra 6,9 volt!!!!
A naplót áttekintve gyakorlatilag ebédre vagy rizs,vagy krumpli volt és vacsorára mindig 10-12 dkg kenyér , és mégis jók voltak a vércukor értékei, mennyit ehetett korábban amikor"szinte semmit nem evett"!! Szóval, már egy kis odafigyeléssel jó eredményt lehet elérni.

Rózsabelli answered 11 év ago

Sziasztok! Senki nem beszél a drága Diabéteszes diétáról, vagy nem tudja megvenni a drága teszt csíkot, pld. én még gyógyszeres vagyok 20 éve, de télen nehéz a diétát tartani,drága a zöldség, gyömölcs nyírfacukor!sorolhatnám. Sajnos Anyukám fiatalon ment el , a Diabétesz szövödmények végett, de háború után 5 gyermek mellett, hogy diétázhatott volna!!!!  A sok szorongás miatt mostanában magasabb lett a cukrom, a nehéz megélhetés, 69 éves vagyok, nehezemre esik eljutni orvoshoz, gyógyszertárba. Izület ,Gerinc sérv, Stb. ami ebben a korban van.+5 évig állandó éjszakás nővér voltam ,mert itthon ápoltam , a szülőket, gyereket neveltem, Ki a fenét érdekli ez?!!!

Sára Biró answered 11 év ago

 Üdv. az oldalon kedves kolléganő:-) Nem könnyű megvásárolni az egészséges ételeket, ezért is próbálunk ötleteket adni, hogy hogyan lehetne olcsóbban megválasztani az ételeinket . Nem kell feltétlen nyírfacukrot venni, van sok jó édesítőszer, ki kell próbálni. Érdeklődj nyugodtan, itt mindig van aki próbál választ adni a kérdésre. Sokszor egy jó szó is sokat segít az embernek:-)