Diabetes

KérdésekDiabetes
Mária Miklós kérdezte ennyi ideje: 11 év

Üdvözöllek Benneteket kedves Sorstársaim.!

A bal lábfejemen észrevettem egy  5 forintos nagyságú bőrelváltozást  (kiemelkedik a bőr felszínéről és olyan mintha piros kis kokárda lenne).  Nem fáj, nem viszket….  Volt már valakinek bőrelváltozása? Gondolom igen.
Be kell mennem bőrgyógyászatra, hogy megnézzék….ugye?

Köszönöm, ha válaszoltok.

Meleg van most….30 fok itt……. szép délutánt 🙂

3 Válasz
Sára Biró answered 11 év ago

 Szia Marika! Szerintem mindenképpen mutasd meg a bőrgyógyásznak. lehet bőrgomba cukorbetegeknél gyakori a gombás bőrelváltozás.  Jók a  vércukor értékeid? Amikor rossz az anyagcsere és meleg van gyakrabban jelentkezik.

jaskó answered 11 év ago

Mariika! Mindenképpen menj el orvoshoz. ne halogasd. Én már egyszer (1989) nagyon ráfaragtam egy halogatásra. majdnem az életembe került.  3 orvos orbáncnak vélt egy diabeteszes szövődményt a jobb lábfejemen. Viszont csak a  4. találta el a bajt. De azután műtét, 40 fokos láz, három nap eszméletvesztés és a vérmérgezés határán fogtak meg. Majd 4 hónap táppénz. Ronda volt és kezdetben nekem sem fájt. (osteo arthropathia) Amit leírtam, az csupán figyelem felkeltés céljából történt. Mert időben elkezdett kezelés sokszor nagyobb bajt is megelőzhet.

Mária Miklós answered 11 év ago

Köszönöm, nagyon kedvesek vagytok !

Sacikám….én is a rossz anyagcserére gondoltam…. lehet, hogy gomba…nem viszket, nem fáj…..

Jaskó: jó hogy ezeket leírtad, mert mindenképpen elmegyek az orvoshoz…engem egy kicsit meg kell ijesztgetni 🙂  és akkor gyorsabban cselekszem.  Mindenképpen a cukorbetegségem szövődménye, ezt érzem.  Igen, jobb ezt most megnézetni….Tényleg életveszélyben voltál..de hála Istennek  túl vagy rajta. 
Köszönöm !

Kellemes  majálist kívánok Nektek  🙂