Analóg inzulinos cukorbetegek figyelem!

KérdésekAnalóg inzulinos cukorbetegek figyelem!
Sára Biró kérdezte ennyi ideje: 12 év

 Szigorítani fogják a felírhatóság  jogszabályát,már meg is jelent a MDT oldalon.
http://www.diabet.hu/

„A gyógyszer alkalmazása egy év után csak akkor folytatható, amennyiben a megfelelő vércukoranyagcsere-háztartás (HbA1c<7,0%) legalább két mérés alapján fenntartható volt (kivéve dokumentáltan gyakori tüneteket okozó hypoglikaemia esetén).”
A lényeg,hogy törekedni kell a 7 alatti HgbA1C-re. Mondjuk idős betegeknél ezt elég nehéz elérni,úgy hogy hypo se legyen!! Tudjuk,hogy 7 alatt kellene legyen egy HgbA1C ,hogy lassítsuk a szövődmények kialakulását,de ez mindig nem megoldható!
Remélem finomítanak majd valamit a törvényen !

58 Válasz
katalin answered 12 év ago

És akinek nem annyi azzal mi lesz meg hal mert nem tudja kifizetni az árát vagy nem értem nem mindig könnyü  jo értékeket elérni.

Sára Biró answered 12 év ago

Sajnos vissza fog kelleni térni a humán inzulinra,jelenlegi álláspont szerint! Meghalni azért nem kell ,de ez a kezelési mód azért sokkal kényelmesebb ! Remélem emelik egy kicsit a HgbAlC határértéket!
Mindenképpen,ha netán többet eszik valaki korrigáljon addig is!! Azért osztottam meg az információt,mert ez teljesen friss. Azért pánikra semmi ok,csak még jobban oda figyelni!

jaskó answered 12 év ago

Akik ezeket a határozatokat hozzák, nem a földön járnak, de a betegeket nem a maguk szintjére, hanem az égbe szeretnék emelni. Talán úgy olcsóbb. Pedig nem igaz!!! Ha megvonják a meglévő lehetőségeket a cukorbetegektől, jönnek a szövődmények, jön a vakság, jön a láblevágás, jön a művese stb. Amíg a jelenlegi módon kezelt betegek, ki így, ki úgy viszonylag szinten tartják önmaguk állapotát, sokkal kevesebbe kerülnek az államnak, mint a szövődményekkel terhelt, folyton kórházban ápolt diabeteszesek. Felháborít, már a gondolatmenet is. Elég egy hosszabb lefolyású gyulladásos megbetegedés, vagy egy hibás patron és már oda egy negyedéves HBa1C normál értéke.
Ez csak egy célt szolgálhat: hulljon a férgese, nem kell gyógyszer, nem kell táppénz, nem kell rokkant, vagy öregségi nyugdíj. Népirtás, csak kifinomult módszerekkel!!!! Mese habbal, ha ezt az érték határt a betegek többsége képes lesz elérni. Ráadásul olyan helyzetben, amikor az igazán egészséges ételek árai az eget ostromolják és a beteg ember számára lassan az álom szintjére emelkednek.
Senki ne értse félre, amit most leírok!!!
Egy országos rendezvényen,(közel 20 éve) ahol egy eü államtitkár is képviseltette magát és azt a bejelentést tette, hogy tervezik az inzulin térítésessé tételét, felállt egy idős hölgy  (jelen voltam, hallottam) A következőket mondta: "Kérem én zsidó vagyok. Már a háború előtt cukorbeteg voltam, de még Szálasiék, akik köztudottan nem nagyon szerettek bennünket, még azok is  ingyen adták az inzulint a cukorbetegeknek." Válasz nem volt csak rettentő nagy égés és kínos csend.

Sára Biró answered 12 év ago

 Szóval nem tudom elképzelni,hogy pl.egy serdülő gyereknél akinél a hormonok dolgoznak sokszor az egekben vannak a vércukor értékai,vagy vizsgázik ,de sorolhatnám stbb…  Jó van olyan eset,hogy idős néni 10-es HgbAlC.vel van és nem tartja a 3x-i étkezést,neki tényleg nem létfontosságú az analóg inzulin. De hadd döntse ezt el a szakember és ne az íróasztal mellett ülő jogalkotó ,aki csak azt látja az egyik inzulin ára 2x annyiba kerül,mint a másik!
Igen Jaskó a szövődmények sokkal többe kerülnek és mennyi ápolási napba stb…

Nanita answered 12 év ago

Jaskó!

