Kedves inzulinos cukorbetegek kíváncsi vagyok a véleményetekre !

KérdésekKedves inzulinos cukorbetegek kíváncsi vagyok a véleményetekre !
Sára Biró kérdezte ennyi ideje: 13 év

 Mi a tapasztalatotok azzal kapcsolatosan,hogy analóg inzulinból kevesebb egységet adtok-e, mint korábban a humán inzulinból? 

18 Válasz
katalin answered 13 év ago

Teljesen nem emlékszem de szerintem kevesebbet nem adok de ez mégis sokkal jobb.

Mária Balázs answered 13 év ago

 Én a hosszú hatásúból többet adok most,nekem Levemirem van,de a rövidből sokkal kevesebbet kb 10 egységgel.

Farkasinszkiné Kati answered 13 év ago

Én a humán inzulinból jóval többet adtam, mint most. Arra emlékszem, hogy abból több, mint 60 E-t
adtam, most a 4-szeri szúrással összesen 50 E-t adok. Régen reggel és este kellett adni, s nálam elég
nagy volt akkoriban a vércukor ingadozás. Most a 4-szeri szúrás sokkal jobb, mert így a cukor szintet
is jobban egyensúlyban lehet tartani, s ez is sokat számít.

Sára Biró answered 12 év ago

 Vélemény?

Sára Biró answered 12 év ago

 ??

jaskó answered 12 év ago

Sokszorosával csökkent az inzulinigényem az analóg inzulin alkalmazása óta. Életvitelhez alkalmazva adagolom a gyorshatású inzulint. Teljesen jól vagyok. Pedig azok a korábbi "csodás ájulások", merevgörcsök, bevérzett szemek, infarktusok mennyire hiányoznak!!! Volt bennükk részem bőven. Amióta analógon vagyok normál emberi életet élek. Egyszer valaki kiszámolhatná a két inzulin tipus közötti ár különbözetet, illetve azt a többletköltséget melyet a sokkal gyakoribb orvosi ellátás, mentős szállítás, sürgősségi ellátás, művese kezelés, sebészeti ellátás, protézis, éjszakai orvos kihívás, vaksági járadék, mozgássérült támogatás, utazási támogatás, kocsivásárlási támogatás -és még sorolhatnám- plusz költségei jelentenek. Amióta az analógot kapom, megálltak a szövődményeim, egyesek visszafejlődtek és reményt kaptam egy hosszabb, emberi módon leélt élethez Nekem csak ennyit jelentett az analóg inzulin.

Julcsi answered 12 év ago

Nekem is kevesebbet kell adnom a hosszú hatásuból is meg a rövidből is. Én nagyon meg vagyok elégedve vele. Cukrom lemegy akkor sincsen az az erős remegő rosszullétem mint a humán inzulinnal volt. Nem is értem miért sanyargatnak bennünket azzal, hogy ha nem lesznek jók az eredményeink elveszik tőlünk és a rosszabbat kapjuk vissza!Sokan vagyunk Magyarországon?

Nanita answered 12 év ago

Sziasztok!

Jobb topicot nem találtam. 🙁
Két napja cseréltem ampullát ( lantus) és most este vettem észre ( még jó hogy a cukrom nincs a csillagokban csak kicsit), hogy az ampulla meg van repedve, a tartály rész úszott az inzulinban.
Természetesen no pánik, van itthon.
A patikában a repedt üvegű inzulint kicserélik vagy nem kapok helyette másikat?

Lamár Krisztián answered 12 év ago

2002 óta vagyok T2DM, idén január óta inzulinon. Humilin N/R párossal kezdtem, gyakorlatilag semmi hatása nem volt. Roszzab értékeim voltak, mint a tablettával. Alig volt 10 alatt a cukrom, a 15-16 se volt ritka. A HbA1c=10.5% volt. Két hete analógozok (Apidra, Lantus). Egyelőre még nem állt be, de az adagok kb 10%-al többek, mint a humán esetén (50E Apidra, 50E Lantus). Ritkán vagyok 10 felett, általában 8-10 között mozgok csúsctól-csúcsig. Amikor 10 év után először ment 7 alá cukrom, akkor madarat lehettet volna velem fogatni. Azóta már 2x volt 5.4 is. A hipót még hírből sem ismerem. Két hónap múlva megyek újra laborba, szerintem meg lesz a <7% HbA1c.

Lamár Krisztián answered 12 év ago

Bocs, az előbb elírtam:  szerintem meg lesz a <8% HbA1c.