Nagyon egyetértek a gondolatmeneteddel. Nem visszatérni kellene a humán inzulinra, ha rosszabb lesz a HgbA1C ( azt nem is kérdezem, hogy ezzel vajon mit oldanának meg), hanem talán olyan feltételeket kellene teremteni, hogy sokunkan megfelelő legyen:
Gondolok itt arra, hogy
– a számunkra és az egészséges emberek számára is megfizethető legyen az egészséges étel
– talán a számomra megfelelő gyorshatásút kellett volna már régebb óta kapnom
– ne azon kelljen nap mint nap idegeskedni, hogy miből fizetem ki a csekkeket, miből élünk meg…
– talán ne éjjel-nappal kelljen dolgozom, csak azért, hogy legyen bevételünk. Sokszor egészséges embert meghazudtolóan dolgozom ( nem napi 8 órát, szabadságra magamat szinte évek óta nem engedtem el, szülés után- mivel házon belül van az iroda- két héttel már az irodában "ülve" dolgoztam két szoptatás között….
És még sorolhatnám. De ezeket nem azért írtam, hogy dicsekedjek vagy sajnáljatok, hanem mert muszáj volt.
Talán nekem is joob lenne a cukrom, ha nem állandóan a holnap miatt aggódnék anyagilag, ha jobb lenne a helyzet e kis hazánkban, ha nem hajszolnám magam túl a munkában… És még nem is említettem az egyéb izgalmakat: egy 15 éves kamasz fiú és egy 3 éves kisleányka. 🙂

Sára Biró answered 12 év ago

 Egyetértek Veletek,remélem meg is hallgatják!
Anita mivel is foglalkozol?Gratulálok Neked a két szép gyerekedhez ,és majd ha egyszer sok időd lesz  számolj be hogy cukorbetegnek is lehet bizony gyereke! És hogyan kezeltek a terhesség előtt és alatt. De ha lehet egy külön kérdéskörben. Köszönöm,de csak amikor időd engedi,mert erről még nem volt szó itt az oldalon.

Marika answered 12 év ago

Nálam is kipróbáltunk már minden féle inzulint , de ezekkel lett a leginkább elfogadható értékem. Az életminőségem is így a legjobb , miért akarják , hogy még rosszabbul érezzük magunkat .Nekem is 8 éven keresztül volt két munkahelyem , hogy a három gyerekemet fel tudjam nevelni !!! Most a sok betegség ellenére lenne kicsit jobb az életem , ezt akarják megkeseríteni ???

Nanita answered 12 év ago

Kedves Sára!

Én 2003-ban nyitottam egy könyvelő irodát. Jelenleg ketten csináljuk a kolleganőmmel, kis iroda ( mert hát közben szültem), de mint minden szakma, hát ez sem egyszerű. Sokan mostanság többen pályát akarnak módosítani, mert nem bírják az állandó éjszakába nyúló munkát, határidőkről szóló életet, no meg az idegi feszültséget, többen kikészülnek idegileg: meg kell felelni az államnak-adóhivatalnak, vpop, oep… és természetesen az ügyfeleknek is. Egyébként imádom a szakmám, de sokszor elkeseredek…..

A terhességről való tapasztalatokat leírom, nyitok egy topicot.:)

katalin answered 12 év ago

Én azért kaptam analog inzulint mert humánnal magas volt a cukrom akkor most vissza térnénk oda a harmadik gyermekemet én is cukor betegen szültem 35 évesen.

Sára Biró answered 12 év ago

 Kati ! Kár ezért  még idegeskedni,csináld úgy mint eddig akkor nem lesz semmi gond,hidd el nekem! , csak felhívtam a figyelmet erre. Nem arról van szó,hogy nem lehet írni,csak arról hogy jó legyen a HgbA1 C,de erre törekszünk úgyis mindig,hisz a szövődményeket is úgy lehet késleltetni!!

Anita megköszönjük,ha majd leírod !:-)
Anita sajnos pályát kényszerülnek változtatni szó szerint ahogy írod. Ma is volt egy megdöbbentő történet,de megkeresem a megfelelő kérdést és majd beszámolok arról!